Емоционално изтощение - обърканост

• 4 096
  • 88
  •   2
Отговори
# 15
Този човек е ужасен.
Я да питам. Ти си си платила ресторанта за рождения ден ли?

То не само, че го е платила, ами си е организирала да я изненадат с торта и свещ, които после се наложило да отказва, защото оня я накарал.

Просто ужасна история! Не мога да повярвам, че има такива жени.

# 16
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Най тъпото е, че познавам едни дето са двойка от доста години, с брак, и при тях мъжа се държи с жена си като с изтривалка.
Тя периодично ми се оплаква, но не можела да го напусне, не било лесно човек да живее сам...
То пък един живот, де.

# 17
Ох, бившиО беше същото ла*но. Манипулативно.
И все обръщаше нещата така, че да съм аз виновна и аз понеже го обичах, скланях глава. За две години се раздели с мен 5 пъти😀 накрая на мен ми писна и му теглих чертата. За справка, аз съм щастлива и имам семейство с прекрасен мъж и прекрасно бебе, той си е в същото дъно. Никоя не му връзва вече, бившата му след мен също е със сериозно и добро момче и е бременна сега. 😃
Не знам дали ще ни послушаш всички, които ти казваме да не се занимаваш, но в един момент, ако не сега, ще ‘изтрезнееш’ и ще разбереш за какво говорим. Ако имаш сили бягай, най-доброто решение ще е за теб.

# 18
  • Враца
Плачеш за места на бийч бар? Наистина ли е толкова важно?
Представи си, до къде може да те доведе такъв човек.

На мен лично би ми било адски смешно, да видя някой да плаче или да се нервира за такова нещо. Има хиляди начини да прекараш един прекрасен морски ден – дори без да си на бийч бар.

# 19
Момиче, как си се набучила в такива отношения??? Този си държи ужасно неуважително от сега, разкарай го.

# 20
По-страшното е, че ако той не я беше изгонил тя щеше да си седи. Отивай спешно на психолог, че и следващия ще е вероятно такъв.

# 21
  • Beyond the stars
Във всяка подобна тема като прочета "нито пие, нито пуши" и ми се драйфа. Все едно непиенето и непушенето ще извинят това, че се държи като боклук с теб.
Моят мъж пуши, пък и пие с повод, ама ме обича и ме носи на ръце 18 години. Та мерси съм аз за "не пие, не пуши и си стои вкъщи" като топ критерии за мъж.
Направил ти е най-голямата услуга като те е изгонил, психолог е добра идея, със сигурност заслужаваш повече.

# 22
  • София
Ти тръгна ли си, когато те изгони, че не става много ясно?

# 23
Разсеяността не е порок или нещо подобно. И аз съм малко разсеяна, то си е черта на характера. Дядо ми беше същия, разсеян (аз приличам малко на него, по някои неща), но беше много умен, интелигентен, и ерудиран човек, а също и много добър специалист в професията си.

# 24
Ама каква обърканост, чакаш да те напсува ли, та да не си объркана?

Разкарай го този, отвратително се държи с теб, как стоиш при такъв? Ще става все по-зле, не по-добре.

# 25
Къс фитил и потенциален насилник е едно и също. Хората с къс фитил са си ежедневни насилници, защото натягат обстановката, вечно са недоволни и кисели и не знаеш кога ще ти скапят настроението. Това отношение после ще го има и към децата ти и те ще стъпват на пръсти около сприхавия си баща.
Трябваше да си плюеш на петите още при истерията му като госпожичка за бийч бара и как се оплаквал на мама. Как спите с такива льольовци? То няма нищо мъжко в тоя мухльо в цикъл.

# 26
В допълнение: този човек никога няма да се оправи, не и като отношение в домашна среда, (макар че живота ще го бие достатъчно, че да се научи пред хората навън да си крие приматските изблици).

Та, прави си сметка искаш ли това вригване ежедневно и по всякакви поводи, за всичко.
Сещай се как ще е ако имате ревливо дете...

Навреме се спасявай.

# 27
  • София
Така се е получило при мен, че цял живот, все имаше някой, който да ми натяква, че съм разсеяна. От няколко години насам, си водя една табличка  по работа кога аз съм направила грешка от разсеяност и кога колегите. Ами, наравно сме! Тъй че, който не работи - той не греши!
Същото важи и за задачите в семейството или двойката. Всеки от двамата пропуска по нещо.

Последна редакция: пн, 02 фев 2026, 12:06 от Rockstar

# 28
  • София
Всеки път като прочета такава тема 1-вото, което си казвам е, че е пързалка и че няма начин да има такива жени. После, обаче се сещам за криминалните новини и за поредната жена с насилник (е, този не е физически, а психически... засега), та... Те ги малтретират, бият, унижават и прочее, та едно психическо насилие няма да има. Ще има, защото има и такива жени. Замислих се - защо аз, никоя от приятелките ми, изобщо не съм ставала свидетел на такова отношения - ами защото няма да го допусна. И подобни мъже инстинктивно бягат от такива жени. Просто защото знаят, че няма да им се получи. Те се насочват към неуверени и слаби жени, пред които могат да им минават номерата. Ами... малко егоистично, ама, по-добре да ги има, че да останат свободни качествени за дъщерите ни.
По темата - вземи отвори бутилка вино и се почерпи, че си се отървала от тоя недорасляк и в НИКАКЪВ случай, че го приемай обратно, ако реши да се връща. Защото тези мъже го правят нарочно, вменяват ти вина, за да си по-послушна и накрая чак ти казват как трябва да си благодарна, че са се смилили над теб и отново те удостояват с присъствието си. Накрая може и някой и шамар да изядеш.
И се благодри на Бог, че нямате дете. Че тогава става още по-страшно.
И пак има изход, ако пожелаеш.
Изобщо. Топката не е в него, а в твоите ръце. Играй умно.

# 29
Не пише авторката.
Ще се върна да я подритва.
Пак ще я четем.

Общи условия

Активация на акаунт