Бактерии в урината

• 169 328
  • 423
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами,
ние вчера се върнахме от София. След направената консултация с лекар-нефролог се оказа че причината за наличието на нашите гадове в урината е запека на дъщеря ми newsm12. Лекарката каза че след като дебелото черво не може да се изпразва своевремено, то притиска пик. мехур, който придобива формата на луна. Така той не може да се изпразва хубаво и се задържа урина, в която се развиват бактерийте. Назначи ни антибиотик,седящи вани със смрядлика, Дуфалак и хранителен режим.
Много съм доволна от отношението към нас и детето.  newsm10

# 76
След първата стерилна урина изолираха ешерия еколи (не знам дали го изписвам правилно-пиша го по слух),и очакваме в понеделник по обед резултатите от втората проба и антибиограмата.Най-вероятно проблема ни идва от памперса!!!Така че мили майки махайте своевременно памперсите!

# 77
pomba11страхотни новини  Hug Успех с боренето на запека и на гадните микроби!
Иначе и на нас ни казаха че проблема може да е от памперса и от вчера се мъчим, обачееее  #Cussing out не ме питайте за психическото ми състояние след 2 акания на пода и незнам колко на брой пиканета!!! Обяснявам, обяснявам и.... сяда на кукуто, седи 10 мин, става и пикае на пода и после пак сяда на кукуто и така няколко пъти. Та... никак не е лесно да се махне пустия му памперс. Не исках да мъча нито детето си, нито себе си докато не го вида готов да го махнем, но... ако това може да е причина предпочитам да го махаме. За сега ми трябват най-вече здрви нерви.

# 78
Аз днес се чувствах значително по-добре,в смисъл успокоена след разговора с днешната "лаборантка"-отидохме в друга лаборатория (предните 2 лоши резултата бяха от кварталната ни такава).Слагам кавички,защото се отличаваше в облеклото от останалите в лабораторията.Май че беше собственичката.Аз си изказах притесненията и жената,може би доктор, каза че според нея, нямаме проблем с бъбреците,което за мен е успокояващо.И като разбра,че сме още с памперс изказа мнение,че сигурно сме завъдили гадината от него,и по възможност да го махаме по-бързо.Ние от три дни в къщи сме без памперс,слагам го само за сън.Първия ден 2 пъти се изака в гащите,и 4 пъти се изпишка.-така че напълно разбирам и съчувствам на sunsunny.Това ми беше пълната бройка долно бельо за детето.И аз мн.й говоря,обяснявам,понякога викам,за да разбере че е лошо да се напикава в гащите,но засега не й пука.Днес имаме постижение-само едно напикаване в гащите и 3 точни попадения в гърнето.Само голямата нужда беше днес в памперса,при половин-дневното разкатаване между ДжиПито и лабораторията.Но основната ми идея беше,че е много важна първата реакция,начина по който се съобщава неприятния резултат с лошата урина.Така че не унивайте при кофти резултати,пробвайте в друга лаборатория и кураж!

# 79
pomba11,много се радвам за вас!Дано лечението да подейства и да се отървете от тези бактерии.
На нас довечера ни е последния прием на Зинат-а,ще  чакаме 3 дни и ще пускаме стерилна урина да видим какво е положението.Ако и тогава има пак ще ходим да я видят на ехограф,може би и на нефролог.
Успех на всички и стискам палци!

# 80
  • Варна
Включвам се в дискусията със същия проблем на дъщеря ми.Тя е почти на 8 м.Първо и открихме бактерии още на 6 м.и половина.Тогава не се притесних особено защото не бях я измила,а само избърсала с мокра кърпа и реших че резултата може да не е верен.Докато и пусна втора урина мина почти месец за което безкрайно съжаляжам,но самата аз имах здравословни проблеми.Така...и на втората излязоха бактерии+левкоцити 15,20+еритроцити 4,5.Направо не можах да повярвам. smile3511Направихме урокултура с антибиограма,на която излязаха бактерии коли.Сега пием Зинат,който свършваме утре.Искам да поясня че дъщеря ми преди да разбера за уроинфекцията вдигна едната вечер температура 39,2 и на следващия ден ме изненада с първо зъбче LaughingНа по следващия пак вдигна 38,5 и второто излезе.Педиатърката я гледа и каза 4е не може такава висока температура от зъб и че сигурно е паднал имунитета и при ваденето и от това.Аз вече си мисля че е от тези гадни бактерии. SickДано да сме ги изтрепали с антибиотика като чета от вас колко са упорити.После продължаваме със Суметролин 10 дни,и нелидикс 10 дни.След 4 дни пускам пак урина,4е да видим...
Пожелавам на всички болни деца бързо излекуване от тези гадове и никога повече да не ги навестяват! Praynig

# 81
Здравейте майчета,
къде се изгубихте всички Sad. Ние днес дадохме контролна урина и чакаме резултат утре. Иначе Раличка започна да ака всеки ден, та да видим дали ще има някакъв ефект Simple Smile

# 82
нашата контролна урина показа,че няма протеус,но има някаква друга бактерия 10 на 2ра степен.днес свършваме АБ и ми казаха след два дни да пусна две стерилни урини и тогава ще видим...  Wink

# 83
При нас и при втората урина излязоха ешерия коли.Лечението ни е 10 дни с Аугментин на 12 ч. по 7,5 мл,след това 10 дни със Суметролин на 12 ч. по 6 мл.,и накрая 10 дни Нелидикс 3 пъти на ден по 1/3таблетка.
Към Vesela 74 - koe e GP-to na детето.Само антибиотика ни е различен.Нашато джи пи е д-р Караджова в Окръжна болница-Варна.
И Нелидикс-а на таблетка или друга форма е?На мен не ми е яснокак ще давам на дъщеря си таблетка-досега е пила само течни лекарства.
Към Pomba11-стискам палци резултатите от урината да са добри:)))

# 84
Споко nano, не всички бактерии са патогенни. Стискам палци и следващите стерилни урини да са наред newsm10.
Благодаря ти zlatina/svilena. Нелидикса е под формата на таблетки. И на нас ни изписаха да го вземаме след антибиотика. Аз не знам твоето детенце колко е голямо, но можеш да стриеш таблетката и с малко водичка или сокче в лъжичка да му го дадеш smile3503

# 85
Здравейте!Ние утре ще пускаме изследване на стерилна урина,на тръни съм какво ли ще излезе.
За даването на таблетки-аз досега ,когато се е налагало съм  ги стривала в лъжичка и с малко вода или сок.Последните пъти си ги изпи без да ги стривам.

# 86
Ilenia, знам колко се притесняваш, защото и аз съм така. Надявам се и при вас всичко да е наред.

# 87
 Thinking
Замислям се за изписването на широкоспектърни антибиотици при налична антибиограма. Дали не е по-добре да се изпише някой, който действа на по-малко бактерии за да не се нарушава толкова чревната флора?

На дъщеря ми протеуса се изчисти с нелидикс, но го пи 20 дена, не 10. Преди това съм давала суметролим/бисептол 10 дена, също имаше и зинат преди това. Нефролог ми беше казал, че бисептола може да се пие до 6 месеца, но с намалени дози. Всъщност бисептола се пиел не на 12 часа, а сутрин след изпишкване и вечер преди лягане, за да действа докато детето не пишка на пълен мехур.

# 88
Това се отнася за Нелидикса.
Така ми каза лекарката - вечер преди лягане и ако през нощта е шурала на сутринта пак 1/2 Нелидикс в продължение на 20 дни

# 89
Това се отнася за Нелидикса.
Така ми каза лекарката - вечер преди лягане и ако през нощта е шурала на сутринта пак 1/2 Нелидикс в продължение на 20 дни
Нелидикса ни беше на 8 часа 3 пъти дневно, това го беше казала за бисептола.
Синът ми е пил бисептол 2 пъти дневно в продължение на 2 месеца, не ми бяха казали да е под час, разбира се в намалена доза.

Поне с дъщеря ми после имах някакъв опит докато се влачехме по доктори.

Общи условия

Активация на акаунт