Сполучливи имитации на маркови парфюми - 66

• 2 809
  • 54
  •   3
Отговори
# 30
Има. Чаках някой да се разпише, понеже последния пост беше мой и не можех да пускам мнение.
Преди всичко пак ще кажа, че не познавам оригиналите и не мога да правя сравнение  за близост с тях. Коментирам самите аромати.
Le Labo - Santal -  при първите пет минути от впръскването се усеща подправков аромат, бие ми на копър. За щастие след това изчезва и се появява една дървесна свежест. Напомня ми на иглостна гора по някакъв начин. Много присъствен през първия час след нанасяне, след това стои по - близо до кожата. Трайност 2-3 часа. Хареса ми, има нещо пристрастяващо в него.
MFK -   A la rose - свежа, росна роза. Не е натъртваща или задушаваща. Просто роза. Линеен е аромата, така че ако някой очаква развитие ще се разочарова. За любителите на розите предполагам ще се хареса. Трайност 2-3 часа.
MFK - Feminin pluriel - Не мога да намеря думи колко невероятно прекрасен намирам този аромат! Мисля, че това е аромата, с който искам да ме свързват. Цветен букет, изпълнен с много женственост и изящество. Усещам теменужки, които са толкова ефирни и чисти... Има присъствие, но не по натрапчин начин. Трайност - 12 часа!!!! Тъкмо да си помисля след някой и друг час, че вече е изчезнал и ме лъхва неговата прелест. Прекрасен!
Като цяло съм доволна от покупката и ще поръчвам още аромати. Ще оставя първите два да отлежат, пък може и да им се увеличи трайността. Дори и да не, за тези пари не ми пречи да нанасям периодично през деня.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 11:23 от Terra Incognita

# 31
  • Истанбул
Между другото в турския Trendyol има най-различни фирми и марки за аналогова парфюмерия.Аз съм ползвала продуктите на някои от тях и определено останах доволна.Имаше някаква фирма Криглер,която предлагаше сетове от по 12 парфюма 30 мл.Техния Фльор наркотик беше много хубав например.

# 32
Наистина много изскачат. За сега съм видяла, че има - L'Atelier Erin, Nuvien, Loris, Zanira, обаче мисля за момента да си ударя спирачки. Чакам си само този от Nuvien.
Пробвах и версията на Philosykos от The Moon. Докарали са я, обаче в откриващата зелена фаза има една синтетична нотка, която много ме дразни.

# 33
За любителите на Заг да ви разочаровам, скрили са списъците.
Ако някой има по-нов списък, нека го даде, че аз обичам да си зяпам и не винаги ходя за нещо конкретно.
Утре ще си взема от Trendyol парфюмчетата, като междувременно забърсах още 3 🤣😂.
И малко ще се спра, че да тествам всичко, което купих напоследък.

# 34
Аз да не остана по-назад поръчах 4 парфюма Relaxed Че и я едни кецове детски, и една тениска за мен ...Laughing Не съм поръчвала досега от сайта, тъкмо ще го тествам.

# 35
Днес трябваше да ми дойдат парфюмчетата със Спиди, имах съобщение в мейла, потвърдих доставка и... тесла. Никой не дойде. За втори път ми се случва със Спиди, обикновено са много точни. Ако не получа съобщение в понеделник сутрин, ще им звънна. Та се поразочаровах, че не мога да ги тествам.

# 36
  • Deutschland
Брех пък тия. Списъци скрили. На този линк все още в описанието на всеки парфюм пише кой чия имитация е.

https://www.zagzodiakshop.com/

# 37
Здравейте, може ли отзиви за tiramisu coco на Zimaya и Събуди ме с любов на Гиза? Кой е по-дълготраен?

# 38
Пускам някакъв списък, непълен на Zag, само дамски сега.
Не ме съдете, ИИ го направи с много зор и има неточности.

Скрит текст:
Дамски

14 PE   PE   Poème (Lancome) (ориентация)   
015 OR   OR   Organza (Givenchy) (ориентация)   
019   Thierry Mugler Alien   
024 BB   BB   DKNY Be Delicious   
027   Armani Armani Code   
032 CO   Chanel Coco Mademoiselle   
045 TO   TO   Dolce & Gabbana The One   
047 BC   BC (Crystal)   Versace Bright Crystal   
049 BF   BF   Hugo Boss Boss Femme   
071 CH   Chloé Chloé
075 AM   Bvlgari Omnia Crystalline
076 JN   Bvlgari Jasmin Noir
77 LB   (често сравнявано с) Light Blue-типов аромат
083 TF   Tom Ford Black Orchid
084 GU   Gucci Guilty (Women)
085 RE   Bvlgari Rose Essentielle
090 EU   Calvin Klein Euphoria
091 BO   Hugo Boss Orange
092 EL   Lancôme Éclat d’Arpège
093 IS   Salvatore Ferragamo Incanto Shine
098 EC   Chloé L’Eau de Chloé
099 OC   Bvlgari Omnia Coral
265 SH   Shaik Opulent Shaik 77   
271 LB   Yves Saint Laurent Libre
311 LA   Jean Paul Gaultier La Belle (предполагаемо)
324 SI   Giorgio Armani Sì (предполагаемо)
339 BO   Dior Hypnotic Poison / Black Opium (често варира по описания)
346 RC   Escada Paradise / подобен плодов Escada (предполагаемо)
347 VR   Viktor & Rolf Flowerbomb
351 LN   Lancome La Nuit Trésor (предполагаемо)
358 PG   Carolina Herrera Good Girl (предполагаемо)
372 MO   Chloé Nomade (предполагаемо)
380 SC   (често сравнявано с) Lancome La Nuit Trésor   
382 GB   Gucci Bloom
386 LT   (често сравнявано с) Tuberose
391 QU   (често сравнявано с) Boucheron Quatre   
398 IL   Lancôme Idôle
392 YO   Emporio Armani Because It’s You (предполагаемо)
425 FG   Gentle Fluidity Gold   Maison Francis Kurkdjian Gentle Fluidity Gold   
427 ON   Maison Francis Kurkdjian Ombre Nomade   
432   By Kilian Angel’s Share   
434 VS   Tom Ford Vanilla Sex (подобно на Vanille Fatale)   
535 IC   Montale Intense Café
436 VW   Creed Virgin Island Water
438 GA   Giorgio Armani My Way (предполагаемо)
439 MG   Byredo Mojave Ghost
441 VANILLA 28   Kayali (например Vanilla 28 серия)
444 OL   Tom Ford Ombré Leather   
542   LOST CHERRY   Tom Ford Lost Cherry   
545 AN   (потребителски описан пример) My Angel
559 RT   (често описван) Tobacco Red
589 SA   Montblanc Signature Absolute   
595 BARENIA   Hermès Baréniа   
542 LOST CHERRY   Tom Ford Lost Cherry   
590 HF   Narciso Rodriguez For Her Forever   
595   BARENIA   Hermès Barénia   
596   Delina Exclusif   Parfums de Marly Delina Exclusif

# 39
Много благодаря за усилието 🌹😊🤗
Аз се сетих, че имам на лаптопа списъци от миналата година, но нещо не мога да ги открия 🤣😂.
Ще се поразровя, дано не съм ги изтрила и ще ги шерна тук.

# 40
Във фейсбук страницата на Zag "Парфюмерия и козметика Zag Zodiak" първите два закачени поста са с актуални списъци от този месец. Самите постове са на няколко години, но явно периодично си ги опресняват. Мога да ги копирам и сложа тук ако искате. Само трябва малко да се преправят, защото са ги оформили ужасяващо.

# 41
  • София
От преди НГ съм актуализирала списъците на Заг и Рефан на 1 стр. Писах, че са оправени...

# 42
# 43
От преди НГ съм актуализирала списъците на Заг и Рефан на 1 стр. Писах, че са оправени...
Не познавам темата, моя е грешката. Преди време търсих аналог на любим аромат и явно съм проспала първата страница, помня, че рових по мненията и се отказах и точно в Заг четох един по един продуктите, за да открия. Че и с търсачката им не ми излизаше по име на дизайнер. ИИ ми помогна тогава много бързо.

# 44
С риск да прозвуча като пълен идиот... къде точно са списъците на първа страница? И преди гледах първия пост на темата, но аз там не откривам списъци. Ако може някой да ме насочи, ще съм благодарна.
Редактирам се: видях ги в таблицата. Не бях заблезала, че са различни отметки.

Общи условия

Активация на акаунт