Мамник - Тема № 3 🪶

• 5 748
  • 211
  •   34
Отговори
# 75
Аз не разбрах, защо имаше скелети от динозаври, а липсвали овце? И в крайна сметка, кой ги гори.

# 76
Да, размина се сериозно от книгата, но епизодът беше по-интересен и динамичен и ми хареса. Изпускат и опростяват значително сюжетните линии, ама явно технически не могат да то докарат. Но Божанка и Лазар са ми симпатични и усещам привличането между тях.
Дай Боже да видим мамника другия епизод.

# 77
Изключително повърхностна работа.
 Нищо не се случва, не се предава действието и не се развиват постепенно линиите от книгата.
Божана не изглежда добре и се пули половината серия, а и има силно изразен акцент.
Наистина се изпускат култови, супер важни реплики и действия на героите и най- любовната сцена беше изключително зле представена. Нищо общо с романтиката и красотата в книгата. Ключов момент, в който Божана осъзнава, че Лазар е на практика невъзможно да бъде ранен и че рискува страшно с влюбването си, но вече е късно.
Най най- важната реплика за серията и една от ключовите в сериала беше предъвкана на развален сръбски от Предраг и съм сигурна, че не челите книгата няма да разберат после какво и защо.
Камен Почекаин обаче е невероятен актьор и попадението на сериала. Мисля, че само той получава 10 точки и всичко се върти около него. Това е супер голяма разлика с книгата, но е много приятно за мен и останалите зрители.

# 78
Тази серия беше, цитирам:
"Представи си, како Пено, живо пиле да умре, после пак да се съвземе и да почне да кълве..."
Simple Smile Grinning Rolling Eyes

# 79
На мен серията ми хареса. Имаше развитие. Лазар призна всичко на Божана. Видяха ритуалния огън и разбраха, че нещо не е наред. Без Почекаин, разбира се, той винаги има просто обяснение Joy
Митака се сблъска с Мамника и ако не го видя, то го чу и разбра, че кучетата са изядени от нещо.
Разплита се и историята около бай Венци. Явно е видял Мамника като дете и травмата го е белязала психически за цял живот. Вероятно и негови приятели са загинали. Даже почвам да си мисля, че има връзка с Мамника и думите "Гладен съм" сякаш Мамника ги говори, а той ги чува и предава. Като Хари Потър с Базилиска.
Мъжа ми обаче смята, че няма да има само един сезон, а това не ме кефи.

# 80
Скука и бездарие! Специално за рекламата на този сериал изсушах книгата. Беше ми интересно какво представялва. Рекламата на сериала беше огоромна, очакванията също. Накрая половина актьори рецитират стихотворения, атмосфера абсолютно липсва..всичко е тягостно, мудно, скучно. Омръзна ми от тези режисьорски похвати - 2 минути крачат в гора, 30 секунди карат кола и гледаме пейзажи...това всеки път. Не потъвам в историята, защото такава за мен в в случая лиспва. Омръзна ми и от тази музика, която постоянно обмислено и необмислено звучи. Всеки път една и съща. Изхабен потенциал. Още като видях постера за сериала си помислих, че е направен от някой, който те първа се учи как да работи с програми.  Режисьорът Виктор Божинов има своите успешни проекти, но в този жанр... абсолютно категорично НЕ. Мисля, че по-млад режисьор може много по-добре да потъне в жанра трилър - фентъзи. Това, което се опитвам да гледам и вече тотално губя интерес не мога да определя какъв жанр е. Съжалявам, че и аз се заблудих с положителни очаквания. Ако някой не е запознат с книгата още няма да знае изобщо какво се случва, защото толкова малко се загатва и толкова скучно, че се губя интереса, тръпката, напрежението, страха от неизвестното, от свръхестественото дори. Сериалите вече изглеждат като кино...а не като телевизонна боза от началото на 2000г. Е, явно за екипът на "Мамник" това не важи. Да си бяха направили криминален сериал и толкоз. Много добър такъв е "Дяволско гърло". Там няма "мамници" (не че в "Мамник" досега има Мамник), но има атмосфера, краисиви и майсторски зансети кадри....въобще друга вселена. Просто като съпоставка, за да не изглежда , че хейта ето така.  Имаме добри примерни. Това НЕ СТАВА!

# 81
  • Галифрей
Аз не разбрах, защо имаше скелети от динозаври, а липсвали овце? И в крайна сметка, кой ги гори.

Скелите не са на динозаври,липсваха кози. Костите са на животни са, ще разбереш скоро.

# 82
Един сладур Почекаин за себе си като актьор 😂кадъра е от интервю в инста

# 83
  • София
Да не се надяват (както някой писа - дано не е шега), че след филма ще прочета нещо от книгите на автора. Ако има следващи сезони - ще гледам с интереса за БГ продукция и (вече) нищо повече. Понеже на мен не ми пречат спойлерите в темата - вече си мисля, че 6 епизода щяха да са напълно достатъчни. Каквото-такова. Ала с напредването (освен повече скука, по-малко креативност и любопитно очакване да се случи нещо) вече ме дразнят и рецитациите на театралите - рожби на НАТФИЗ.
Кокошият крак на пилето... че аз сънувах (и споделих) една баба на село как затваряше мамници в буркани, не ми липсва, но ме дразнят прехвалените ягоди. Simple Smile
Дали ще продължа да гледам - да. Дали ми харесва - по-скоро да, с все повече забележки (като "чист", не чел, зрител). Любопитен съм и това ме държи за сега.
ПП. Почекаин и Лазар отличавам от актьорите. Божана полека ме губи.
ПП.2 Да, става като в старата от детството ни песничка за живото пиле - ама ние до момента и това нямаме: зрителят подозира нещо, видя вече някоя рисунка, чу това-онова, отказа се от мечка, ама за да вземе "умрялото пиле пак да кълве" - най-напред трябва да ни го ситуират изобщо. Може пък да е крокодил с прилепови криле? Smiling Imp

Традиционно - за мен утрото е по-мъдро от вечерта. Та, до утре по някое време.

# 84
  • Другата България
За мен има напредък.
В миналия епизод видяхме само силуета на Венета, в гръб.
Сега я видяхме и в лице. Blush

Очаквах повече от епизода. Искаше ми се повече динамика, бавно се случват нещата, следват книгата, но не съвсем.

# 85
Нормалните хора: Божана и Лазар

Аз когато Митака намекна, че Камен си пада по Божана: Heart Eyes още, още, още

Grinning

# 86
Никой от двамата не си пада по Божана в книгата. Камен не може да я диша и и се подиграва, и заяжда от дете. Заради него е компксирана и затворена, тя и тук сподели. Нищо добро не е видяла от този си съученик.

# 87
Изглежда се гони цел да има поне 12 епизода, маркетинг, бизнес модел и т.н. Много други сериали са така, гонят количество...

Групата във форума оредява.

Много бавен и муден епизод, важното мога да го синтезирам в 10 минути. Останалото е: Гринго и Лазаревска 5 минути обикалят гробищата, после още 10 минути се въртят в гората, т.н. Постоянно си гледах часовника на телефона, за да видя кога ще приключи серията като в скучен час в училище.
Минаха пет епизода и още нямаме даже перо от чудовището.
Сърбинът говори по-добре български от Лазаревска.
Съжалявам, но не мога да кажа нищо хубаво за продукцията.

# 88
  • Sofia
Скука и бездарие! Специално за рекламата на този сериал изсушах книгата. Беше ми интересно какво представялва. Рекламата на сериала беше огоромна, очакванията също. Накрая половина актьори рецитират стихотворения, атмосфера абсолютно липсва..всичко е тягостно, мудно, скучно. Омръзна ми от тези режисьорски похвати - 2 минути крачат в гора, 30 секунди карат кола и гледаме пейзажи...това всеки път. Не потъвам в историята, защото такава за мен в в случая лиспва. Омръзна ми и от тази музика, която постоянно обмислено и необмислено звучи. Всеки път една и съща. Изхабен потенциал. Още като видях постера за сериала си помислих, че е направен от някой, който те първа се учи как да работи с програми.  Режисьорът Виктор Божинов има своите успешни проекти, но в този жанр... абсолютно категорично НЕ. Мисля, че по-млад режисьор може много по-добре да потъне в жанра трилър - фентъзи. Това, което се опитвам да гледам и вече тотално губя интерес не мога да определя какъв жанр е. Съжалявам, че и аз се заблудих с положителни очаквания. Ако някой не е запознат с книгата още няма да знае изобщо какво се случва, защото толкова малко се загатва и толкова скучно, че се губя интереса, тръпката, напрежението, страха от неизвестното, от свръхестественото дори. Сериалите вече изглеждат като кино...а не като телевизонна боза от началото на 2000г. Е, явно за екипът на "Мамник" това не важи. Да си бяха направили криминален сериал и толкоз. Много добър такъв е "Дяволско гърло". Там няма "мамници" (не че в "Мамник" досега има Мамник), но има атмосфера, краисиви и майсторски зансети кадри....въобще друга вселена. Просто като съпоставка, за да не изглежда , че хейта ето така.  Имаме добри примерни. Това НЕ СТАВА!
Това е и моето мнение.
Нещо на този екип изобщо не му се отдава да снима подобен жанр - мистика, фантастика, трилър, хорър...
Опитах се да се сетя имаме ли български филм или сериал от този жанр, ми не се сещам да съм гледала. Явно нямат особен опит или усет.

Наистина най-добре да си продължават с комедийните или крими сериалите. С мистиката/фантастиката удрят на камък.

# 89
Отказвам се. Да ме прощават сценаристи и режисьори, обаче сериалът е пълна трагедия. Скучен, муден, банален, еднообразен, монотонен, мога и още...  Няма я онази тръпка, която те кара да се залепиш за екрана и да не можеш да се отделиш. Да чакаш с нетърпение следващата развръзка - то тук липсва такава.
Не съм сигурна дали изобщо ще го догледам,  по-добре да прочета книгата отново.

Общи условия

Активация на акаунт