Емоционално изтощение - обърканост

• 4 103
  • 88
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша с идеята да си споделя терзанията.
Имах двугодишна връзка, заживяхме заедно веднага с мъжа, с когото се запознах. Много се разбирахме, беше си наистина страхотна първа една година. Гушилив е, пътувания, смях. След което започна страшно разминаване между двама ни. Като в последствие разбрах, че той е сприхав човек, който обича да е по неговото. Аз нямам против, самата аз съм инертна на моменти и се съгласявам често с него. За нервите му: например играе нещо на лаптопа си и спира интернета и се ядосва адски много. Или отиваме на море, запазвах бийч барове, беше важно за него за да не останем без места, уви единия ден се оказа, че нямаме резервация. Той се напрегна, прибрахме се и звънна на майка си, излезе нервен на терасата да говори и й каза “тя за какво ми е, дошъл съм да си почивам”. Ядоса ми се, че ще ни замине деня, а аз вместо да почна да търся нов свободен бийч бар, съм стояла и плакала. Той беше платил почивката. Друг пример на рождения ми ден също бях запазила в един ресторант, като се надявах да имам десерт със свещ и му казах , че бих се радвала на такова нещо, ако ресторанта го направи. И той изнервено ми каза “моля те не ми казвай, че си км казала, че имаш рожден ден. Това е супер криндж. В този ресторант не си струва, тук са scam”. Кридж му е да духна свеща. И отидох и си отказах свеща на сервитьора. Реално ресторанта просто беше “турист клопка”, защото плащаш малко повече защото си с гледка. Но това си избрах за рождения ден и си платих разбира се, и честно казано в гугъл оценките му бяха абсолютно окей.
Разминаваме се и в темпото ни за дете. Тъй като първата година смених работа и той още тогава ми каза “мислиш ли , че сега е подходящо време да сменяш работа, ами деца?” И аз му казах, че едното не пречи на другото. И че ще се оправим. Той говореше за деца, но не сме действали активно. А аз в един момент много започнах да копнея за този момент и той само си намираше оправдания, и ми казваше аз поне не съм те натискал както ти мен. Караниците ни започнаха да зачестяват. Битово не беше доволен от мен, все нещо не му беше ок. Обвиняваше ме за почти всичко и беше разочарован, все едно аз съм дете. И аз всяка вечер исках да говорим в продължение на месеци да се оправим. В един момент чашата за него преля, каза ми да си събирам нещата, директно ми каза, че съм проста, нямало какво да си говори с мен, глупава съм, не мога с нищо да се оправя и не съм довършвала нищо, с което се захвана. Крещене. И после ми обясни, че е искал спокойствие, което не съм му давала за това сме се карали, за това ме обидил, за това ме е изгонил. Искал да си вземам поука от забележките, не да действам като “залюхана”, разсеяна както се изрази.
Иска просто да си ходим на спа, да не повдигаме тежки и сериозни теми често, да си следваме мечтите и това е. Има моменти, в които се замислям този човек потенциален насилник ли е или просто е с къс фитил. И се притеснявам дали няма всичко да ми се стовари емоционално и дали бих го преживяла. Отделно си представям, че ако имаме дете за всичко би ме обвинявал. В други моменти, знам че има недостатъци, но го обичам. В много ситуации и аз не съм била добра и съм се цупела, но той се е опитвал и правил крачки към мен. Нито пие, пуши, обича да сме си вкъщи, той е на 33.
Казва ми, че да се оправим трябва да има спокойствие и да не съм толкова разсеяна. Че ме е изгонил, защото не издържал повече и това бил единствения начин да се променя

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 23:31 от Leo27

# 1
Какво му обичаш при това поведение?
Какъв е въпросът?

# 2
Нямате ли себеуважение, не се ли обичате? Ако на мен мъж ми каже такива неща, повече няма да ме види, но първо ще му обясня и за възпитанието, и за комплексите и категорично ще му обясня, че няма право да говори така на друг човек.
Този мъж не уважава жена си. Не се чудете какъв е, тръгнете си веднага.

# 3
То вече се е стоварило емоционално и да, насилник е и с къс фитил. Момченче оплакващо се на мама след скандал с приятелката си.....

# 4
Лео,

явно сте различни - той иска едно, ти друго.
Възрастен човек не можеш да промениш. Можеш ли да го приемеш такъв и да си щастлива. От поста ти - май е не.

Пробвали сте, разминали сте се. Запомни хубавото. Ще страдаш, опитай да е по-кратко. И продължи да търсиш твоя човек.

# 5
  • София
Някой ден ще се отвратиш от него и ще се чудиш, какво си му обичала.
Гоните те като куче, дресира те по негови стандарти, не те третира, като човек, а ти искаш да си с него защото?

Баламосва те, не иска да е с теб.

# 6
  • Далечният изток
Обичаш го?!
Мне. Обичаш човека, който ти е пускал кукичките една година. Тоест образа му. Сега си е показал истинското лице. Приключвай.

# 7
Ясно, освен нервак,  и обича да командори,  ама да се оплаква на мама, че гаджето не му е запазило шезлонг, значи и инфантил.
Спечелила си те, че той е прекратил връзката. Да ходи на море с мама

# 8
Не мога да разбера какъв е проблемът, при положение, че вече сте разделени! По-важното е че си се отървала, няма какво да се чудиш. Направил ти е услуга, реално, като те е изгонил.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 11:18 от Borqna Sto 771419

# 9
Гнусно токсична връзка е това.
Моля никоя жена не допуска такъв тип отношение!
Аз бих го разкарала още след панаирите за бийч бара!
Мекотело, явно разглезено от мама, пък и с контролирането на емициите не е дорасъл, нищо хубаво не прочетох.
Че не пие и пуши вече не е критерии за добра партия мъж.Важно е самоконтрола във всяко отношение, а твоя човек няма такъв.
Мрънкащ , котртолиращ и все недоволен мъж е жив дявол.
Не казваш на колко години си ти, но моля те и това да е последния влак, не се качвай на него!

# 10
  • Варна
Какво е объркването тук? Човекът ясно и на чист български език те е изгонил. Ти къде си сега? Събра си нещата, но обмисляш връщане или още седиш там като кошче за нервни изблици? Ако ти е добре и искаш един ден и децата ти да се третират като прости и безполезни, стой си там. Ние какво да кажем? Тоя си търси прислужница и секс компания без да плаща. Не е семеен тип.

# 11
За какво е темата? Ти върна ли се при него? Нали те изгонил за да се промениш, значи сте говорили след това.

Този е насилник и отвратителен простак. Не знам как си стояла 2 години, но ако си се върнала при него наистина си глупава както ти е казал.

# 12
  • София
Той те изгонил, ти се чудиш как да си оправите отношенията. Вземи се просни по-хубаво на пода, че да може да си избърше по-качествено обувките, докато минава отгоре ти.

# 13
Казва ми, че да се оправим трябва да има спокойствие и да не съм толкова разсеяна. Че ме е изгонил, защото не издържал повече и това бил единствения начин да се променя

Как въобще успяваш да запазиш някакви чувства към него след такова обидно и унизително отношение? Толкова ли те държат спомените от тази "прекрасна" първа една година, че да си съгласна да се сдобрите? То всъщност дори не е ясно дали е готов да се сдобрите или ще преразгледа решението само ако обещаещ да не си толкова "разсеяна". Изглежда ми, че смята, че те превъзхожда във всичко, че не си достойна за него и винаги за нещо ще ти се кара.

# 14
  • София
Този човек е ужасен.
Я да питам. Ти си си платила ресторанта за рождения ден ли?

Общи условия

Активация на акаунт