Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 8 492
  • 270
  •   3
Отговори
# 60
Роксана наруши правилата на конкурса, защото не пя авторска песен и двете вечери. Но наистина има мощен глас и е много добро певица.

# 61
Да, и аз видяx обяснението в края на "По света и у нас". А защо не обясниxa какво е това разпределение жури/зрители, защо тежестта не е 50към50, както обявиxa?

# 62
Доволна съм от избора на Дара (въпреки, че не беше моят фаворит) и мисля, че смесен текст или само на български, ще е най-добре. На нея силата и е в огромните речитативи, а на английски няма да и се получат. Ако се яви с песен в типичния и стил (който аз не харесвам), ще и дойде най-органично.

Добре направиха, че скриха резултатите от гласуването.
Не знам как може да се направи гласуване, при което да няма манипулации, да не е платено на някакви групи да гласуват и т.н. Това винаги ще се случи при всеки метод и при най-добрата организация.

Повече ми харесва, когато телевизията каже "Ето с този човек ще се явим" и вече да се хвърлят усилия за песен. Да не дават пари да организират "конкурси" за изпълнител без да знаем какво ще пее, а да се плати на екипи да правят песни. Да не са 3 песни за избор, да направят 10 примерно.
Разсъждавам си.

И няма ли да ги махнат най-накратя тези Големите 5 от правилата. Те още ли са фактор? Ние останалите плебеи се борим да отидем на масата на господарите... Егати колонялната история. Angry

# 63
Аз лично се надявам да върнат правилото песните да са на езика на съответната държава. До преди 10ина години се пееше масово на английски и всички песни ми бяха генерични и еднакви. Последните години има много по-голямо езиково разнообразие и силно се надявам да се представим с песен на български.

А големите пет са вече големите 4 след като Испания бойкотира Евровизия. Не знам финансово как се отразява на конкурса, имайки предвид, че големите са големи и на финал, защото допринасят най-много финансово към EBU (пак корупция и бутане JoyJoyJoy).

# 64
Е в случая Big 5 е Big 4+победителите от миналата година (и домакини тази година).
Ако няма вече Big 5, Испания, Великобритания, Германия ще си остават вечно на полуфиналите Grinning

# 65
  • София
Аз харесвам Дара като цяло. Интересна е и ако беше родена другаде, можеше вече да е звезда. Има хубав глас, визия, отличителен стил. Не съм гледала нито една от двете вечери, но помня как в друг формат я порязаха, така че явно сега е неин ред да е на върха. Дано напишат хубава песен и да не издиша на самия конкурс. Сладка ми е била винаги, на фона на колежките й Тита, Гери-Никол и тн.

# 66
# 67
Винаги ще има недоволни. Който и да беше спечелил. Не може да се угоди на всички. Аз лично бях за Прея, ама ...
Пожелавам успех на Дара. Дано песента да е добра, да пасва на гласа ѝ и да ни представи добре. Hands V
Аз си бях за Дара,но и Прея харесвах.Атрактивна е и пее прекрасно!
Обаче ми прави впечатление,грубият език и лошотията която се изсипва върху Дара! Не само във фейсбук.И статиите в Гугъл също.
Явно феновете на Мона са много и не много интелигентни и деликатни.

# 68
  • София
Длъжко ще излезе, предупреждавам (и се извинявам за което)! Нататък - примерно за Вирджиния и Саня да четат само любопитните.

Още по повод на споделения скршот (от @sivomishle); лошото (извън всички конспирации) е, че ако нещо е направено като хората, ще затвори устите на недоволни и конспиратори. Но у нас - Тц! Хубава работа, ама българска (в случая: телевизионерска, Бенетейска, шуробаджанашка и т.н.)
Зрителите: Ето доказателството, че вотът на "Евровизия" беше подменен (СНИМКА)
https://www.actualno.com/music/zritelite-eto-dokazatelstvoto-che … news_2550264.html
От снимката става ясно, че публиката отново е избрала Мона за свой фаворит и тя заема първото място с над 23 000 гласа. Втора по зрителски вот е Михаела Маринова с над 16 700 гласа. Дара е едва трета с над 13 300 гласа.
Вметки към някои коментари.
Скрит текст:
@Solaris
А цялата драма около изпълнителят, който ни представлява, ми е супер излишна. Евровизия е всяка година, в един момент всички ще се изредят...Мона, Маринова и прочие. Единствено се надявам повече да не преживяваме недоразумения като Краси Аврамов.
@Clouded
Ако участваме, все някога ще стане. Португалия спечелиха от 50-тия опит. Кипър, Исландия и Малта са в 30-те си опита. Испания не са печелили от 60-те, Германия също имаше поне 30 години пауза между двете победи. На нас сега ще ни е едва за 15-и път.
Значи за нас - като малко държава - до 30 опита са нормални да чакаме?!? Имаше един виц някога: питат тоя-оня за нещо, което няма как да стане и те плачат, понеже нямало да са живи дотогава. С нашата победа да не стане - и Господ се разплакал, Защо плачеш, Господи?, Ами няма да съм жив дотогава, отвърнал Той.
Не ми е важна победата. Важно ми е да имаме качествен участник с качествена песен; или наистина топ, или топ-прагматично "заложени" като за там. (Иначе..., да вземе да иде ББ да се оплаче на Урсула и догодина ще спечелим. Сетне, я зала 8888, я другата нова в Бургас, я сме построили трета в Пловдив...)
За "Вирджиния" (и малко за БГ муз-бизнеса).
Скрит текст:
По @Tilda.M. и @Solaris.
Саня си е бизнесмен отвсякъде. Тези, които развива и се случва да им даде подходящата подкрепа (работа, парчета, екип, промотиране), са част от бизнес схемата и в това няма нищо лошо. Само че, тези са една част от целия нейн каталог с артисти. Ако двама получат парчета/сингли, други трима не получават. Ако работи с едни, трети са напълно зарязани. Имаше немалко случаи в годините с клюки, оплаквания и разриви, съдебни заплахи и от двете страни. В държава, дето даже изгряващите попзвезди се броят на пръсти.
А в обществения показ все е бяла и добра. Имаше такъв случай (с нея е подобно, затова го пиша) от 90-те години. Майкъл Кунстман (RIP; с когото тя и съжителстваше, и работеше - в мрежата още има "спомени" на Камелия Тодорова как се е случвало това) беше голям борец за авторски права и продуцентски правдини. Имаха предаване в една от големите частни радиостанции. Той заведе едни Бесепари в Лондон на среща с IFPI (беше си и нещо марксист-ленинец и му даваха трибуна в "Дума"). Собственикът на радиото се ядоса и нареди на музикалните си редактори да спрат всякакво излъчване на артистите на Вирджиния. Музикалният продуцент се срещна частно с Кунстман, рискувайки доста (ставаше реч не само за български изпълнители - тогава още бяха малко; но за изпълнители на чужд мейджър, Полиграм, с хитови поп и рок артисти), изпреварвайки събитията, и му предложи или да се разберат с радио-чорбаджията, или той да се обади и да изтегли своите парчета с права. В муз.редакция бяхме на мнение, че докато атовете се ритат... няма да има музика за въртене в ефира. Или ще трябва да пиратстваме. Радиото си беше уредило с Музикаутор да плаща права анблок - т.е. даваме тия и тия пари и въртим всичко, отчитаме го. А Кунстман/Вирджиния - за да им отчитаме артистите и с представително собствено предаване седмично, плащаше... с 6-8 оригинални компактдиска месечно. Всъщност, идеята беше, че първите няколко големи частни радиостанции трябва да се научат да плащат права, а лицензиантите - ако искат ротации и реклама, да си ги плащат също. (Идея на служител на радиото, не на Кунстман.) И не е като кокошката и яйцето. Продукцията идва от правоносителите и, ако не ти я дадат, не въртиш нищо. Е, Кунстман отказа и "посъветва" да си въртим каквото и както можем, той щял да се прави, че не знае.
Нищо повече от бизнес... Личните ми впечатления са, че във Вирджиния знаят как да го правят по формулата: с нищо - малко, с малко - повече, за "у нас" това е достатъчно.
Та... "Винаги ще има недоволни. Който и да беше спечелил. Не може да се угоди на всички." (@Vivi). А някъде там по "трасето" - всичко опира до пари. Даже и малко да са у нас, за изпълнителите не са малко. Когато обаче нещо се прави видимо пред широка аудитория - поне трябва да е по-добре нагласено.

# 69
Аз си задавам един риторичен въпрос - спечелилите в някакъв нагласен кОнкурс, чувстват ли се наистина като победители?

# 70
  • sofia
Радваш  се на конкурси в детска и юношеска възраст, след това се радваш, ако от този конкурс следва нещо за кариерата ти. А и е много важно кой те е оценявал. Не винаги висок зрителски вот значи, че си най-добрия. Най-обичан и слушан  не е непременно най-добрия. А и тези хора с това се хранят. На тях не им е нужно да са най-добрите, ако ще ги слушат 5 човека. Ако зависи от мен, някои от модерните ще трябва доста да работят върху пеенето, фразата и дикцията. Други с фалшиво пеене , поне от 20 години са звезди. Та както вече се каза, всичко е бизнес. За това си пеем само на маса и на забава😄

# 71
  • Пловдив
Това, че определена група вдига най-много шум, далеч не значи че са прави.
По същата тяхна логика и нашата анкета тук е подменена. Точно бях започнала да харесвам Мона, но сега виждам в какво блато е... само това е достатъчно да охлади зараждащите се симпатии.

# 72
е, то всичко може да се пише - доколкото хората са избрали Мона е съвсем друг въпрос и аз лично не вярвам - как пък един не познавам да ѝ се е изкефил. всякакви нагласени неща могат да изтекат и всеки може да си твърди каквото иска, както и да качва уж извади отнякъде си.

# 73
  • sofia
Аз й се кефя на Мона, с огромен талант е, вокално е безупречна и има интересен стил. Но й трябва още време. Но вместо това ще гледаме по сцените и клубовете Мила Роберт. Питам се къде са победителите от Гласът на България, първите трима от всеки сезон...

# 74
  • Sofia
В бтв преди малко Дара каза,че днес щяла да вземе решение дали да участва 😠
Изглеждаше отчаяна,без настроение…не може да понасе целият негативизъм към нея 😢

Общи условия

Активация на акаунт