Мамник - Тема № 3 🪶

• 4 211
  • 152
  •   25
Отговори
# 120
На мен ми се стори, че и Митака и Почекаин са харесвали Божана в училище и типично по момчешки са го изразявали като я дразнят. Обаче доста жестоки са били техните шеги, разбрахме от разказа и. Сега с Митака са приятели, но е останало нещо от онези детински трепети у него и сега като я вижда за пръв път с друг мъж, където май се случва нещо, е нормално да му избие. Да не забравяме, че беше ужасен от срещата с Мамника и пиян.

# 121
Не, не, романтика няма, само приятелство и колегиалност. Добри партньори са. Почти като роднини са. Линията и в книгата е такава и повече не се навлиза в дебрите на чувства различни от приятелските. Затова и споделих, че сцената и в книгата, и в сериала, е объркваща, а лично мен ме и подразни.
Иначе споделеното за котето и злите очи на Божана е мотамо пресъздадено.

# 122
Много подробен и хубав епизод снощи. Случиха се много неща и мислех че свършва по едно време, а то беше само 9.30.
Божана е много красива и с тези две [различни] очи се е получил ефекта на странния поглед, заради който селянщината я е нарочила.
Екатерина играе добре.

Нооо Лазар, Почеканин и Митака са отличен каст, всеки стои добре на място. Просто кеф. И страхотия заради жанра.
Не че Лазар не продължава да отваря вратите на колите с привичен жест, сякаш го е правил последните 30 години, но нейсе.

Тази жена в стаята на Славов за какво са я кукнали? Без спойлери - тя има ли по нататък някаква роля?

# 123
Това бяха и моите впечатления от тези сцени без да съм чела книгата. Митко и Камен са имали момчешки трепети към Божана, които явно са ескалирали в детско флиртуване тип да ти дръпна косата, но не са осъзнавали комплексите, които са създали в нея с думите си. Иначе в сегашно време не твърдя, че Митко е лудо влюбен в Божана, но целият разговор малко навяваше на романтични чувства "ако не стане нeщо между нас - окей, но ако ми дадеш малък сигнал, че има вероятност нещо да се случи съм 100 % вътре" Grinning колкото до Камен, Митко даже май му каза, че той (Камен) още си пада по Божана, но трябва да си върна епизода за глаголното време, хаха, но ако заложим, че правилно съм чула, Камен явно не е надживял детското си аз и флиртуването с грубости.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 10:18 от Oliboo

# 124
Жената в стаята на Славов има огромна роля в целия замисъл.

# 125
Мерси, Джаста
това ми е достатъчно, тенкю

# 126
Може да е вкаран само в сериала романтичния елемент, за да привлекат аудитория. Даже не би ме учудило. Аз малко с досада подходих към сцената вчера между Лазар и Божана, че губим време за романтика, вместо да разплитаме историята Joy Обаче наистина за много зрители, ако няма такава, няма какво да го гледат този сериал. А пък любовен триъгълник/многоъгълник, още по-добре. Все пак мисля, че няма да се залитне натам.

# 127
  • Бургас
Хареса ми този епизод! Да,  продължава да е бавно действието и това продължава да ме нерви, но пък се наслаждавам на природата и носталгичните гледки от българското село... Започва да се разплита кълбото на миналото.
Лазар и Божана все повече ми стават мили Heart Exl
Хареса ми колко красиво въведоха основната тема на сюжета в този епизод! Друг е въпросът, че неизкушените зрители може и да не са го усетили. Но по-натътък ще разберат.
Харесаха ми циганетата!  Те, като деца на природата, също като Айрън усетиха добротата на Лазар и му довериха плашещата си тайна!
Хареса ми и разговора между Митака и Почекаин – ех , непораснали момчета...!
Много ми допада и как дорисуват образа на Митака чрез дома му – прекрасна къща, с всички екстри, но празна. Sad Самотен е, затова се налива с ракия... И как беше запазил вещите на Аякс... Единственото му другарче!
Докато гледам епизодите и след откриването на Лазар към Божана – все си мисля, колко е добре, че за болшинството от хората границата между световете е непроходима... иначе как да реагира човек в подобна ситуация... Е, нямам предвид контакти с плътеници и мамници, но вярвам че има и нещо друго освен тук и сега... [Майка ми  / аз по-малко от нея, но... / беше много сензитивна жена и много неща предусещаше - и хубави, но и лоши ... Била съм и свидетел, как могат да се „материализират“ думите, изречени в афект, след години... ] Та, приказка, приказка, но дано сериалът накара хората да поразширят съзнанието си и да бъдат по-предпазливи и добронамерени в отношенията с близките си.

А към нечелите книгата – не ни слушайте много нас , дето я критикуваме. Преди час реших да си я припомня – има атмосфера, динамика, чар и дух.

# 128
Като чела книгата, даже ми харесва, че са развили някои образи, а не са така еднопластови като в книгата - Почекаин например. Дадох шанс на филма, но и той както и "Порталът", е муден и не ми заковава вниманието. Нашите режисьори има още много да учат. Харесва ми сценографията, природата, селото. Заради тях ще си го пускам за фон.

# 129
  • Пловдив
На Ръсин едва разбираме какво говори...така го замазва и провлачва, че е ужас.
Мнооого мудно върви, много.
И Божана без униформа ми беше Close дарк стил пълен.

# 130
Току що гледах последния епизод и бързам да споделя, че съм очарована - имаше го и напрежението, и мрачната атмосфера и любимата ми музика. Актьорите се справиха страхотно също! Още щом почна серията, теорията ми се потвърди отчасти. Не съм чела книгата, така че не е спойлер, само мои предположения. Някой е направил ритуал (черна магия) да призове мамника, но заедно с него се е отворил някакъв портал към отвъдното и е възкресил и Лазар. Въпросът е кой! Някой, който иска село Вракола в хаос, да отмъсти за нещо... В миналото Мамника пак е вършал и бай Венци (възможно и други от душевноболните от дома) още като деца са го видели как убива и са полудели. Или още по-крайна теория: Венци и негови приятели на шега са го призовали и са объркали нещата. Децата правят глупости все пак.
Само един въпрос, може и в скрит текст: много ли е страшно самото чудовище? Да не изскочи някой пришълец с пилешки крака и да не мога да спя след това Joy
Връщам се да ви чета.

# 131
И аз се дразня, че във всеки сериал/филм трябва да има романтика. Има ли жена като по-главна героиня, тя задължително трябва да е красива и мъжете около нея да я искат - тайно или не. Никога не може просто да имаме много добро и дълбоко приятелство и да се фокусираме върху мистерията/ужаса/историята. Чак и Камен го направиха тайно влюбен в Божана, въпреки че в книгата няма изобщо такива намеци.

И сега, наясно съм, че в сериала не казват годините на Божана, но си личи че е около ранни 20те, докато Камен и Митко визуални са си хора към 40-45 годишни. И какво искат да ни кажат, че когато примерно Камен е бил на 20 е бил влюбен в  5 годишно момиченце?

# 132
Аз се разбивам с Почекаин/Ръсин. То не беше Жана Дарк, Лазар антилопата, после с козите и циганите Joy
Много силен образ прави. Като се сетя какъв беше ръб бастун в Алея. След епизод 1 си мислех, че тук ще е същата работа, но ме опроверга човекът

# 133
Невероятна природа и страхотна операторска работа.

# 134
  • Галифрей
И аз се дразня, че във всеки сериал/филм трябва да има романтика. Има ли жена като по-главна героиня, тя задължително трябва да е красива и мъжете около нея да я искат - тайно или не. Никога не може просто да имаме много добро и дълбоко приятелство и да се фокусираме върху мистерията/ужаса/историята. Чак и Камен го направиха тайно влюбен в Божана, въпреки че в книгата няма изобщо такива намеци.

И сега, наясно съм, че в сериала не казват годините на Божана, но си личи че е около ранни 20те, докато Камен и Митко визуални са си хора към 40-45 годишни. И какво искат да ни кажат, че когато примерно Камен е бил на 20 е бил влюбен в  5 годишно момиченце?

Почти във всеки филм и сериал има романтика, не може без това.  Единствената романтична линия е между Божана и Лазар.
М  не глупости, те тримата с на една възраст и Камен и Митко не са изпитвали романтични чувства към нея. Камен не може да я диша, а Митко е като брат. Би трябвало да така да го представят. Ама….Явно в сериала тя се маже с  крем да е по млада,плюс живота на село и планината 😆

Общи условия

Активация на акаунт