Мамник - Тема № 3 🪶

• 14 402
  • 354
  •   5
Отговори
# 345
И да хортува за менхири, долмени, вишапи, тинтири минтири и последния да затвори вратата.

# 346
Само, ако има кой да даде пари за тези глупости. А желаещите май са малко и все по- малко ще стават.

# 347
  • Пловдив
Лазар 1895 ли беше роден?
И ако е около 30-те си (+, -), значи е умрял около 1925, така ли (ако възкръсва на възрастта, на която е починал)?
На надгробния му паметник пишеше, че е починал през 1925 г.

# 348
Ако екранизират Аждер, преспокойно могат да снимат един терариум и да се свършва. Започна да прилича на научнопопулярен филм за живота, навиците и митовете и легендите за змиите, основно за смоците. Бррр.

# 349
Е, със сигурност ще пропусна тази екранизация. Изпитвам голяма погнуса и страх от змии.
Все си мисля каква е точно връзката между Лазар и Мамника. Ако е убит от него и се връща да отмъщава, ще излезе, че всички белязани старци са дълголетници на 100+ или че Мамника е вилнял дълги години предния път. Лазар умира 1925г, 95 години преди годината, в която сега се развива действието. Съмнява ме бай Венци да е бил тогава на 5г, а сега на 100г, но да речем че е възможно. За родителите на Анита, Волен и Георги не се връзва обаче. Ще видим как ще го навържат и дали ще е достоверно.

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 10:09 от EdelV

# 350
Повечето хора мразят змии и се страхуват от тях, а тази книга е основно за тях. Аз съм голям фен, но съм от малкото и съм сигурна, че няма да има никакъв интерес.

# 351
Хайде да ви подгрея малко за довечера 😀

Не знам за вас ,но аз съм сигурна,че ще има поне един ретроспективен епизод в сериала ! След големия успех на такива във "Вина" не мисля ,че сега ще пропуснат.😉
  Качила съм си "Лехуса " още преди седмици,но като ви чета май няма да си я причинявам. Не понасям истории без край.☹️
   Ииии, к'вооо, днес някой първи щял да види Мамника ...🫣😂

# 352
Аз не харесах ретроспективните във Вина, само уточнявам, защото не мисля че бяха успешни и се надам тук ако има, да не са такава досада като там.

# 353
Мрънкате за спойлери от книгата, но когато се изтипосва какво става в епизода дори не в скрит текст, няма проблем.
Моля да слагате “подгряването” в скрит текст, не желая да чета какво да очаквам, благодаря!

# 354
То пък един спойлер. Надявам се да има далеч повече действие в епизода от търсенето на Делян продължава и Божана говори с нови хора за мистериите в селото. За мен пък ретроспективните епизоди на Вина бяха невероятни и са ми любимите от целия сериал.

Общи условия

Активация на акаунт