Бактерии в урината

• 169 300
  • 423
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте пак от мен мамчета!
Моята е.коли се оказа 10^6 след 3 последователни стерилни урини в друга лаборатория, и след 5 дена прием на АБ вече мога да се похваля че изтрепахме гадовете но ми остава да пия Неоренал (за подсилване на бъбреците) още 1 месец! Grinning Благодаря за съветите! Наистина ми помогнахте, ако не бяхте вие сигурно още нямаше да съм потърсила друг лекар и само щях да се наливам с вода и да вярвам че помага...   bouquet   Hug  bouquet

# 361
Да се запиша и аз в тази тема:( От години майчето ми страда от тези проклети бактерии и след хиляди изследвания никой не може да й каже защо постоянно страда от тях. Направо е кошмар. Изпила е десетки антибиотици, включително купени от чужбина и направо си е отровила организма.
Имам голяма молба - моля ви, ако някой е постигнал успех посредством хомеопатия, билки и каквото и да е по-различно от антибиотик, нека да сподели опита си тук!

Много ви благодаря, добре че е форума, за да си обменяме опит и да се подкрепяме. Hug

# 362
Да се запиша и аз в тази тема:( От години майчето ми страда от тези проклети бактерии и след хиляди изследвания никой не може да й каже защо постоянно страда от тях. Направо е кошмар. Изпила е десетки антибиотици, включително купени от чужбина и направо си е отровила организма.
Имам голяма молба - моля ви, ако някой е постигнал успех посредством хомеопатия, билки и каквото и да е по-различно от антибиотик, нека да сподели опита си тук!

Много ви благодаря, добре че е форума, за да си обменяме опит и да се подкрепяме. Hug

Аз  не мога да твърдя със сигурност,понеже смених и лабораторията,но при дъщеря ми ,според въпросната лаборатория имаше Е коли 10^5 степен. Понеже не исках да я тровя с антибиотици,след като пробвахме с един ,я заведох на хомеопат. Не съм сигурна дали от хомеопатията се излекува,но знам,че би могло, напълно възможно е да се постигне този резултат.
Задължително пробвайте! Това е моя съвет  Hug

# 363
Благодаря ти, Тея -фея! Дано повече да не ви се налага да ги лекувате!
А хомеопата какво ви предписа тогава?

# 364
Ще ти кажа на моята дъщеря какво й подейства, но не го прилагай, преди да се консултираш с хомеопат!
Лекарствата са Cantharis и Collibacilinum в комбинация със сок от черна ряпа, чай от борови връхчета и... ох... забравих какво още беше...  Thinking
Виж тук - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=101

# 365
При едно рутинно изследване на урината откриха Бактерии - било асимптомнна бактериурия. Заедно с един курс антибиотик (за всеки случаи) си взех от аптеката и ИМУНОБОР УРО. Пия го вече трети месец и скоро си направих нови изследвания за сега всичко е ОК. Но ще продължа още известно време. GP -то  рече че на два пъти в годината мога да го пия и като профилактика.

# 366
Да!  Peace И Имунобор Уро - за 3 мес.

# 367
Благодаря ти, Тея -фея! Дано повече да не ви се налага да ги лекувате!
А хомеопата какво ви предписа тогава?
Калкарея карбоника
Но иди на хомеопат, не си самоназначавай лекарства  Hug

# 368
Ще ти кажа на моята дъщеря какво й подейства, но не го прилагай, преди да се консултираш с хомеопат!
Лекарствата са Cantharis и Collibacilinum в комбинация със сок от черна ряпа, чай от борови връхчета и... ох... забравих какво още беше...  Thinking
Виж тук - http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=101

Точно съветите на д-р Михайлов реших да погледна:) Този път последната криза така я изкарахме на мускули, без АБ и с точно тези съвети, плюс две билки, които пак той й назначи по интернет. Ами мина кризата и урината е чиста. Майка ми, която си е класически лекар направо не може да повярва и пак ще ходи да пуска урина... Моля се дано да продължи този ефект, но със сигурност ще трябва да се взема и нещо профилактично, защото при нея нещата са хронични.

# 369
  Здравейте!Бременна съм в края на 6 м. и днес реших на своя глава да пусна една ПКК и урина,и това което ме притеснява е:
       СУЕ - 24 при норма до 12
       урина белтък-Опалесценция
       урина седимент-ед. левк. ед. ер. пик. к-ли
    Ще съм благодарна ако някой може да ми каже какво означават тези неща.Гинеколога ми е в отпуск и е неоткриваем,а аз се притеснявам ooooh! Моля помагайте!

# 370
svetla_nka8305, питах майка ми, която е лека (макар УНГ), но вече има дългогодишен стаж с ПКК и урина от своите проблеми. Каза, че СУЕ - 24 при бременна се случва. В общи линии няма нищо тревожно в резултатите. урина белтък-Опалесценция - след тоалет ли си дала урината или преди? Ако е преди може да излезе такова. Може пак да пуснеш, за да сравниш след тоалет и средна урина, тоест не веднага първата струя.
Това е на прима виста, да не се притесняваш. Иначе питай тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398799.660
Или във форума на "Часът на мама" където консултира д-р Михайлов.
И спокойствие Hug

# 371
Azalea много ти благодаря!Урината е след тоалет и първо пишках малко навън,а после в контейнерчето,което купих от аптеката.Този термин Опалесценция дали значи,че имам албумин в урината не знам.... newsm78, а и не намирам информация по въпроса.За всеки случай утре ще повторя изследването,но в друга лаборатория и тогава ще видя.

# 372
  • Sofia
Здравейте, изчетох цялата тема, но все пак да попитам нещо, ще съм благодарна някой да ми отговори. На дъщеричката ми при профилактичните изследвания на 6-мес. възрастст в резултатите от нестерилна урина първоначално излязоха 7-8 левкоцити и белтък в урината. Пуснахме още 2 урини в друга лаборатория за един ден и резултата вече беше горните неща + масово бактерии. Много се притесних и записах час при детски нефролог - д-р Митева в Детско здраве. Прегледа я набързо на ехограф и каза, че няма проблем в бъбреците. Каза няколко дни бани със смрадлика и КП и после обикновена и стерилна урина. Бебето няма никакви други симптоми - нито температура, болки или силно миришеща урина. Днес излезе резултата от обикновената урина след промивките и няма белтък, но отново показва 9-10 левкоцити и масово бактерии. Стерилната урина ще излезе след три дни. Ако в нея покаже бактерии дали да пускам отново стерилна или да се доверя на тези резултати. Ако са я изследвали часове след като е взета дава ли грешен резултат? А възможно ли е три урини да са с белтък, а днешната - не, без лечение? Да не говорим, че на такова малко бебе - момиче много трудно се взима стерилна урина. Със колекторите не стана и я чакахме да се изпишка в стерилно контейнерче, но то постоянно се допираше до крачетата й, докато чакахме да си изпишка.

# 373
  • София
siana71 , според мен се опитайте да вземете стерилна урина и я занесете веднага в някоя лаборатория, в която се правят изследванията на място.  Най-добре е да се пуснат три дена подред стерилни урини, но вземането е много трудно наистина при децата (дори при момченцата). Ако има бактерии трудно ще минат с бани със смрадлика и КП.

# 374
Ако са я изследвали часове след като е взета дава ли грешен резултат?

Да.

Изчакай спокойно стерилната. Лично аз, след едно дълго и напразно ходене по мъките, пускам стерилни в две лаборатории едновремено. Струва си усилието.

Общи условия

Активация на акаунт