Мамник - Тема № 3 🪶

• 9 401
  • 295
  •   6
Отговори
# 270
  • Галифрей
Вече е пусната книгата отново в Хеликон. До колкото разбрах отново се взима като топъл хляб заради сериала . Лош или добър сериала буди интереса на зрителя . Позволих си да публикувам тук тези картини защото са красиво нарисувани . Ето още малко от тях . Не знам кой ги е правил но искам да му стисна ръката . Божана Дарк .

За съжаление е AI. Първите три като ги видях казах,че са AI, покебах  се са за малко, на моменти изкуственият интелигент ги прави доста реалистични и на моменти се чудя ся това рисунка ли е Ai  ли е? Ама интуицията ми не ме лъже и най-вече тези последните най-много си личи  от самолет с ръцете и лицата.
Виждала съм преди да ползват такива филтри. Доста неприятно.
Сори.

Аз съм художник и ми отнема,часове някой път с дни да ги правя дигиталните рисунки

# 271
  • София
Почекаин им изкарва 90% от сериала. Просто е жесток!
Съгласна съм! Йордан Ръсин много добре влиза в образа на Почекаин - говор, стойка, игра на тялото, мимики, очите също, цялостно поведение. Направо се слива с образа и играе естествено и непринудено. Дано след края на сериала да направят колекция с всички лафове на Почекаин, ще бъде забавно.

# 272
В следващия епизод думите на бай Венци към Емил "Тате, пази се!" ще придобият смисъл.
В старческия дом всички актьори ми харесват как си играят ролите. Докосват ме истински

# 273
В следващия епизод думите на бай Венци към Емил "Тате, пази се!" ще придобият смисъл.
В старческия дом всички актьори ми харесват как си играят ролите. Докосват ме истински
И на мен тяхната игра най ми харесва . Особено Владо Пенев и Димитър Селенски . Чакам Галя Александрова също да се развие нейният образ .

# 274
Включвам се със закъсненине, но едва сега успях да изгледам епизода, нямах време и да ви чета, но бих искала да коментирам видяното.

1. Този епизод ми се стори по-бавен като действие от предните, но ми хареса и все повече се заплита историята. Може би на тези от вас, които сте чели книгата не ви е толкова интересно, но аз чакам всеки епизод с вълнение.

2. Какво видя Митко? Дали е видял мамника или части от кучетата и е разбрал, че са убити като Аякс?

3. Изглежда, че думите на бай Венци "тате, разбери какво стана с децата" са негови думи, които той е казвал на баща си, защото явно е видял Мамника да убива деца, когато е бил дете. Връзват се думите му и рисунките, които Емил намери в дома му.

4. Мисля си, че е много вероятно този ритуал, който сърбинът каза, че е "църна магия" всъщност да е някакъв тип ритуал за призоваване на Мамника. Т.е. човек е взел животните, запалил ги е живи и по този начин го е повикал, за да даде възмездие.

# 275
Йордан Ръсин също играе! Образът на Почекаин добре са го изпипали. Лафовете му са  все на място и ме карат да се усмихна, някой пък и да се разсмея с глас.
Обаче все ще намери някакво интересно обяснение за липсващите животни и убийствата. Досега държеше на мечка, сега като чу по телефона Чернев да му казва, че няма следи от хищник, веднага друго измисли: откраднали са му ги. При огнището с изгорелите животни пък вика, че са циганите на Предраг, крали животните и си правели барбекю извън селото. 😀Интересно ми е и неговия герой как ще го доразвият.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 14:28 от Jupiter sea

# 276
Почекаин явно е полицай, типичен за малките населена места - гледа да не го занимават и да се отърве от работа по най-бързия начин.

# 277
Според мен просто 4ти епизод беше напълно излишен. Като се замисля можеше да си продължим след 3ти с 5ти как Лазар води Божана на гроба си след като го е видяла да възкръсва. Надявам се накрая да не претупат нещо.

# 278
Плътениците обикновено не са ли лоши герои? Лазар явно не е такъв, харесвам го като герой, като игра и като развитие на героя. Надявам се, че няма да разочарова до края.

# 279
Да, лоши са. Затова и Дана Вражалицата така реагира като му гледа на ръка.
А че не е лош Лазар разбрахме още когато показаха отношението на Айрън към него.

# 280
Цитат на: Janice_ link=topic=1852173.msg50795755#msg50795
...Надявам се, че няма да разочарова до края.

Няма. Лазар е добро момче, плътеник с мисия и няма да ни разочарова.

# 281
Исках и още нещо да напиша, ама забравих. Сега се сетих.
За Митко назад бях написала, че от пиянската сцена останах с впечатление, че харесва Божана. Обаче снощи изгледахме края на серията с моя мъж отново и вече се колебая. Не знам, много още неща трябваше да каже той, но нещо бяха изрязали репликите и честно казано се обърках... Но все пак си мисля, че може би не я харесва, просто като на приятел така й говори. Вие как го възприехте? Митко влюбен ли е в Божана?

# 282
Според мен я харесва. Сцената в гората с Почекаин май пак това искаше да покаже. Иначе каква информация носят тези сцени, не знам. Но съм съгласна, както назад писахте, че тя е единствената жена в сериала на неговата възраст или поне близо до нея. Не знам колко са сериозни чувствата, но определено има ревност от негова страна.

# 283
Не. Не е влюбен.
Сцената, която наведе на романтика, я има и в книгата и е адски излишна, несвързана с нищо и си остава тъпо висяща и ненужна. Страшно ме подразни. Митака много държи на Божана, но само като приятел, почти брат.

# 284
Лазар там където е живял, едва ли е получил това възпитание и образование, което показват в сериала. Освен отвътре да му идва и да постъпва интуитивно. Иначе е много добро момче с чиста душа.

Точно така е. Все пак аз не съм първа младост и помня моите баби и дядовци, които са раждани в началото на 19 век. Наистина са възпитавани по строги правила и имат морални ценности, но те не включват ставането прав в присъствието на жена. Тези обноски са за друг тип общество. На село младеж може да целуне ръка на някоя възрастна жена от уважение към възрастта й и това е. В патриархалното общество по селата не са ставали прави при влизането на жените. Дори напротив - една девойка/мома/ няма да смее да заговори мъж/ергенин/ ще гледа плахо и с наведена глава.

Общи условия

Активация на акаунт