Във Франция сексът вече не влиза в брачните задължения.

• 2 406
  • 175
  •   5
Отговори
# 135
Ами да прави серенади, защо не.
За да не го иска има причина и заплахата му как щял да си намери явно не я грее.

# 136
Е, да се разведе, но не се развежда, защото финансовите последици могат да са убийствени за него.
Затова говорим за френски семейства – съпруг-съпругата и техните любовници. Всички си живеят мирно и кротко в симбиоза без да се развеждат или си причиняват бюрократични тормози.

# 137
  • Обран бостан ;)
Е, да се разведе, но не се развежда, защото финансовите последици могат да са убийствени за него.
Затова говорим за френски семейства – съпруг-съпругата и техните любовници. Всички си живеят мирно и кротко в симбиоза без да се развеждат или си причиняват бюрократични тормози.

Ами тя да се разведе. Защо ще го търпи 20 години.

Изобщо, такива търпящи по много години са ми съмнителни.
Все има нещо, което да я държи при него, ама щом е стигнала до телевизията - многострадална Геновева, тоест Ингрид.

# 138
  • София

Такава конфигурация някак не предполага сексът да е задължителен, обаче.

# 139
Аз питам, какво е твоето решение за злоупотреби с това право и как те да се предотвратят, ако сексът остане като задължение?

Моето мнение е, че такъв едностранен отказ от секс без основателна причина трябва да се счита за повод за автоматично постановяване на развод, без потърпевшият (защото е потърпевш) да носи финансова отговорност, защото не той е разстроил брака.

# 140
  • София
Аз съм съгласна с написаното от теб, но питането ми беше как да се предотврати налагане на секс, когато той е включен като брачно задължение. Ако в твоя пример сексът продължава да е задължение, трябва да е ясно опоменато какво е основателна и какво неоснователна причина. И според мен никоя от страните не трябва да има финансови санкции или облаги в споменатата ситуация, защото това също отваря множество врати за злоупотреби.

# 141
Аз съм съгласна с написаното от теб, но питането ми беше как да се предотврати налагане на секс, когато той е включен като брачно задължение. Ако в твоя пример сексът продължава да е задължение, трябва да е ясно опоменато какво е основателна и какво неоснователна причина. И според мен никоя от страните не трябва да има финансови санкции или облаги в споменатата ситуация, защото това също отваря множество врати за злоупотреби.

Значи сме ОК.  Като няма секс ощетеният си вдига гълъбите, получава бърз развод и не плаща нищо.

# 142
  • Обран бостан ;)
Само да отбележа.

Аз лично, (за другите мъже не знам) секс по задължение никога не съм правил и не знам как бих могъл да го направя.

Тоест, ако е включен в договора за брак не бих го подписал.

# 143

Такава конфигурация някак не предполага сексът да е задължителен, обаче.
Е, да де. Узаконява се липсата на задължението за секс. Демек – няма такова. Нали затова е темата.
То и смисълът на брака като любов и романтика изфирясва при положение, че както разбрахме секс и любов можем да правим и без брак.
Като цяло това са едни тънки морални категории, които могат да бъдат тълкувани доста широко. А в съда като как се доказва, че не лъже единият или другият партньор за липсата/наличието на секс, под принуда или с желание, не знам. Всеки може да излъже, а не знам дали всички постоянно правят секс или пък не на камери, та да се ползват като доказателство.

# 144
То па като е по задължение, законово или не, та големия келепир. Аз ако съм ще ми се отще като знам, че си ляга с мен и търпи щото е задължена, стиска очи и само чака да свърша.
Отговарям на първия пост, идея си нямам на къде е хванала темата

# 145
Съпружеско изнасилване си е фактор и в много държави е официално криминализирано.
Бракът няма как да те задължава да правиш секс. Секс правиш, защото искаш, желаеш, копнееш за другия. А другият иска да го желаеш и да копнееш - не отварям краката и гледам тавана с надеждата - айде да ми се махаш от главата.
Така, че в този случай го намирам за правилно.
И аз като жена не искам мъж ми като му кажа айде да правим секс, да ме гледа се едно ще му вадя зъб без упойка и да взима хапчета да ми надвие на масрафа - ми гадно си е, искам да ме иска, а не да съм му " задължение"

# 146
Неслучайно дадох пример с трудовия договор. Там се подписваш, че ще изпълняваш определи дейности. И понеже не си робиня, ако ти дойде нанагорно можеш да се откажеш. Тоест не си длъжна да правиш нещо, което не искаш. Обаче не можеш и просто ей така да си тръгнеш, понеже не искаш да го правиш, а дължиш неустойки. И бракът е същото - не може да те накарат насила да правиш секс, ама ако саботираш безпричинно сексуалните отношения това е явно нарушение на самата идея за брак. За мен това си е измама - "нека подпишем, пък после лъскай бастуна и не ме занимавай".

Бракът не е договор бре ЧС, а доброволен съюз между двама души, така и в СК го пише.
Нали знаеш ква е брачната клетва
- в добро и зло
- в болест и здраве
- в богатство и бедност
докато смъртта ни раздели

И то не говорим за американските клетви - да те обичам, уважавам, ценя, почитам и т.н.
Начи като влизаш доброволно в такъв съюз се обвързваш с най-важният човек в живота си, този от който искаш деца и на този на когото се заклеваш във вечна любов.
Така започва всеки истински брак - ако обаче охладнеете един към друг, има ли обаче обич и уважение ще драпате пак да намерите пътя един към друг, а не да изгорите всички мостове.

Личното ми мнение е, че когато двама души влезат в брак от любов, рядко се стига по раздяла. Наказваш другия без секс / удоволствие/ , когато мостовете са изгорени.
И тогава следва раздялата.

Но брака не е договор, а съпружие .

# 147
  • Пловдив
Офтопик. "Да си надвиеш на масрафа" означава да имаш достатъчно пари за каквито си решиш харчове (масрафи).
Искам да питам - къде точно изнасилване от съпруг не е "официално криминализирано"?

Другото в поста са, извинявам се, общи приказки, които не отговарят на въпроса, който е: станал ли е (виновно) причина за развода онзи, който отказва секс? Или обратно, такъв е този, който иска, а другият не му е длъжен?

# 148
Офтопик. "Да си надвиеш на масрафа" означава да имаш достатъчно пари за каквито си решиш харчове (масрафи).
Искам да питам - къде точно изнасилване от съпруг не е "официално криминализирано"?

Другото в поста са, извинявам се, общи приказки, които не отговарят на въпроса, който е: станал ли е (виновно) причина за развода онзи, който отказва секс? Или обратно, такъв е този, който иска, а другият не му е длъжен?

Принципно е така, въпреки че правилното тука беше да се река - да ми надвие на мерака Innocent

- в доста държави по света

- нали това писах вече - бракът е доброволен съюз - отказ от секс, няма как да е причина за развод. Отказ от секс е отвращение от другия, нежелание за интимност, погнуса от партньора - но причина за развод е насилието - верално и физическо, което е следствие от тоталното замиране на желанието.
Сега - ако единят е по-разумен от другият и вижда, че нещата в леглото изстиват започва да търси решение, за това и трудно се дава развод при какви ли не поводи, освен ясно и заплашително за живота на един от двамата насилие. Предначертават се консултации, терапии и т.н.

# 149
  • Пловдив
Ама никой не го оспорва това. Затова казвам, че са общи приказки.
Въпросът е следният - има ли/може ли да има вина за развода този, който (системно) отказва секс, и ако да, кога?
Твоето мнение, както разбирам е "не", и дори само по себе си това не е причина за развод?

Общи условия

Активация на акаунт