◯‍◯‍◯‍◯‍◯ * XXV ЗОИ Милано и Кортина 2026 (06.02 - 22.02) * - Светът е олимпиада 🥇 🥈 🥉

• 11 062
  • 447
  •   6
Отговори
# 405
Гледате ли гигантския слалом? Браатен ги отвява със секунда разлика, бг коментаторът веднага съзря някаква конспирация с времеотчитането.

# 406
  • Варна и...духом на Босфора
Гледаме.

Чета за скандалите на френските жени.
То кредитни карти,то обиди,присъди..чак не знаела Жулия,че ошушкала Брезичката☺️☺️☺️

# 407
  • Berlin
Благодаря, погледнах фигуристите. Аз не съм гледала фигурно пързаляне от Ягудин и Шевченко (и Иван Динев).😀 Може ли да ми кажете какви са тези оценки, които виждаме в реално време и как се отчитат? Накрая обаче имат още 2, които реално се взимат предвид (когато седят и чакат).🤔

# 408
  • София
Гледах и аз снощи фигурното, голяма драма и много падания, не само на Малинин. Защо да си го е заслужил? Защо да е бил самонадеян? Не съм го следяла до сега. На леда доста уверен се показа на картката програма.
Аз мисля, че такива нагласи като "медалът ти е в кърпа вързан" са адски натоварващи и една млада психика просто не издържа на такива очаквания и натоварване, това се случи според мен... но това също е част от състезанието.

# 409
Гледате ли гигантския слалом? Браатен ги отвява със секунда разлика, бг коментаторът веднага съзря някаква конспирация с времеотчитането.
Да, гледам го по австрийската национална.
Каква конспирация при отчитане с хронометър?!
Точно затова харесвам тия спортове, защото всичко е коректно. Който е най-бърз печели! Няма хън-мън, това-онова.

# 410
Финландците са внесли протест за дисквалифицирането на Клебо. И протест срещу САЩ мисля. Става дума за състезанието, където Клебо завърши пръв, а Огден втори. Става дума за нещо, с което норвежците са намазали ските, което не било в списъка разрешени неща.
Обаче норвежците изрично са питали за разрешение и са получили такова. Тоест грешката не е у норвежците, а у FIS. И те са си признали, че погрешно са разрешили.

Люкас Пинейро Бротен със сигурност ще вземе медал за Бразилия. В ски. Първият за тях в историята им.
Той много се обиди на норвежката ски федерация (и с право!) и каза, че приключва със спорта. Скоро обаче размисли и се записа да се състезава за другата си държава - Бразилия. Той е полу-норвежец, полу-бразилец.
Такова хубаво момче. Набор е с големия ми син Simple Smile

И женската щафета има драма. Шведката Ебба Андерсон падна, направи кълбо напред, падна й една ска, счупи й се ската, някой от помощния персонал тръгна с нова ска към нея, той също падна и ... шведките май пропуснаха всички шансове за медал.
Но пък Сюндлинг прави чудеса и навакса забавянето от Андерсон. В момента шведките се движат на трето място и май ще вземат бронзов медал. Освен ако съвсем в края не задмине и финландката и не вземат сребро. След това падане и забавяне това си е чудо. Норвежките обаче водят с цяла минута.
Злато за Норвегия, сребро за Швеция и бронз за Финландия.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 14:21 от Fenris

# 411
  • на последния етаж
Страхотно състезание при женската щафета! Какво завръщане на шведките!
Яд ме е за италианките на кърлинг.

# 412
Норвежките и финландките се радваха много, а шведките много по-умерено. Осъзнаха, че това падане им провали шансовете за злато.

# 413
Много се радвам за Михаил Шейдоров и за японците. Никак не харесвам Малинин.

И аз, и аз Simple Smile Цялата фамилия му правехме вуду магии да пада.

Поздравления за способностите на цялата ви фамилия, страхотно се справихте!

# 414
  • София
Тези олимпийски игри не спират да шокират.
Още един едва ли не 100% сигурен златен медал отлетя. Швеция имаше гарантирано злато ама на олимпийски игри няма нищо гарантирано... Еба Андерсон се беше гипсирала след като Астрид Слинд я настигна толкова бързо и падна веднъж. Окей, няма драми. Изостана с около 10/12 секунди. Обаче второто падане беше брутално, цяло кълбо напред, даже и ската си счупи и загуби повече от 1 минута време. Голям майтап беше и когато един от щаба на шведите и той падна. В Норвегия ще има много подигравки към старите съперници... 😀
Не е смешно за Швеция, но наистина беше забавно.
Все пак Фрида Карлсон и Йона Сундлинг са друга категория просто и нямаше как поне до сребърния медал да не се доберат. Но за златото никакъв шанс. Реално това падане на Андерсон ни лиши от драма по последната обиколка и може би финален спринт за златото.
Неочаквана и непланирана титла за Норвегия в женската щафета, но този златен медал е най-ценен за ски федерациите, просто традици...
1. Норвегия
2. Швеция
3. Финландия
Тотална доминация на скандинавието!

Много атрактивни паралелни бабуни.
Джакара Антъни този път не допусна изненадата от индивидуалното състезание на бабуните и донесе трето злато за Австралия. Втора олимпийската титла за Джакара след индивидуалната титла в Пекин. Тя сама се саморазправи с американките, като победи трите най-добри американки последователно на 1/4 финал, 1/2 финал и Финала. Имаше и късмет с падането на Лемли на полуфинала, но това е част от играта в този спорт. Лемли със златен и бронзов медал от тези олимпийски игри, Кауф също с два медала от Милано и Кортина - два сребърни.
Утре са мъжете.

# 415
Тук по телевизията даваха майки, баби, дядовци, татковци на жените от щафетата. Всички много щастливи, с насълзени очи. Наистина голяма радост сред норвежците. Интервюта с тях, всичкото. Таткото на едната от норвежките е бил сред тези, които подвикват покрай трасето.
Това е семеен спорт. Когато някой започне да се занимава професионално със ски, се ангажира цялото семейство. Обикновено родителите са много ангажирани, но баби и дядовци също.

Излезнаха и първите реакции. Шведската резерва Ема Рибом се оплаква, че норвежките се радвали прекалено бурно с оглед на случилото се. Трябвало да покажат повече уважение към другите отбори.
Една от шведските скиорки също им казала ''Не викайте толкова силно'' след финиширането на Хайди.

Те затова тукашните ги спукват от бъзици шведите. Защото често правят някакви вербални изцепки. Разбира се, че ще се радват и ще викат колкото си искат силно. Това са първите олимпийски медали и на 4-те норвежки. Първа олимпиада на 3 от 4-те.
Поправка, сега прочетох, че Хайди има бронзов медал от преди.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 15:21 от Fenris

# 416
Браво на Лукас!!! Страхотен беше, сгъна ги още в първия манш и втория само затвърди представянето си.  Преднината му беше убийствена, изключителна рядко се вижда такаво нещо. Малко ме е яд за Марко, много го харесвам това усмихнато и възпитано момче.

Това за шведките е много смешно, какви са тези претенции кой как ще празнува. Да не я е бутнал някой шведската състезателка, сама си падна.

# 417
  • Варна и...духом на Босфора
Eeee,Най- сетне Без австрийци,франсета,и чисти норгета на подиума на алпийците бе!!!!/ Вкл Ск/.
 Ей го на къдравелко,харесвам го,радвам се,е,бях за моите швейцарци за победа,но Заслужена титла на Лукас!
Бразилия същУ мий сантимент/сериал но😽😽☺️☺️☺️/
Немците не спират да прекъсват с техният хокей прякото предаване,да изтърва без малко🙂

Наистина шведката !
Какъв снежен джингурбаш🙂
Че и от екипите там...
Наистина какви интересни ОИ!

# 418
Гледах щафетата, браво на норвежките, но голямо браво и на шведките, че се събраха и се пребориха за медал!
Сега гледам втория манш на гигантския слалом при мъжете, очаквам да видя бразилецът дали ще задържи.
А, спойлнах се. Simple Smile
Карай!

# 419
  • Berlin
Може да имаме интересно състезание при биатлона с тази мъгла.

Общи условия

Активация на акаунт