Бактерии в урината

• 169 287
  • 423
  •   1
Отговори
# 390
Здравеите и от мен!Синът ми е на 2 месеца и в момента се лекъваме от остър пиелонефрит.Много съм притеснена,това всички го знаете и се подготвям за дълга и продължителна борба.Днес ще видим кога ще направим цветната снимка и какво ще правим след това.Подготвят ме за възможност Тео да има някаква аномалия на бъбрека и за евентуална хирургическа намеса.Надявам се да получа подкрепа от вас и да споделя проблемите си с хора,минали по този път!

# 391
dalia77, кураж и сили миличка, докато не минат всички изследвания и неща не ги слушай лекарите!!! Мен ме подлудиха в болницата, направо имаше неща които ми казваха  от които можеше да се гръмна....В крайна сметка острия пиелонефрит се лекува!!!! Ние още се лекуваме, вярвам че като сме упорити и внимателни ще го излекуваме напълно! Горе главата, не си сама!   bouquet

# 392
Благодаря!Лекарката каза,че трябва да направим консултация с уролог и да се види какво ще правим по-нататък.каза,че няма бактерии в урината и значи проблема е в бабреците

# 393
При нас проблема е в задържането на урина,дали има рефлукс или нещо друго.Но като направим всички изследвания ще се види какво ще се прави по-нататък.И евентуално - операция!

# 394
Моят съвет е задължително да идете при нефролог!!! Не знам от къде си, но ние накрая ходихме до София в Токуда при доц. Лилова . Направи обстоен преглед - видеозон, изследвания, всичко и си изписа лечението...успокои ни психически много, защото до преди това всички лекари ни сдухаха тотално. Ако е рефлукс наистина първо го лекуват с хапчета и ако не се повлияе се прави операция.  И при нас първоначално си мислеха за това, защото пък не се повлияваше от лечението, но се оказа остър пиелонефрит.
Успех!   bouquet

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 11:18 от Mary Malone

# 395
В сряда сме при нефролог,от пловдив сме.Тои вече ще каже какво ще правим по-нататък.Но на нас най-много ни говорят за пирогов за евентуални по-обстойни изследвания.И така - докато не се оправи детенце!

# 396
Мамите си имат тема, за деца с подобни проблеми:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=444378.0;topicseen

Не бързайте с хирургична намеса, тя не винаги е най-правилното решение.
Синът ми е роден с двустранна хидроневроза, на ехограф изглеждаха  толкова голями бъбреците, че предполагаха рефлукс 4-5 степен. След  нужните изследвания се установи само хидроневроза и уретероцеле без рефлукс. В Бг. бяха категорични, без операция (и то не 1, а възможно 2-3)можем да загубим бъбреците. Е, синът ми не е пил лекарства, не е опериран и почти е израстнал проблема. Никои не може да повярва на положителните резултати, без оперативна намеса. Само го наблюдавах ме. Бях ме на консултация във Виена и това, което ни посъветва проф. беше противоположно на бг. лекари: обясниха ни, че 80% от децата израстват проблема и ранната оперативна намеса преди 1год. по-скоро би влошила нещата, отколкото да ги подобри. Направиха ни сциентография, в Бг не я правят на бебета, от нея се установи, че бъбреците функционират ок и няма нужда да се бърза.
Моят съвет, не бързайте, не се шашкайте, без паника, внимателно проучвайте нещата и тогава действайте

# 397
Да,така ще направим,искам само да ни се постави диагноза защото сега само гадаем.Чакането винаги ме е мъчило повече.то и оттам идва паниката,като знаем какъв е проблема вече ще мислим и за варианти.Дано да попаднем на добри лекари.

# 398
В Бг са няколко детските педиатри и невролози, можете да ги обиколите всички, не са толкова много.

# 399
Привет, момичета  bouquet

Dalia77, предварително не се тревожи, все пак още не сте направили венозна урография, необходимите изследвания, за да се уточни диагнозата.Понякога докторите прекаляват със своите прогнози и  не винаги така се случва, не забравяй, че всеки организъм си е индивидуален и понякога природата дава от себе си напук на медицината.
Дори и да има някаква задръжка, трябва да се уточни колко е като количество и в повечето случаи това се лекува медикаментозно и най вече времето ще покаже, в много случаи тези неща се лекуват, проследяват, не се настройвай за операция  преди да сте направили обстойни изследвания и прегледи при нефролог и уролог.
Хубавото е ,че всичко това е открито  сега и със съответни изсл. и консултации нещата да се контролират и ако се наложи някакво лечение да се започне навреме.
А къде мислите да правите изследванията-венозна урография, ехограф, урина ит.н.

# 400
Днес сме при нефролог в Пловдив,а другата седмица при уролог в Пирогов.Тогава ще решим дали да ги направим във ВМИ Пловдив или в София.Но ми казаха,че тези изследвания се правят най-малко на 6 месечна вазраст.Незнам дали е вярно и дали ще трябва да чакаме Тео да попорасне.На мен ми се иска да ги направим веднага за да знаем какъв е проблема,защото и неизвестността ме мъчи,но каквото кажат.

# 401
От днес започваме трети антибиотик,другата седмица пак ще даваме стерилна урина,досега не са изолирали бактерия,но кои знае...Ще ни диспансеризират и така.Общо взето аз малко се пообърках от това какво следва,освен изследванията които трябва да направим все на антибиотик ли ще бъде?Те са нож с две остриета.Какъв е бил проблема при вас?Къде сте били на изследвания вие Mama Sisi?

# 402
На моят син първата микционна снимка и венозна урография му я направих ме, когато беше на 1 месец. Кой ти даде тази невярна информация, че трябва да е на поне 6 месеца детето, лекар ли? За изследванията е нужно да е изчистено детето и да няма бактерии.

# 403
Джи-пито така ни каза,но и на мен не ми се вярва че трябва да чакаме.Скоро ще стане ясно.Какъв излезе проблема при вас и болезнена ли е урографията?

# 404
Малко по-горе съм писала за проблемът ни, прочети,бъди по-спокойна и се концентрирай, не изпадаи в паника.
Изненадва ме толкова некомпетентно джи-пи, ужас!
Не са болезнени процедурите, при нас най-неприятната част е слагането на абокат, при венозната урография, трудно му се виждат вените.

Общи условия

Активация на акаунт