Бактерии в урината

• 169 336
  • 423
  •   2
Отговори
# 90
ОК.
 Аз не искам да споря с никого. Всеки посещава различни лекари-специалисти и самото лечение е протекло по различен начин. Аз споделям само на нас какво ни казаха. Сега пием Панцеф - вечер-14дни и след това ще започнем като "опашка" Нелидикс - 1/2табл. сутрин и вечер, защото детенцето ми е малко.

# 91
 Peace
Не споря. Споделям опит.
На дъщеря ми първите пъти личната лекарка лекува бактериите, затова последния път отидох при детски нефролог. Дозата беше по 1/3 таблетка 3 пъти дневно. Имах проблеми с градината, защото единия прием беше по обяд, но накрая склониха тихомълком да и дават антибиотика. Кой ще даде 20 дена болничен заради бактерии в урината, като детето няма температура?
При сина ми се оказа, че бактериите са в следствие на рефлукс и антибиотика няма голямо значение, защото се наложи да го оперират.
Странното е, че при него винаги изолираха 2 вида бактерии и водеха пробата замърсена, затова и дълго време нищо не откриха.

# 92
  • Варна
Така като чета на повечето бактериите са ешерихия коли или протеус.Не срешнах никъде само коли.Дали не са объркали в лабораторията с ешерихия коли? newsm78
zlatina/svilena джипито ни е в Трета поликлиника Хр.Ботев д-р.Николова.Ние още пием Суметролин 2,5мл. и не съм стигнала до Нелидикса,но мисля че се приготвя на прах в аптеката като сироп.
Ние утре ще даваме урина.Дано са добри резултатите newsm17

# 93
КАкво точно пише на антибиограмата? Според мен става дума за Е. коли...Относно Нелидикс- проготвят се прахчета от стрити таблетки и захар. И така горчи, давайте със сок. Виждам, че сте от Варна, ходихте ли на нефролог?

# 94
  • Варна
Чакам да излезе втората урина и ако има още бактерии тогава смятам да я заведа да я види нефролог.Венера ти водила ли си твоето дете и би ли ми препоръчала добър.Знам само за Близнакова.Сега като ми каза и проверих че пише на антибиограмата е.коли.Много съм умнаааа. Embarassed

# 95
Водила съм я, то във Варна е само Близнакова. Каквато и да е, по- добре тя, отколкото джи пито да лекува упорити уроинфекции. Освен това е добре да се следи и ехографски. Ходили сме и в София.

# 96
Vesela74 стискаме палци и на вас.Дано са добри резултатите.
И аз смятам след лечението при Джипито ако имаме още нещо в урината да я водя при нефролог.Въпреки че може би трябваше да мина и през него, и при наличието на две становища да почнем да вземаме лекарства.Но аз искрено се надявам и се моля да ни мине,и назначеното лечение от нашата педиатърка да е правилно.

# 97
  • София, "Младост 3"
намерете добър нефролог - все пак ако детето има пробелми с ушите ще го водите на уши/нос/гърло...
педито не е за пренебрегване ако му имате доверие, но все пак при конкретен проблем - при конкретен специалист
обикновено бактериите се лекуват с антибиотици или се следят както при Мими да не надскочат определена степен, но тогава се следят на ехограф и бъбреците да несе увредят или да не настъпят изменения
ако детето без установена причина задържи бактериите няколко мвесеца - те.е. излекувани пак се появят - е желателно да се търси причината за тяхната поява

# 98
И ние чакаме резултати от стерилна урина и аз като много мами съм под напрежение. Иначе и ние пием Нелидикс - 3 пъти по 1/4. Наистина много горчи. Аз го стривам на прах, разтварям в 3-4 капки вода и добавям сока на сладко от смокини и въпреки това Вики пак усеща че горчи и казва "гадно". Но го пие де. Само ми прави впечатление, че ви искат урина след като изпиете лекарствата, а на нас ни искат след 3-ия ден, та.... не знам доколко ще е повлияло за 3 дни  newsm78
Хайде дано резултати на всички да са добри  Hug

# 99
здравейте,
днес излязоха резултатите - урината е стерилна newsm44, но лечението продължава де. Това беше само контролна урина да видим дали действа антибиотика.

# 100
pomba11,браво!Много хубава новина! Heart EyesДано са се изчистили напълно и завинаги!

# 101
  • Варна
Супер pomba11! HugИ аз съм в очакване на резултатите от стерилна урина която тази сутрин дадах. Praynig

# 102
Здравейте,
в4ера се върнахме от тридневен престой в отделението на др.Лилова
в болница Токуда....
Немога да кажа още,до колко съм доволна,
защото лежахме само за изследвания и диагностика...
Ехографа,показа ,4е бъбреците ни са наред,поисках и цветна снимка,
но ме увериха,4е това се прави в слу4ай на доказан и по-сериозен проблем.
Обикновената ни урина ,ни е добре,без бактерии но с лека концентрация на калциеви оксилати - ще сме малко на диета..
Изследваха ни състава на кация и креатинина и вси4ко е наред...
Кръвната картина,също ни е ок...
Постъпихме за диагностика,поради 2,3 кризи4ки на синът ми през една седмица(криза,силно казано,де) ..сутришната урина му пареше,имаше ацетонова миризма, и в гърнето се утаяваше бяла мътилка и като излея те4ността,по дъното на гърненцето,оставаха грапавини - именно тези оксилати..те предразполагат за образуването на песъ4инки...ще пием мноооого те4ности,ходене на Хисаря и ограни4аваме мле4ните продукти и зелените салати...
Имаме оба4е в стерилната урина протеус:( ,но е 4увствителен към всякакви антибиотици и не ни се наложи,венозно вливане на лекарство) сега сме на домашно ле4ение..
Също като pomba11,ни изписаха "Панцеф" - по средата на приема му,ще правим стерилна урина и ако е 4иста,зна4и антибиотика ни действа добре - дано!
После,като "опашка" на антибиотика,ще пием Фуролин(внос от Гърция) в продължение на 2 месеца...
Моя приятелка,която до скоро ходеха по мъките,ми препоръ4а друг препарат за профилактика,който се внасял от Германия и бил по-ефикасен - по-късно,ще ми даде брошура и ще пиша и за него....
Ох,много дълго стана,ама няма как и аз да си кажа болката....Още ми е доста притеснено,дано ле4ението ни да има ефект..успех на вси4ки!!!!

# 103
  • Mediterraneo
здравейте,
днес излязоха резултатите - урината е стерилна newsm44, но лечението продължава де. Това беше само контролна урина да видим дали действа антибиотика.

Браво!

# 104
Благодаря на всички майчета newsm03.
Все още не смея да се радвам, защото това беше само една контролна урина, но се надявам лечението да има ефект и малката ми сладурана да се отърве от тези гадове. Пожелавам на всички бебчета скорошно оздравяване newsm10

Общи условия

Активация на акаунт