Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 24 фев. 2005, 11:31 ч.

Моля, включете се и вие

 • 816
 • 3
 •   1
Отговори
 • Мнения: 811
В "Искам бебе" има нова Важна тема  първи/ранни признаци за бременност. Ще ни бъде много полезно и интересно да споделите вашите симптоми или липсата на такива, когато сте забременели. newsm17  newsm03   love001
Леко бременеене на всички момичета
и весел  и приятен ден на всички!

# 1
 • София
 • Мнения: 2 887
Понеже при мен бременността беше изключително желана и в тази връзка планирана, не мога да определя симптоми ли бяха или надежди, но някак разбрах, че съм бременна по следния начин.

3 дни преди очаквания първи ден на новата ми менструация, имах кървене, което по нищо не се отличаваше от нормалното за цикъла. Подготвих се като за цикъл, но в края на деня нямаше и следа от него, както и в следващите 3 дни.  Rolling Eyes Тогава си купих първия тест - направих си го - беше положителен. Два дни по-късно си направих още един - също положителен, но беше някаква никому неизвестна марка (даже не я помня) и на следващия ден си купих нов - който съвсем затвърди нещата.

Смятах да отида на лекар едва след 3 седмици обаче - просто бях на море и не ми се искаше да ходя при непознат лекар. Апетитът ми стана огромен, но забелязах, че имам непоносимост към цигарен дим, вкуса на кафето, едва се прибирах от плажа от изтощение. Стоях постоянно под чадъра и в момента, в който усещах, че ми става лошо, хуквах към водата и едва стигах до нея. Имах нужда от повече и повече сън. Носех си старите дрехи, тъй като видимо нищо не ми личеше, но коланите и някои по-тесни дрехи ми предизвикваха отмаляване. Започнах несъзнателно да спя с гръб към мъжа ми, а когато бях обърната към него, се чувствах дискомфортно, ако прилепи част от тялото си до корема ми. Нощтната му прегръдка ми тежеше, където и да си сложеше ръката. А гърдите ми - боже, станаха огромни и така ме боляха, та едва се обръщах нощем!!!

И една сутрин прокървих - съвсем лекичко и отидох веднага на лекар, въпреки че не исках непознат лекар да ме преглежда. Установи бременност в 6-та г.с. Трябваше да съм безумно щастлива, но цялото това мъчение по въздишането му срещу екрана на ехографа, сякаш вижда поне 6 тумора в мен, после апатията, с която взе да ми дава съвети какво вече не бива да правя, от какво да се пазя и т.н, всичко това адски ме разстрои. Излязох разплакана от кабинета, мъжа ми пък беше безумно щастлив. 2 часа ревах (мъжът ми до ден днешен ме имитира : "докторът не ми съобщи новината радостно!!!"), после се обадихме на няколко близки да споделим новината, и отново бях щастлива!!!

За протокола - не ми се е гадело, освен като помиришех готвени ястия в първото тримесечие на бременността. Тогава също и парфюма си не можеш да понасям. Развих кучешко обоняние. Станах по-нервна. И още по-чувствителна, отколкото нормално си бях!

Това са първите признаци. После си станах нормална и до ден днешен понякога забравям, че съм бременна - нищо не ми тежи, само много ми се спи!

Пожелавам на всички жени подобна лека бременност!!!

# 2
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 545
доколкото разбирам призива е да се пише в другата тама...Simple Smile

# 3
 • София
 • Мнения: 2 887
Sorry Rolling Eyes

Поправих се - копнах си разказчето там, но не знам как да го изтрия от тук. Ако някой модератор желае, може да го махне от тук!

Общи условия

Активация на акаунт