Евровизия (тема 33) - Vienna 2026 United by Music

• 12 026
  • 370
  •   2
Отговори
# 345
Аз за Михаела Маринова.

# 346
На първия полуфинал цялото семейство (пет гласа) гласувахме за Прея.
На втория имахме разнобой - три гласа за Дара и два за Михаела Маринова.
Smiley

Общо взето се бяхме обединили около идеята, че търсим енергия, излъчване, присъствие на сцената, опит, професионализъм.

Какво забелязах обаче за себе си - две седмици след първия полуфинал и седмица след втория, аз почти всеки ден се хващам, че си тананикам или в главата ми звучи "Дишам" Rolling Eyes
Има нещо в тази песен, не знам какво точно, но има.

# 347
  • България
Украинската селекция Vidbir ще бъде утре на 07.02. от 18ч централно европейско време, което е 19ч за Украйна и България.
Някои кандидати:
1) Моят фаворит на база студиен запис. Скоро не са изпращали поп песен:
Скрит текст:

2) Jerry Heil представи страната Евровизия през 2024 заедно с Альона Альона. Лично аз предпочитам да не я пращат отново заради "крадения" елемент.
Скрит текст:

3) Това е самостоятелен проект на Катерина Павленко, певицата която представи Украйна на Евровизия като част от групата Go_A. Според мен песента е по-слаба от песните от 2020 и 2021.  
Скрит текст:

Една от любимите ми песни от конкурса - Шум от 2021.

4)Това е събрало повечко вот на сайта на Евровизия.
Скрит текст:

# 348
Аз гласувах за Дара - най-цялостен пакет от качества за Евровизия имал

# 349
Аз и двата пъти гласувах на база кое изпълнение ми хареса най-много. На първи кръг гласувах за Михаела Филева, а на втори за Керана и Kосмонавтите. Трябва да призная, че освен Керана, никой друг не бих си пуснала вкъщи - просто слушам друг тип музика. Според мен Керана и компания не се представиха толкова добре с първото изпълнение, но на финала избухнаха (може би защото наистина не искаха да са там Grinning).

Прави ми впечатление, че май нямаше никакъв хейт от страна на поп фолк гилдията. Фики и Роксана се представиха много добре. Изненадах се, че Роксана, а не Фики, продължи към финала, защото мислех, че той е по-популярният от двамата, а и все пак идва от такова семейство. Поп фолк изпълнителите са показали, че могат да ни представят на Евровизия и аз лично мисля, че би било интересно.. За мен Софи беше много добра, въпреки постната постановка. Даже успя да стане меме Grinning За мен това е един от многото пъти, когато бяхме порязани за това, че сме малка непопулярна държава и други, много по-скучни песни продължиха. Отделно, че финалът ни се измъкна на косъм.

# 350
  • София
И двата пъти подкрепих Прея. За мен тя си остава най-подходящата за този конкурс.

# 351
Аз и двата пъти гласувах за Дара. Тя се откроява от всички, носи в себе си една енергия, която я няма при останалите изпълнители. Тя според мен  има всички качества, които трябва да притежава изпълнител , за да спечели Евровизия. Пожелавам й успех и късмет!

# 352
Аз и двата пъти гласувах на база кое изпълнение ми хареса най-много. На първи кръг гласувах за Михаела Филева, а на втори за Керана и Kосмонавтите. Трябва да призная, че освен Керана, никой друг не бих си пуснала вкъщи - просто слушам друг тип музика. Според мен Керана и компания не се представиха толкова добре с първото изпълнение, но на финала избухнаха (може би защото наистина не искаха да са там Grinning).

Прави ми впечатление, че май нямаше никакъв хейт от страна на поп фолк гилдията. Фики и Роксана се представиха много добре. Изненадах се, че Роксана, а не Фики, продължи към финала, защото мислех, че той е по-популярния от двамата, а и все пак идва от такова семейство. Поп фолк изпълнителите са показали, че могат да ни представят на Евровизия и аз лично мисля, че би било интересно.. За мен Софи беше много добра, въпреки постната постановка. Даже успя да стане меме Grinning За мен това е един от многото пъти, когато бяхме порязани за това, че сме малка непопулярна държава и други, много по-скучни песни продължиха. Отделно, че финалът ни се измъкна на косъм.
Фики пя клиширана, непозната и неподходяща песен. И аз не предполагах, че само Роксана ще продължи.
Наистина е странно като няма скандал около чалгата.

П.П. България не е малка държава. Буквално половината континент е зад нас по население, а по територия - две трети.

# 353
  • България
П.П. България не е малка държава. Буквално половината континент е зад нас по население, а по територия - две трети.

Да, никак не сме малки по територия и население. Повтарят се някакви измислици от социализма.

# 354

Да, никак не сме малки по територия и население. Повтарят се някакви измислици от социализма.

Стига де, не сме най-популярните в Европа. Все ни бъркат с Румъния и Унгария.

# 355
Украинската селекция Vidbir ще бъде утре на 07.02. от 18ч централно европейско време, което е 19ч за Украйна и България.
Някои кандидати:
1) Моят фаворит на база студиен запис. Скоро не са изпращали поп песен:
Скрит текст:

2) Jerry Heil представи страната Евровизия през 2024 заедно с Альона Альона. Лично аз предпочитам да не я пращат отново заради "крадения" елемент.
Скрит текст:

3) Това е самостоятелен проект на Катерина Павленко, певицата която представи Украйна на Евровизия като част от групата Go_A. Според мен песента е по-слаба от песните от 2020 и 2021.  
Скрит текст:

Една от любимите ми песни от конкурса - Шум от 2021.

4)Това е събрало повечко вот на сайта на Евровизия.
Скрит текст:

№ 4 е страхотна песен - композиция, текст, глас...  И ако мацката се справи гласово и на живо, вероятно ще се бори за първото място и то успешно. Мое скромно мнение.

# 356
  • България
Скрит текст:

Между неразпознаваеми и малка територия/малко население, има разлика.

# 357
Скрит текст:

Между неразпознаваеми и малка територия/малко население, има разлика.

Това започва да прилича на заяждане и най-мразя някой като се хване за някоя дума - аз бях написала, че сме малка и непопулярна държава. Използвах малка в смисъл на незначима (погледнато отвън) в съзнанието на голяма част от европейците, които гласуват в конкурса.

# 358
  • България
Щом не съм съгласна с Вас се заяждам. Flushed

# 359

Мен никой не ме е бъркал, като цяло хората в Европа са доста образовани и правят разлика.
Не мисля, че е заяждане, просто наистина не е коректно да се повтаря нещо толкова невярно, което е насаждано десетилетия наред, за да свеждаме глава пред големите - били те СССР, империи и прочие.

По принцип наистина някои държави играят Евровизия на easy mode, а други като Австралия, Сан Марино, Малта и Исландия на hard mode, но България е постигала добри резултати достатъчно пъти, за да знаем, че не е от вторите. Софи Маринова беше на празна сцена във време, в което вече постановката почваше да става дори по-важна от песента (с пик 2016 и после за щастие се нормализираха нещата). Нещото, за което можем да си стиснем ръцете, е, че езикът , а не държавата спънаха Софка - от 2007 до 2016 печелеха само песни на английски, а песните на други езици не се класираха особено добре. Че даже и шовинисти като Франция и Сърбия пропяха на английски.

Общи условия

Активация на акаунт