Бактерии в урината

• 169 287
  • 423
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Благодаря за отговорите. Ще пуснем още една стерилна урина. Дано не се налага да пие антибиотик Praynig

# 376
  • Sofia
Момичета, моля спешно за съвет.
Дадохме две стерилни урини. При едната, изследвана в Цибалаб показа е-коли 10/5 степен и имаше антибиограма. След два дни пуснах и в Полимед и там е абсолютна чиста, няма растеж и няма антибиограма.
На коя да се доверя?
Никакво лечение не е прилагано, само бани със тетра.
Чак във вторник имаме час при детския нефролог.

# 377
Siana, не мисля, че можеш да се довериш на която и да е. Ти как преценяваш - има ли други симптоми?
Ако ще се ходи - с двете изследвания.
Аз бих направила трето изследване.

# 378
  • Sofia
По-нагоре бях писала, че няма никакви други симптоми - нито температура, нито други симпт. Просто при профилактичните изследвания на 6 м. възраст излязоха бактерии, белтък и левкоцити. После вече белтък нямаше и при стерилните урини различни резултати. Ще пусна трета стерилна в трета лаборатория. Лошото е, че при бебе трудно се взима стерилна урина. Вече откачам с тези изследвания. А не искам да й давам антибиотик, ако не е абсолютно наложително - много е мъничка.

# 379
здравейте,реших и аз да разкажа накратко за моята сладурана,която е на 6 месеца.случайно и направиха пкк,защото се съмняваха за анемия,но се оказа че всичките и показатели са в норма,само левкоцитите са 16.5.пихме цефзил понеже имаше хрема.след аб пак високи левкоцити 19.3.взеха и секрет носогърлен установиха се стафилококи и хаиде пак аб 10 дена.и след този аб,не се сещам вече как се казваше и правим пкк левкоцитите 20.3.првихме снимка на бял дроб-ок слава богу,пускаме стерилна урина-2 бактерии е.коли и пневдомонас.сега сме на панцеф и дано да има ефект.измъчих си бебока за месец трети аб. от русе съм и при нас лекуват с аб без установена диагноза ,и като не се повлияе от аб почваме да търсим причина.казаха ми че 10 на 5 е на границата да направи пиелонефрит,може ли някой да ми каже дали е така и дали с този панцеф ще успеем да ги унищожим гаднярските бактерии.

# 380
пропуснах да кажа че нямаме никакви симптоми само от левкоцитите показваше за инфекция.ако не и бяха направили пкк нямаше да разберем може би за това,а и преди да разберем за това че има инфекция джипито искаше да и слага пентаксим,добре че и отказах не ми се мисли какво можеше да стане.благодаря

# 381
  • Варна
Нинка, предполагам панцефа са ви го изписали съгласно антибиограмата от изследването на стерилната урина. Хубаво е 10 дни след края на антибиотика да пуснете нова стерилна урина.
Понякога е така - няма симптоми. Добре, че сте хванали проблема навреме.

# 382
  • Sofia
Бактериите е-коли в урината  на бебето ми излекувахме с хомеопатия, без никакъв антибиотик! По-горе бях писала колко пъти давахме урина и колко бях притеснена, накрая се обърнах към хомеопат и наистина изчезнаха.

# 383
За втори път преглеждам темата и мненията на всички мами. Първия път беше преди 3 години, когато за първи път разбрах, че дъщеричката ми има такъв проблем и че го е имала много отдавна - ешехерия коли. От тогава започнахме лечение с класическа медицина. Изпила е всички видове антибиотици и лекарства изброени в темата, както и други такива, които не срещнах тук. Направили ли сме всички видове изследвания за търсене на причината за постоянната им поява. Изчезваха след лекарствата, към които бяха чуствителни според антибиограмата и се появяваха отново и отново след кратък период. 
Получи и пиелонефрит един път, нямаше никакви симптоми - като болки в кръста или при уриниране, единствения белег беше вторично нощно напикаване.
От един месец пие хомеопатични лекарства по съвет на специалист, а аз и прилагам същевременно самолечение по съветите на д-р Михайлов - клеева тинктура, чай от три билки, сребърна вода. И чудото се случи - намалели са от 10 на 5 - на 10 на 4 степен. Никога не е имала такъв обнадеждаващ резултат. Много съм щастлива  Grinning и искам да го споделя с вас - опитайте. Преди да преминете към поредния АБ  - опитайте с хомеопатия. Дори и да се съмнявате като мен, дори и да се страхувате от усложнения   - струва си да опитате.  bouquet

# 384
hrisi.va, много се радвам,че детенцето ти е по-добре и, че сте намерили верния подход за лечение. Ние от време на време правим контролни урини и засега всичко е наред.Дано бъде така и за всички дечица! Praynig

# 385
здрасти бактерийки!който ще да вярва спасението е за 14 дни с хомеопатия!Малкият ми син имаше е-коли 10 на 5 с възпален пикочен мехур и бъбреци.1 седмица в болницата и 7 дена на антибиотик бяхме на същото дереже.Заведох го при д-р Костадинов и след 14 дни беше идеално чист!От тогава насам коренна промяна в детето!

# 386
  • софия
Моля,  насочете ме към хомеопат в София. Дъщеря ми има подобни проблеми.

# 387
Привет момичета!   bouquet
Записвам се да следя темата (макар, че скоро не е активна).

Значи преживяхме най-големия кошмар в живота си съвсем скоро.  Дъщеричката ми направи остър пиелонефрит - бъбречна инфекция на двата бъбрека. Беше в много тежко състояние...не искам да си спомням...Лежахме  10 дни 6 от които на системи и на 2 АБ, които не и повлияха и ни минаха на Цефтазим, от които имаше подобрение, но ни изпратиха в София в Токуда на преглед при доц. Лилова, която потвърди диагнозата каза, че след толкова тежка инфекция състоянието и е добро и ще се възстанови напълно след няколко месеца. Изписа Пнацеф и след това Налификс (Останах доволна от нея много - препоръчвам я).
От вторник вече сме а домашно лечение. Вчера беше последния ни прием на Панцеф, от днес сме на Налификс. Току що давахме урина за проверка излезе белтък-опалесценция (това най ме шашна) и левкоцитите в урината 4-5, но главната сестра на детското отделение в Русе където лежахме каза, че резултатите ни са много добри и с продължаването на лечението ще се изчисти напълно.  Дано, искрено се надявам!!!  Praynig

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 11:12 от Mary Malone

# 388
микробиология кога ще давате?

# 389
микробиология кога ще давате?

Aми последно на 18.01. понеделник в София доц. Лилова ни пуска кръвни изследвания...Нb се беше качил на 117 от 84, а СУЕ не и пусна, защото предполагаше, че ще е още много висока (беше 87 последно), но и пусна CRP излезе 1.99 mg/l и ни успокои, че за толкова тежка инфекция която сме прекарали тия резултати за момента са много добри (всичко останало си е в граници).
Сега след като минем 20 дневния прием на Налификс ще пускаме всички изследвания - кръвна картина и урина.

Общи условия

Активация на акаунт