Бактерии в урината

• 169 451
  • 423
  •   1
Отговори
# 105
pomba11 страхотна новина  Hug Да продължавате все така с добрите новини!
villie важното е че нямате нищо на бъбречетата, а наистина протеуса поне на антибиотици е податлив. И ние пихме миналия месец Панцеф за протеуса, но нашия не се изчисти. Дано на вас ви помогне, че знам че е доста силничък. И искам да те помоля да споделиш повече впечатления за Токуда и отделението на д-р Лилова, защото ако имаме все още псевдомонас в урината ще влизаме там за венозен антибиотик /надявам се да се разминем с това, но.../, така че всяка информация ще ми е от полза. И ако може да споделиш нещо като цени /престой, храна и т.н./ ще съм ти много благодарна.

# 106
  • Варна
Да се похваля и аз.Резултатите излязаха.Изтрепали сме гадните бактерии.Ура newsm44.Но и аз  като pomba11 продължавам лечението с нелидикс.
Villie мъчно ми е за детенце че трябва да го боцкате,но нали трябва да се излекува.Пожелавам ви успешно излекуване Hug

# 107
Здравейте!
 Излязоха резултатите от стерилната урина, все още имаме бактерии. CryУтре сме и  на ехограф.Много ми е тежко.
Радвам се от сърце за всички,при които резултатите са добри! Heart Eyes

# 108
Здравейте отново,

vesela74 ,ние приемаме антибиотика орално,а не венозно...дано ни подейства добре,4е хи4 не ми се връща в болницата да лежим и да ни слагат абокат за венозен антибиотик:(

Sunsunny , детското отделение в Токуда(както и цялата болница) е на ниво.Сградата ми напомня за хотел...вси4ко е много 4исто и подредено - дано така се запази болни4ното заведение и за в бъдеще.
Докторите и сестрите са  внимателни...
стаите са три вида :
- обикновени с по 4етири легла - за тях заплащаш само 5 лева на ве4ер...
- вип стаи с по две легла и отделен санитарен възел -85лв на ве4ер...
 -две лукс стаи с кухненски бокс и кът за гости -125лв на ве4ер....
Ние ползвахме първата ве4ер,едната лукс стая,защото разрешиха и мъжът ми да остане да пренощува,преди да си намери хотел..
През следващите две нощи, се преместихме с детето в обикновена стая и си бяхме сами4ки - смятай,4е вътре можехме да ритаме топка,толкова е просторно и стаята по нищо неотстъпва на другите - много е 4исто,има си телевизор,мивка с фотоклетка и гардероб4ета..банята е една съседна врата - има си  душ кабина и тоалетна....
Понеже нямаше много деца,по4ти вси4ки майки,бяхме в обикновените стаи,като ни бяха оставили по една в стая..
Храна има само за децата и е много хубава..то4но над детското отделение,се намира  ресторант4е за персонала и пациентите..там от 13 до 16 4аса,можеш да хапваш готвени неща на символи4ни цени...
Има една подробност - от десет дена,болницата е въвела в сила да се плащат предварително 100лв,за това,4е си предпо4ел да се лекуваш при тях...което според мен е малко прекалено!

Най -важни са лекарите,
аз отидох,заради Лилова,но целият и екип е много внимателен...да не забравяме,4е това са здравни работници,събрани от вси4ки болници и нео4аквай,внимание на 100% ,малко им куца,още организацията,но си вършат прилежно работата...
Постоянно питай и се интересувай за ле4ението,кето са ви назна4или ,ина4е не са много подробни в обясненията си - не се притеснявай да ги безпокоиш и за най-елементарни неща - нали затова са лекари и сестри...какво друго да кажа -визитациите са три за деня....
За мен предимството беше,4е синът ми,изобщо неразбра,4е сме в болница,бяхме си сами4ки и се събирахме с децата,само в детският кът,където винаги зву4и приятна,тиха музика...близките ти могат да идват и да стоят през целият ден при теб.....

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 00:06 от villie

# 109
Не се отчайвай Ilenia Weary. Малката красавица ще се оправи. Просто е въпрос на време да се намери точния антибиотик, който да "избие" тези гадове.

# 110
pomba11 ,благодаря за успокоението.Дано си права. PraynigСега започваме да пием Нелидикс,да видим какво ще стане.Днес ходихме на ехограф,според него всичко е наред,видя някакви песъчинки в бъбреците,ама засега не било обезпокоително.

# 111
добре де ,при ешерихия коли в стерилна урина с масово число 10 на 5-та,трябва ли задължително АБ.?АЗ имам познати,които имаха ,но им се изчисти от самосебе си.Какво е това тъпчене с АБ.На мен вече ми писна .Ние сне на 8.5месеца ,а досега 5 АБ сме изпили.Ако някой е имал такъв случай да пише

# 112
Ilenia спокойно, ще ги избиете гадините. Само дано е по-бързичко Hug И ние пием нелидикс /не е АБ/ и след 3 дена прием пуснахме стерилна урина /всъщност 3 за по-сигурно в 2 различни лаборатории/. Вчера излезнаха резултатите - 2 стерилни, но в последната имаме нови бактерии - ентерококи. Какво става и аз вече незнам. Понеделник сме при Лилова, да видим какво ще каже. Иначе ще си пием Нелидикса 20 дена и се надявам след като го спрем да не се появят отново. Най-се радвам че псевдомонас-а го няма и засега ще се разминем с болницата.
Благадоря страшно много на villie за изчерпателната информация за Токуда  Hug

# 113
  • Варна
elyam, и на мен не ми се искаше да давам АБ,само преди 3м. беше пила.И дъщеря ми е с е.коли 10^5,но не се поколебах да го давам  като разбрах какъв риск поемам от недоизлекуване на инфекцията и усложненията които може да предизвика до изсъхване на бъбреците.Не искам да те плаша,но това хич не е безобидно.Най-малкото което мойе да стане ако не се доизлекуват е да хронифицират и цял живот да и правят проблеми,като цистити и т.н.
Ние сега въпреки добрия резултат продължаваме лечението именно за да предотвратим вси4ко това!Помисли добре Peace и ти желая успешно излекуване!  bouquet

# 114
Sunsunny, а и всички,които са пили Нелидикс - на нас казаха 10 дни да го пием,гледам,че при други е 20.Защо при нас е по-малко,от какво се определя.Да не е малко 10 дни? newsm78Започнахме го от тази сутрин,ако трябва да питам лекарката.

# 115
правихме контролна урина-резултата е отрицателен  Party да се радвам ли или да не бързам.чудя се дали в понеделник да дам друга урина или да поизчакам малко?на нас не ни изписват нелидикс-дали да си искам.какво ще кажете?личната настоява да пие уростим,но не знам дали да го взимам.все пак това ни е първа инфекция

# 116
  • Варна
Ilenia и ние ще го пием 10 дни.
nano не го знам този уростим,но щом личната ти го е изписала мисля че можеш да и се довериш.Все пак тя е запозната със заболяването на детето ти.Преди това какъв АБ пихте и какви бяха бактериите?Все пак можеш да я попиташ за нелидикса Blush и успех Hug

# 117
sunsunny,  не се притеснявай, не всички бактерии са патогенни, а щом две от трите урини са стерилни, значи няма да има проблем. И ние ще пием Нелидикса 20дни, но все още пием Панцеф.

# 118
и аз да се запиша,малкия имаше е.коли в носа на 5 дни.Минаха му без лечение
но сега на 8.5 имаме в стерилната урина.Аз я взех доста нестерилно,но дали е възможно да е грешна.
От това което прочетох тук мисля да му купя Триклобактер,поне до следващата стерилна
Въпросът мие колко е нормалното число,нашето е 10 на 5-та и дали някой е излекувал гадинките само с промивки

# 119
elyam,след като смяташ,че урината не е добре взета,защо не дадете друга?Найстина е възможно да има и грешка,но при такова число на бактериите,едва ли.Аз лично не бих чакала повече,а още утре бих занесла друга (понеже днес е неделя).
И нашите бактерии са 10 на 5,пием втори АБ,това не е шега работа.Моят съвет е да не започваш самолечение,да потърсиш веднага лекар и НЕ РИСКУВАЙ само с промивки.

Общи условия

Активация на акаунт