Бактерии в урината

• 169 309
  • 423
  •   1
Отговори
# 405
Бяхме на нефролог.Промените в левия бъбрек са малки,продължаваме лечението с АБ още 25 дни и след това ще се мисли дали да се правят другите изследвания или ще се изчака.По-спокойна съм само това блъскане с АБ ме притеснява,ама няма начин.

# 406
Излекуват ли ви бактериите, моят съвет е веднага да направите микционна снимка и венозна урография, така лечението ще е най-адекватно и ще се установи истинската причина. Не приемай едно мнение за меродавно, консултирай се и с др. лекари. Джи-пито щом казва, че на бебета не се правят такива изследвания, му нямай много вяра.
Елате в Сф, направете си изследванията, и спокойно, всичко ще е ок.

# 407
Щяхме да идваме в Пирогов във вторник за консултация с детски уролог,но решихме да изчакаме да изпие антибиотика и тогава.Иначе ни насочиха към д-р Пеев.

# 408
Dalia, извинявай, че не ти отговорих  bouquet
Не съм влизала , сега видях.
А на ехограф гледаха ли Тео?

# 409
Dalia77, сега прочетох, явно са гледали Тео на ехограф.
Аз също познавам бебе, което беше на 40 дни, когато му направиха венозна урография(цветна снимка).

# 410
При сина ми диагнозата беше хидронефроза, бяха ни приели по спешност във ВМИ-Детска клиника.Там му направиха венозна урография, 1 седмица беше на системи и антибиотик венозно, подготвяха го за операция в Пирогов, но състоянието му беше доста тежко.
От това, което си описала, че нямате бактерии, задръжка ???Не се притеснявай, успокой се, трябва да си силна, ще видиш всичко ще се оправи, ще направите необходимите изсл. , едва ли е за операция, не слушай докторите от Пловдив.На нас ни бяха казали, че детето ми ще е на хемодиализа, представяш ли си-това ми го каза един възрастен доцент от ВМИ, нямам думи, толкова се бях паникьосала, не мога да го забравя този момента.
Да, аз познавам д-р Пеев, добър специалист е и много отзивчив.

# 411
Dalia77, аз също те съветвам да отидете в София и там да направите всички необходими изследвания, дали в Пирогов или в Токуда, това вече вие ще го решите.
В ТОКУДА има добри детски  нефролози, поне аз от това което съм чела във форума, момичетата са доволни от доц.Лилова и от доц.Анадолийска, а също там вече работи и детски уролог д-р Такова(аз я познавам тя работеше в Пирогов), можете да й се доверите.А и от момичетата разбрах, че условията и отношението е на ниво.
Ние сме били в Пирогов, при д-р Чаначев, но той вече е пенсионер и работи в частна клиника Малинов.
В ПИРОГОВ има добри детски уролози, д-р Пеев,д-р Димова-педиатър,лекуващ лекар в детско урологично отделение , добри лекари, кадърни и отзивчиви.
Условията в Пирогов са плачевни, в единия сектор по 5 деца и майки в стая, майките си носят походни легла; в другия сектор-деца до 2-3 г.(аз не ти препоръчвам този сектор), там са боксове с по 2 деца в бокс, но с общ санитарен възел, а и лекуващата там педиатърка д- р  Ангелова ............без коментар.
Вие решете къде, но по-добре в София, отколкото в Пловдив.
За изсл. не се притеснявай, лекарите преценяват, където се налага слагат и упойка, важното е
да се постави точна диагноза и се изяснят нещата.

# 412
Леле,как може просто така да ти кажат че може да сте на хемодиализа,това е ужасно!на нас ни говорят за операция без да са направили изследванията...нямам думи!Д-р Миленков ни предписа дълъг курс с АБ,след което ако още има задръзка в бъбрека ще прецени дали да направи изследванията.при нас и не можа да се разбере каква е бактерията,защото постъпихме по спешност в болница вечерта,вклиучиха го на системи с АБ и чак на сутринта дадохме стерилна урина.Но ще отидем и при д-р Пеев.Ти от Пловдив ли си?

# 413
Dalia77, може ли да освободиш кутията за лични съобщения, че ще ти пиша там

# 414
Здравейте! Само искам да ви успокоя, че заболяването е напълно лечимо и един ден всичко ще бъде наред. Просто се заредете с търпение, защото лечението е доста продължително. И аз минах по този път, когато бях на 4 годинки. Имах хидронефроза и хидрокаликоза на единия бъбрек. Правени са ми няколко цветни снимки, тонове лекарства изпих, но важното е, че всичко завърши успешно. Всичко ми дойде от сливиците - след поредица гнойни ангини ми се увреди левият бъбрек, слава Богу - обратимо. Вече съм на 34 години, две деца съм родила и нямам никакви оплаквания с бъбреците.

# 415
Радвам се че всичко при теб е минало добре и благодаря за успокоителните думи.Аз вече съм се въоръжила с търпение и с готовност да се борим до добър изход.Mama Sisi,освобождавам!

# 416
Моят син премина през всички възможни манипулации в Пирогов.Опериран е от мегауретери . Като стоиш по-дълго в Пирогов ставаш половин доктор. Ако имаш някакви въпроси за там ще ти бъда полезна с каквото мога.

# 417
Здравейте,моят син е на година и 9м и е с E.coli.Откриха я при профилактиката когато беше на 7-8м.Тогава беше 10 на 5,пи антибиотик,без резултат.Ходихме на нефролог ,гледа го на ехограф и каза,че според нея замърсяването е външно и е от недостатъчно забелено пишле.Започнахме да забелваме по- сериозно и след някой друг месец пак пуснаха стерилна - същата работа.Преди месец-два беше последната урина,титърът е 10 на 4,иначе няма нито белтък нито нищо,т.е. обикновената урина е в норма.Някакви съвети какво да го правя,да се притеснявам ли?

# 418
Потърси и др. мнение, нека да го види и друг лекар, щом се получават толкова често бактерии.

За да те успокоя, ще кажа, че може наистина да е от недобре забелено пишле. При нас педиатърът го забелва 2 пъти, но всичко беше ок, след като уролог извърши процедурата, преди все зарастваше, колкото и да се стараех.
Но, ако не е от пишлето Naughty трябва да намерите причината.

# 419
Здравейте,моля и аз са съвет!
при изследването на кръв и урина на 1 годинка откриха бактерии в урината на дъщеричката ми.Дадохме за изследване стерилна урина и там пак имаше бактерии.Педиатърката ни ни предписа антибиотик,но и ни прати веднага на нефролог,който направи преглед с ехограф и каза,че всичко е наред с бъбреците и пикочния мехур.Нефроложката обаче поиска да дадем отново една обикновенна урина и пак имаше бактерии.Сега пускаме пак стерилна урино,но междувременно иска да заведа детето на гинеколог,защото може да има срастване на устничките и там да се задържало урина,но още при първия преглед каза,че това е също възможна причина за бактериите.Също така ,сега след като отидем на гинеколог и ако всичко било наред искала да направим цветна снимка на пикочния мехур (да вкарвала нещо си в детето!!!).Попитах я дали тази манипулация ще е болезнена за детето,а тя ми отговори,че всички деца плачели...Та от цялата работа и приказки,които ми наговори тази жена,разбирам,че тя си прави сметка да ни праща къде ли не още преди да види текущите резултати.В момента чакаме резултати от втората стерилна урина.На детето му няма нищо - нито температура,пие по 250 - 300 мл вода на ден,ака по 2-3 пъти,пишка си нормално,храни се нормално.Трябва ли да се съгласявам да правим тази цветна снимка?И да уточня,че ни забрани да пием антибиотик и сега чакам тези бактерии да се оправят от самосебе си.

Общи условия

Активация на акаунт