Мамник - Тема № 3 🪶

• 5 649
  • 204
  •   17
Отговори
# 195
Ковид, ковид, ама прекалено пусто е. Трябваше да има малко живот в селото, да е реално.

видяхме...в циганската махала Grin
Сега ше повярват ли на децата дето разказаха...и Мамника що не ги взе като излезе?
А и чак сега мина през решетките, а преди това от де е излизал?
Случката с децата е от преди това, те разказаха какво се е случило.
На практика последователността на събитията е следната:
1. Децата хвърлят факлата в мината и мамника излиза, разбивайки решетките
2. Земетресението /свързано е с излизането на мамника/
3. Смъртта на Анита, убита от мамника
4. Смъртта на орнитолога

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 18:37 от боботоо

# 196
  • Другата България
Аз уж гледах всички серии, но не разбрах коя е Венета. Спомена се няколко пъти тук.
Жената, на която снощи за първи път показаха лицето. В стаята на Емил.

# 197
  • София
Ако селото бе малко по-живо, сериалът само щеше да спечели. Поне се загатнаха въпроси, на които трябва да започнат да ни дават отговори:
1. Камерите на орнитолога, какво са заснели
2. Мина Злата и случилото се там
3. Убийството на чии деца е видял бай Венци като малък
4. Лазар и неговото минало
 За мен сериалът си е една фантастична драма. Много далеко от екшън или ужаси.

# 198
Екатерина е хубавка , и това ми допада че има тяло , не е слаба и изпита тип "точилка"  като  Дария Симеонова или Неда Спасова и другите тем подобни кльощави актриси .

Кльощава си е актрисата. Умишлено са я праивли да изглежда по-едра с полицейската зимна униформа, която включва реално 2 долнища едно върху друго, и много широки домашни дрехи. Слушах книгата преди 3 години и не помня дали Божана е едричка като фигура, че така се стараят да я докарат такава. Самата актриса обясняваше точно за това как униформата е помогнала да я докарат по-едра в бедрата.

# 199
Аз се дразня как действието се развива в едно българско село, а всички говорят по различен начин. Майката се опитва  недостоверно на трънски диалект, Божана по-литературен език с македонски акцент от време-навреме, Почекаин говори като от Ловечко или Бургаско, понякога предъвква думите и не му се разбира,  Бай-Георги малко мяка,  а Лазар като учител от Търновско или изваден от Криворазбраната цивилизация. Съмнявам се, че в Трънско преди 100-200 години са използвали точно този литературен старобългарски.

# 200
За Царска България добре говори Лазар

Виното на Божана беше смешно - върти, върти тирбушона, той не помръдва (беше от тип балерина, с вдигащи се “крачета”) и хоп - виното отворено

# 201
И в Царска България е имало диалекти.

# 202
Към челите книгата:
Скрит текст:
Абе аз уж ми е прясна книгата, но за циганетата имам спомен, че виждат живия огън на сестри Маренски, поопърлят се, но Делян ходейки по храсталаците вижда също огъня и циганетата и разбира, че ще им се случи случка и за да отвлече вниманието на сестрите от тях се показва и те го отвличат. Нямам спомен да са хвърляли факли и да са били в близост до мината.

# 203
  • Галифрей
Джаста Праста

Скрит текст:
Не няма такива неща, направили са го за по лесно как излиза Мамника. Те палят огън, едното дете хвърля гушер в огъня,мислещ го за умряло,че нямало опашка, ама не е. Така се  активира  Мамника, имало процеп между скалите и така е стигнало до мината, и да проволя планът на Волен.

# 204
Ковид, ковид, ама прекалено пусто е. Трябваше да има малко живот в селото, да е реално.

Особено като имаме предвид, че в книгата главите на петлите в селото са били махнати от мамника. Още в началото на книгата е описано това, ако не се лъжа. Можеше да се дадат възрастните хора.. мистерията около този случай с петлите. Да има тук таме и малко слънчеви кадри, защото само мрак, пусто село, мен лично ми е преклано убито.Много ми беше интересно определни моменти от книгата как ще бъдат предадени, вече си дадох сметка, че ако бъдат показани то ще по възможно най-безличния и некинематографичен начин.

Общи условия

Активация на акаунт