Мамник - Тема № 3 🪶

• 6 013
  • 215
  •   5
Отговори
# 210
  • Бургас
Аз тази вечер си пуснах епизодите от на1ало да ги гледам. Да са навързани един след друг....

# 211
Джаста.
Скрит текст:
Сцената е точно така,но е втора като действие.Първият жив огън е на циганетата с гущера в ждрелото до дупката към мината,когато реално събуждат заспалия и омаломощен Мамник и той предизвиква земетресението с излизането си от мината.В книгата няма загубено яке по спомен,нито такива "фалшиви следи",на лудите сестри не им пука дали някой ще намери огъня след като вече са го подсилили и събудили подобаващо с него.

# 212
Лещичка:
Скрит текст:
Да, така е, права си. Всичко е в шеста глава. Огъня на циганетата е в началото, а на сестрите Маренски в края на главата. Децата палят огън в ждрелото за някакъв празник, ама едното намира гущер, хваща го, опашката се откъсва и за да не видят другите деца го хвърля в огъня и така прави жив огън и събуждат Мамника. Става земетресение. А после Маренски палят огън и от малко пиле го превръщат в голям дзвер. Децата виждат това, но и Делян го вижда и бива отвлечен. Иначе да, в книгата няма яке, няма следи.
Просто се учудих, че дават децата до мината и че хвърлят факла вътре в нея, а Мамника разбива решетката и излита, то такова нещо няма в книгата.

# 213
Джаста Праста и Диана, по моите спомени се случва следното:

Скрит текст:
Мисля, че говорите за 2 различни събития. Наистина двете деца хвърлят жив гущер в огъня и така помагат да се активира мамника. Това е по-ранното действие. А пък после Делян вижда, заедно с циганетата, живия огън от трите "сестри".  За да прикрие и спаси децата, им се разкрива сам.

За масови сцени в селото не се сещам. Една ми беше допаднала с бабите на селото. Може да я дадат в следващи епизоди:

Скрит текст:
Бабите от селото се събират да пеят. Интересна е песента, която пеят защото разкрива доста за загадките в книгата. Божана им се кара, че са се събрали по време на вируса.

Още не съм гледала последния епизод. Надявах се поне перо или крак да видим.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 23:48 от Cool_Cat

# 214
Трябва да добавим и един кокоши крак към заглавието на темата 😂🐓
Ох Ами в 10 % от сцените се случват 100%  от важните разкрития. Другото само пълнеж. Обикаляне на гората , колата се снима по пътя, яде се хляб. Продължава да е мудно действието и информацията се предава изведнъж и без развитие. Антикулминационно някак си. Виждаме огнище, нищо като разкритие към него. Виждаме яке, 0 информация. Обаче в последните 3 минути изсипваме ключова информация и закриваме епизода. Е каква е тази структура.
Почекаин ❤️ спасява положението ! А и Венци леле как играе , с едно движение на веждите и изтръпнах .

# 215
  • София
Ако не се лъжа хронологията за Мамника е следната, но не помня годините, а не ми се рови, че нямам време

Скрит текст:
Венета го създава през 30-те години, като убива две или три момчета - нейните синове и ги пренася в жертва за да създаде Мамника. А пък той трябва да убива и мъчи мъжете от Вракола.
Мамника вилнее, но е затрупан в мина Злата от Волен през 50-те или 60-те години, не помня.
Десетилетия по-късно без да искат циганетата го събуждат с огъня и хвърленото гущерче в него.

Общи условия

Активация на акаунт