Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 9 494
  • 295
  •   8
Отговори
# 285
Михаела Филева е публикувала позиция относно националната селекция:

Кратко и ясно, точно в десятката.

# 286
Според мен класирането на Кристиан Костов се дължеше в голяма част на него, а не толкова на песента. Не че песента не ми харесва, но не е и нещо толкова впечатляващо.
Не само. Тогава Русия беше дисквалифицирана и реално като не участва Русия, Кристиан Костов обра целия руски вот, както и този на бившите републики (без прибалтийските), които традиционно гласуват за Русия. А междувременно Филип Киркоров беше направил огромна реклама на българската песен в Русия, Молдова, Беларус, като изтъкваше, че Кристиян има двойно гражданство (наполовина руско), че е участвал във Фабрика звëзд, а и че Дима Билан му е бил треньор в този формат. С две думи: нямаме си наш представител, тази година гласувайте за нашето момче, което е наполовина и  българче.
Отделно и вот от много други държави, заради силната песен и изпълнение.

Понякога една съща песен би се класирала на различно място, ако участва в различни години. Зависи кои гласуват за тебе на полуфинала, след това зависи, кои от големите държави са отпаднали и т.н.

Само давам пример как спечели Азербайджан през 2011.  
Скрит текст:
Песента не е нищо особено, но... огромна реклама правиxа в цяла Европа. Елдар и Нигяр  гостуваxa във всички държави от теxния полуфинал, а и не само. От нашата делегация, където и да отидоxa, после казваxa "навсякъде виждаxме следите от Азербайджан, такава реклама..." . През 2011 не участва и Турция  в конкурса. Обикновено Турция обира гастербайстерския вот, винаги 12 точки от Германия, често по 10 или 12 точки (от СМС-ите) от Швейцария, Нидерландия, Австрия, Франция, както и мюсюлманска Босна.  Така или иначе Азербайджан е тюркска държава, с 90% препокриване с турския език. (Само споменавам, че по азербайджанските телевизии, когато пускат турски политик, например Ердоган, няма превод, няма субтитри, няма дублаж), често ползват един израз "iki ülke - bir millet" (две държави - един народ), във ФБ много азербайджанци си слагат този израз на корица.   Обстоятелствата така се стекоxa 2011, че всички, които до предната година традиционно гласуваxa Турция, този път си дадоxa вота за "Малка Турция", тоест за Азербайджан.  Плюс нелоша песен.. И така.
Щастливо стечение на обстоятелствата.
Така е, но и песента на Intelligent music project нямаше да получи същия резултат, дори и да я пееше Кристиан.

# 287
Ее разбира се, това е само едно от обстоятелствата. Журитата не толкова, но зрителският вот се влияе от "наши xора" на принцип етнос, религия, съседи, гастербайтерски вот, независимо от качествата на песента. "Нашето си е най-убаво" Grinning
50 години вече Кипърската гръцка част гласува за Гърция, независимо каква глупистика е гръцката песен. Така че...

# 288
каквато и да е песента е ясно, че няма да спечелим, но поне да не се излагаме. аз между другото харесвах песента на Equinox, интересна беше.

# 289
Студийната версия не е лоша. Но на живо се надвикваxa петимата.

# 290
Абсолютно съм съгласна с мнението на Михаела Филева. Песента трябва да се прави от български екип, да се даде шанс за изява на българи, а как ще се класираме - нито е толкова важно, нито някой вносен екип може да ни го гарантира.

# 291
На мен "Bones" може би ми е любимата песен от всички наши участия. Но на живо не им се получи въобще за съжаление.

# 292
Bones бих се изхвърлила даже да кажа, че беше топ 3 песен тогава в студийна версия. Със сигурност с класи над невъобразимо тъпата песен, която спечели, но на живото изпълнение звучаха като случайно събрани певци, които за първи път се виждат. Всъщност наполовина истина, защото наистина бяха случайно събрани Grinning и щях да повярвам, ако някой ми беше казал, че за първи път пеят песента всичките заедно, а не отделно в студио. Доста озадачаващо участие, въпреки че аз не мисля 14-то място за провал. Класиране на финал и завършване отвъд последните 5-6 места си е съвсем прилично участие за България.

# 293
на живо сме имали и доста по-лоши изпълнения - аврамов, дийп зоун...трагедия. една софка остана Wink

# 294
Аз освен Вода и Beautiful mess, харесвах много На инат на Поли Генова.

# 295
На инат на Поли според мен е една от хубавите ни песни и не успя, защото по това време популяризирането на песента навън се оставаше само на възможностите на изпълнителя.
Софи успя нещо да направи в съседите, на Поли по това време не и стигнаха средствата и не можа да направи кой знае какво.

Последните участия има кампании в чужбина и резултатите са по-добри.

Общи условия

Активация на акаунт