Мамник - Тема № 3 🪶

• 6 052
  • 215
  •   1
Отговори
# 210
  • Бургас
Аз тази вечер си пуснах епизодите от на1ало да ги гледам. Да са навързани един след друг....

# 211
Джаста.
Скрит текст:
Сцената е точно така,но е втора като действие.Първият жив огън е на циганетата с гущера в ждрелото до дупката към мината,когато реално събуждат заспалия и омаломощен Мамник и той предизвиква земетресението с излизането си от мината.В книгата няма загубено яке по спомен,нито такива "фалшиви следи",на лудите сестри не им пука дали някой ще намери огъня след като вече са го подсилили и събудили подобаващо с него.

# 212
Лещичка:
Скрит текст:
Да, така е, права си. Всичко е в шеста глава. Огъня на циганетата е в началото, а на сестрите Маренски в края на главата. Децата палят огън в ждрелото за някакъв празник, ама едното намира гущер, хваща го, опашката се откъсва и за да не видят другите деца го хвърля в огъня и така прави жив огън и събуждат Мамника. Става земетресение. А после Маренски палят огън и от малко пиле го превръщат в голям дзвер. Децата виждат това, но и Делян го вижда и бива отвлечен. Иначе да, в книгата няма яке, няма следи.
Просто се учудих, че дават децата до мината и че хвърлят факла вътре в нея, а Мамника разбива решетката и излита, то такова нещо няма в книгата.

# 213
Джаста Праста и Диана, по моите спомени се случва следното:

Скрит текст:
Мисля, че говорите за 2 различни събития. Наистина двете деца хвърлят жив гущер в огъня и така помагат да се активира мамника. Това е по-ранното действие. А пък после Делян вижда, заедно с циганетата, живия огън от трите "сестри".  За да прикрие и спаси децата, им се разкрива сам.

За масови сцени в селото не се сещам. Една ми беше допаднала с бабите на селото. Може да я дадат в следващи епизоди:

Скрит текст:
Бабите от селото се събират да пеят. Интересна е песента, която пеят защото разкрива доста за загадките в книгата. Божана им се кара, че са се събрали по време на вируса.

Успях да гледам новия епизод. Гледките от ждрелото бяха страхотни! Искам да показват повече Айрън. Правеше много сладки физиономии. Между другото Айра мисля, че може да е име на мъж, така че не е трябвало да променят името.

Надявах се поне перо или крак да видим в този епизод Simple Smile, но виждам, че има нещо такова в промото.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 03:31 от Cool_Cat

# 214
Трябва да добавим и един кокоши крак към заглавието на темата 😂🐓
Ох Ами в 10 % от сцените се случват 100%  от важните разкрития. Другото само пълнеж. Обикаляне на гората , колата се снима по пътя, яде се хляб. Продължава да е мудно действието и информацията се предава изведнъж и без развитие. Антикулминационно някак си. Виждаме огнище, нищо като разкритие към него. Виждаме яке, 0 информация. Обаче в последните 3 минути изсипваме ключова информация и закриваме епизода. Е каква е тази структура.
Почекаин ❤️ спасява положението ! А и Венци леле как играе , с едно движение на веждите и изтръпнах .

# 215
  • София
Ако не се лъжа хронологията за Мамника е следната, но не помня годините, а не ми се рови, че нямам време

Скрит текст:
Венета го създава през 30-те години, като убива две или три момчета - нейните синове и ги пренася в жертва за да създаде Мамника. А пък той трябва да убива и мъчи мъжете от Вракола.
Мамника вилнее, но е затрупан в мина Злата от Волен през 50-те или 60-те години, не помня.
Десетилетия по-късно без да искат циганетата го събуждат с огъня и хвърленото гущерче в него.

Общи условия

Активация на акаунт