Мамник - Тема № 3 🪶

• 5 851
  • 213
  •   21
Отговори
# 150
На мен музиката ми харесва. Даже съм се зарибила по тази напрегнатата в сцените с появата на Мамника.

# 151
На мен музиката ми харесва. Даже съм се зарибила по тази напрегнатата в сцените с появата на Мамника.
Музиката и операторската работа са топ . Като и играта на старците от дома .

# 152
Кучето -съботник е супер!

# 153
Аз мисля, че Божилов не е схванал замисъла на книгата - мисли си, че прави криминален сериал и е орязал почти цялата мистика.
А в нея има своя чар, а сега изглежда много опростен сюжета, без съспенс и запомнящи се събития. Някои сцени са напълно излишни и с нищо не допринасят за повествованието - рекламата на антивирусния препарат, пиянството на Митко, безкрайното качване и слизане от колите и т.н. Божилов си личи, че е от старата школа - много консервативен и закостенял.

# 154
За костюмите, не исках да оплювам ама ... майката на Божана е облечена като градска жена. Особено в миналият епизод, като носеше баницата към постройката беше облечена с плътно дебело поло - бяло и черно върнено палто, като тези които се носят в града, никой не си обикаля двора така.  Все едно си е облякла нейните дрехи за разходка в София

# 155
  • Галифрей
Владо Пенев и Мамника в следващият епизод

# 156
  • Пловдив
Важното е, че "костюмите" са дело на Кремена Халваджиян Joy Close тая къде ли не я навряха?!
Те добре че не са набутали Семейство Джеферович. Тогава вече щях доста да се ядосам . Ее как без Кремена нали е жена на Магърдич не може без нея да мине тя да не направи костюмите. Но обаче от като не е стилист на Гала от на " На кафе " тя се облича доста по добре без нея. Липсва ми Вина честно казано , този сериал не ми носи и на половината усещане като емоция и като игра на актьорите както го правеше Вина . Тук един се троска , друг фъфля , трети преиграва , друг постояно говори на диалект. Добре че са хората от дома и старата школа да гледам една хубава игра от тях.
и на мен ми липсва, ама...Confused

# 157
Този епизод ми хареса, за разлика от миналите два, в които промото беше достатъчно да разбереш какво е станало в целия епизод. Сериалът наистина изглежда повече на криминален, в който търсят човек, а не чудовище.
 Божана ми беше много хубава в последната сцена с различните очи и нейни си дрехи, но си личи, че актрисата е доста млада.
 Не ми харесва, че винаги като трябва да дадат чудовище, го дават все едно от неговите очи, включително и мечката. Сакън да не се похарчат малко пари за специални ефекти. Интересно ми е колко пари е получила Кремена за костюмите. Има ли някаква информация колко пари са похарчени и как, като се плаща от държавни пари?
 И рекламите са много грозно направени, то не е продуктово позициониране там да видиш продукта, а специално няколко секунди в близък кадър, в средата на екрана, даже и да се спомене продуктът. Направо очаквах директорът на старческия дом да каже супер бързо "Преди употреба прочетете листовката“ . За мен това прави продукцията да изглежда много аматьорска и евтина.

# 158
То даже не е нужно да има специални ефекти, че да загатнат за чудовище. Представете си следното: орнитолога, тъмна нощ. Докато работи чува зловещ звук зад него и се заглежда в тъмнината между дърветата. В далечината вижда две жълти точки ниско до земята (като очи). Музиката притихва примерно и жълтите точки изведнъж се издигат нагоре в тъмното, тоест на зрителя и орнитолога им става ясно, че не са някакви светлини от фарове или нещо подобно.

Изтъркано, но работещо според мен. Или пък просто съвсем леко в тъмното да се вижда някакъв силует, който го гледа, а камерата да е позиционирана зад орнитолога за да може и зрителя да е под напрежение, сякаш него го гледа нещото.

Варианти много, но Божинов е избрал 80тарския похват на приближаваща се към героя камера…

# 159
Нямам идея кой им избира костюмите, но Лазар изкара три серии с пуловер от дамската колекция на House Satisfied

# 160
Продуктовото позициониране в епизода вчера беше дразнещо . Особенно на лекарството и хляб " Милена " , добре де  знаем че си правят реклами, но да е за не повече от  няколко секунди , а те чак минути и добро фокосиране на камерата да се види точно какво е , наистина вчера беше като рекламен блок.

# 161
Да, продуктовото беше не дразнещо, а направо селско.

# 162
Могат много по-елегантно да ги позиционират тези продукти, ама мърлява работа... какво да кажа Grinning

И да не ръся само хейт, ще кажа, че Божана накрая с различните очи и пуснатата коса беше много красива.

# 163
  • Галифрей
А той яде хляб с вода… 😑 тия прахчета имах дежавю от Есента на демона 😆 това е най-малкият проблем. Както казаха другите сериала прилича повече на криминална драма, а той е фантастика и приключение.
 Не показваха достътчно ключови моменти. Ако не бях чела книгата, сигурно нямаше да се сетя какво се случва. Вчерашният епизод поне показаха няколко важни кадъра. Влачат се като гъсеници. Да не говорим как прецакват сцените между Лазар и Божана. Това с бръсненето беше криндж. Екатерина не е подходяща за тази роля, красива е ок ама кисела като лимон изобщо не усещам някакви чувства от нея към Лазар.

# 164
Въобще не ми е красива Екатерина. Много далеч е от тази дума за мен. Пулеща се с вързаната коса съвсем.
Лазар обаче добре изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт