Досиетата Епстийн

• 8 936
  • 183
  •   5
Отговори
# 75
По снощните новини казаха, че Манделсън не е в камарата на лордовете вече. Или не съм разбрала правилно

Считано от днес се оттегля.

В държавите, в които има разследваща журналистика и някакви етични норми, избухват бомби след всеки разгадан документ.

# 76
  • София
Само Тръмпи никой не го пипа.

# 77
Ама чакайте малко, въпросният Стоян (Стоянки) не е ли нещо като whistle blower за страничните дейности на агенциите за набиране на модели? Как сега се спряга за част от мрежата?

# 78
Само Тръмпи никой не го пипа.

Да, препоръчал е на хората да зарежат тази работа с досиетата и да се съсредоточат върху нещо друго, например… здравеопазване.

# 79
Андрю Маунтбатън-Уиндзор, по-малкият брат на британския крал, най-накрая е напуснал резиденцията „Роял Лодж“ на територията на замъка Уиндзор, съобщава BBC.

Според журналисти, той ще живее в кралското имение Сандрингам в Норфолк.

Бившият принц Андрю ще се премести в „скромен“ дом с пет спални. Според журналисти, опозореният бивш херцог ще пребивава временно в имението Сандрингам в Норфолк. По-късно по-малкият брат на крал Чарлз III ще се премести в Marsh Farm, фермерска къща, която в момента се ремонтира. Имението на бившия принц Андрю ще разполага с пет спални, кухня, две приемни, както и различни стопански постройки и конюшни.

Едновременно с това беше съобщено, че правоохранителните органи са започнали разследване на публикации за жена, доведена в Уиндзор за „сексуални цели“ през 2010 г. Полицията в момента анализира тази информация в съответствие с установените процедури.

На 1 февруари британският премиер Киър Стармър обяви, че бившият принц Андрю трябва да свидетелства пред Конгреса на САЩ за връзките си със скандалния финансист Джефри Епстийн.

На 30 януари Министерството на правосъдието на САЩ публикува нова партида документи по делото „Епстийн“, включително снимки на мъж, приличащ на Андрю. На снимките, съобщиха журналисти, мъжът лази на четири крака до жена, легнала на пода. Би Би Си твърди, че интериорът на снимката съвпада с интериора на имението на Епщайн в Ню Йорк.

Скандалът около бившия принц Андрю избухна през 2019 г., когато излезе наяве аферата на кралския член с Вирджиния Джуфре, която работеше за Епстийн. В мемоарите си тя разкри, че Андрю е имал сексуални отношения с нея, когато е била на 17 години. През октомври 2025 г. Чарлз III лиши по-малкия си брат от последните му титли и почести и нареди изгонването му от кралската резиденция.

# 80
Андрю беше любимецът на майка си, но сега, когато Чарлс вече е крал, няма да минава между капките. Крайно време беше да понесе поне някаква отговорност за изцепките си.

# 81
  • София
Принцесата май не е българка.

https://obektivno.bg/dokumenti-razkrivat-koya-e-princzesata-i-da … osietata-epstijn/

Набиране на момичета, "модели" и т.н. за проституция се е правело в огромни мащаби по целия свят (не само от Е.) и не мисля, че България е някакво по-специално място във веригата. На международно политическо и обществено ниво обаче нещата са толкова червени, че няма накъде. Пред очите ни се сбъдват най-абсурдните конспиративни теории - евгеника, финансиране на всякакви екеприменти, извратен интерес към контролирано рамножаване, към окултизъм и много други.

Имайте предвид, че огромна част от въртящите се по социалките картинки са фалшиви, аз лично се доверявам само на такива с линк директно към страницата на МП на САЩ. Само сред тези, които разлистих снощи, както и някои официални статии от чужди медии, намерих размяна на мейли с известен генетик относно финансиране на първото дизайнерско бебе; друг странен мейл с обяснения/отчет за младо момиче, което било насилвано като дете и от това развило "някои способности" (подразбира се паранормални); в Близкия изток са доста озадачени от мейли, доказващи, че Епстийн е поръчвал парчета плат от някаква свещена мюсюлманска сграда, някаква украса, която всички пипат като част от дадена церемония - в този мейл доставчикът уточнява, че платът е "докосван от поне 10 млн. човека". По принцип тази украса се подменяла веднъж в годината и тогава всеки вярващ можел да получи парче плат съвсем безплатно, "за спомен", казват в статиите и коментарите под тях. Епстийн обаче е поръчвал чрез посредник такива парчета да пътуват с частния му самолет. Всичко е изключително абсурдно и подчертавам, че съм гледала само потвърдени неща сред изтеклите документи, а има маса фалшиви и в момента всичко е някаква димна завеса.

За Манделсън - сред неговите мейли има също адски унизителни неща, вкл. един, в който Джефри директно го наритва, и то с такова презрение - нещо в смисъла на, "От известно време отношенията ни се са равноспоставени... Всичко, което чувам от теб, е Джефри, можеш ли да дадеш, Джефри, можеш ли да уредиш... Можеш ли да звъннеш, можеш ли да намериш..." И в отговор Манделсън обаснява как не било вярно и подкрепял бил Джефри много пъти. Дано го намеря да го постна тук.

И тези хора, Боже, ни поучават и ни определят политиките, медиите, обясняват ни как да живеем, търсят ни кусури, обясняват как обикновен Муньо бил нецивилизован, хомофоб, расист,  конспиратор, имАл въглроден отпечатък и какви ли не други идиотщини...

# 82
  • Glasgow
Това беше щанда за вестници сутринта в uk след последната порция документи (1 Feb), на почти всяка първа страница на ежедневник- Андрю коленичил над момиче/жена на земята. На ограденото от мен- че цялата тази "империя" е капан на КГБ
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 14:34 от Jokerr

# 83
  • София
Карбовски май трябва да се извини на тази Алипиева, която наплю. Че и намеси и сина й, ППДБ, фирма и т.н.
И това ми били журналисти.
Иначе, авторът в обективно е една "журналистка", която също е известна с поръчковите си "разследвания".

# 84
  • София
Журналистите, особено нашите, са всичките въшки на фона на схемата, която се разкрива в момента, но все някой ще напипа истината. Д.Г. може да е всякаква, но поне не ги ръси на кило (ракия), за разлика от Карбовски.
Нейното обяснение за принцесата така или иначе е единственото, подкрепено с реални документни следи и снимки. Останалите бяха просто едно хвърляне на имена в пространството, все едно малко гадост хвърчи от вентилатора в момента, та дай всеки да метне по още една шепа за всеки случай Sad

# 85
Най добре въпросните да го осъдят Карбовски...

И въобще, заформя се голяма каша. То това е  и една от причините да се разсекретяват внимателно такива неща, а някой път и съпътстващите щети да са повече от удовлетворението, което буди правото на обществото да бъде информирано.
Аз лично съм страшно раздвоена. Това, което знаем,  засега, е  история стара като света,  международен аферист създал мрежа от връзки и връзчици, в която улавя богати и/или известни хора, възползвайки се от техните пороци, или непредпазливост, или незнание, за да може да ги държи под контрол и да продава влиянието си. Кой, обаче от всички тези споменати хора е замесен в нещо престъпно, или морално укоримо и кой е просто споменат? На кого са правени услуги, които нарушават границите на закона, или морала, и на кого просто такива от типа - има кинти, угажда си, или в случая -  угаждат му. Достатъчно ли е само да си споменат в кореспонденцията на Епстийн с многобройните му респонденти, за да си замесен в нещо, или може и хабер да си нямаш? Това, че се е обръщал към теб по някакъв въпрос, по времето, в което не е бил под ударите на закона, прави ли те съучастник в нещо?

Изключително много неща за разплитане и трябва да се разплитат внимателно, а не както журналисти и всякакви разбирачи нагазиха като слонове в сктъкларски магазин да тъпчат по имената на предполагаеми замесени.

Според мен за нас, българите,  особено интересна е информацията за Максуел, а не коя точно манекенка е пътувала до САЩ и какво прави сега. Това за манекенките е нещо, което си знаехме още през 90те.

# 86
  • До хладилника, който обичам
Карбовски май трябва да се извини на тази Алипиева, която наплю. Че и намеси и сина й, ППДБ, фирма и т.н.

Карбовски никога не е бил истински журналист. След някогашната му слава в Егоист, преди осемстотин и три години, така си повярва, а напразно. Да беше последвал примера на други, списващи за списанието навремето, и да беше потънал в гордо забвение.

# 87
Ами ето, примерно от Сакскобурготски излязоха с изявление, че Кирил никога не е бил на вечеря, организирана от Епстийн. Получена е някаква покана, която не е била от Епстийн, но така или иначе Кирил Сакскобургготски не е ходил на вечерята изобщо.

Това по линията “иди после обяснявай че нямаш сестра”.

# 88
  • у дома...
Иначе, авторът в обективно е една "журналистка", която също е известна с поръчковите си "разследвания".
По "донос" от свои колеги "журналисти", но без доказателства. Естествено.

# 89
"Мелинда Френч Гейтс, съпругата на Бил Гейтс, за първи път коментира новата информация, излязла от досиетата "Епстийн", а именно - че съпругът й е хванал венерическа болест от рускиня и е молил осъдения педофил за антибиотици, с които да го скрие от жена си.

В подкаста Wild Card на NPR тя заяви, че е била изпълнена с "невероятна тъга", когато миналата седмица бяха публикувани допълнителни документи, описващи връзките на съоснователя на Microsoft с покойния Джефри Епстийн. Тя все пак отбеляза, че е "щастлива, че е далеч от цялата тази мръсотия", след като се разведе със съпруга си през 2021 година.

"За мен лично е трудно, когато се появяват нови подробности, защото ми навяват спомени за някои много, много болезнени моменти от брака ми. Каквито и въпроси да остават там - аз дори не мога да си представя всички тях - тези въпроси трябва да бъдат отправени към онези хора и дори за бившия ми съпруг. Те трябва да отговорят на тези въпроси, не аз", заяви тя.

Дългата връзка между Бил Гейтс и Епстийн е добре документирана, но се появиха нови въпроси относно отношенията им, когато Министерството на правосъдието публикува повече от 3 милиона страници с файлове, свързани с разследването на педофила преди дни.

Не е ясно кой е написал черновите на съобщенията от 2013 г., запазени в имейл акаунта на Епсийт. Но те изглежда документират, в стил "поток на съзнанието", чувства на предателство, насочени към съоснователя на Microsoft. В черновите се споменават брачни раздори между Гейтс и Мелинда, обсъждат се бизнес сделки, и факта, че Гейтс да има опасения относно полово предавана болест и провалени бизнес начинания.

Бил Гейтс не е обвинен в никакви нарушения, свързани с Епстийн."

Общи условия

Активация на акаунт