Бактерии в урината

• 169 312
  • 423
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте отново момичета!
Оказа се че моите е.коли не са на границата, както ми казаха по телефона, а са 10^6 и ми изписаха Неоренал за 30 дена по 2 и Панцеф за 5дена по 1+ Папаверин за 5дена 3*2. Та въпроса ми е дали някой го е пил този АБ и защо го комбинират с папаверина? newsm78

# 346
Здравейте отново момичета!
Оказа се че моите е.коли не са на границата, както ми казаха по телефона, а са 10^6 и ми изписаха Неоренал за 30 дена по 2 и Панцеф за 5дена по 1+ Папаверин за 5дена 3*2. Та въпроса ми е дали някой го е пил този АБ и защо го комбинират с папаверина? newsm78
Знам само,че папаверина е болкоуспокояващо,но другите лекарства не са ми познати.

# 347
  • София
папаверина сигурно е заради бремеността, на мен ми го изписваха против контракции.

# 348
Запознати ли сте с ваксините UROSTIM и UROVAXOM?
Преди време се похвалих, че сме преборили рефлукса, но бактериите продължават да се появяват - вече 2 пъти за 3 месеца...  Cry Първият път ги уморихме с билки и хомеопатия, скачах до тавана от радост, че не дадох АБ, но сега пак ги има...
Вече не знам какво да правя, а една педиатърка, при която попаднахме случайно, ми каза за тези ваксини. Ако някой има инфо, моля да сподели!  Praynig

# 349
  • Варна
jane1, на нас ни изписаха Уроваксом, но в аптеката отказаха да ми изпълнят рецептата, защото в листовката изрично пишеше, че не е подходящ за деца под 4г (а имаше и нещо, че можело да навреди - не помня точно как беше формулирано). Питах и педиатърката - тя каза, че може да го давам, но не по цяла таблетка, а по половин и не 10 дни в месеца, а непрекъснато. В резултат не се реших да го давам засега (а и нефроложката ни изписа пиелосептил - забравих да я питам за Уроваксома).

# 350
  • Страната на чудесата
Здравейте! След даване на нестерилна урина за изследване поради оплакване на дъщеря ми от леки болки при пишкане се оказа, че най-вероятно има бактериална инфекция. Тъй като това доста ме притесни, още утре ще пусна стерилна урина в Цибалаб. Но може ли някой да ми разтълкува резултата от нестерилната урина-има отбелязано срещу белтък-опалесценция, а седимент-12-14 (не се чете мерната единица) Всичко друго-захар, кетони, билирубин, уробилиноген, кръв- е отбелязано с -.
Много благодаря на всички, които ще се включат. Просто имам нужда от малко информация за какви тревожни симптоми да следя, докато излезе резултатът от стерилната урина и антибиограмата.

# 351
Доколкото знам тази утайка е много и заедно с опала сочи за инфекция.

А някой може ли да ми каже какво значи урати в утайката и дали е притеснително.

# 352
Доколкото знам тази утайка е много и заедно с опала сочи за инфекция.

А някой може ли да ми каже какво значи урати в утайката и дали е притеснително.

Доколкото знам уратите са вид соли.Могат да се получат ако урината е престояла повече време,т.е. станала е кисела и така започва да образува кристали.Дано не те обърквам.Един от видавете камъни,които се образуват по принцип в бъбреците са уратни.
Ако можеш пусни още една урина.

# 353
Ново 20 при нас...  ooooh!
Както вече писах, при урината, дадена в понеделник, се изолираха Е-коли в изобилие /10 на 5-та/. Вчера пак пуснах стерилна урина - оказа се, че няма бактерии... В същата лаборатория... Тия подиграват ли се с мен или е възможно?!?
Днес пак дадохме урина, в понеделник - също ще пусна.

# 354
Виви, уратите говорят за пикочна или бъбречна лека (според утайката) инфекция. Има такива уратни камъни (поне моите са такива), може да означава че чисти песъчинки или е настинала. Може би ще ви изпишат Нелидикс. Но задължително пусни поне (об. по 3 се пускат) още една стерилна урина. Аз понеже и кърмех се оправих с Цистин на Хималая - за бъбречни и пикочни проблеми.

# 355
Ново 20 при нас...  ooooh!
Както вече писах, при урината, дадена в понеделник, се изолираха Е-коли в изобилие /10 на 5-та/. Вчера пак пуснах стерилна урина - оказа се, че няма бактерии... В същата лаборатория... Тия подиграват ли се с мен или е възможно?!?
Днес пак дадохме урина, в понеделник - също ще пусна.

При мен така се получи - първият път ми излезе масово левкоцити и бактерии. Левкоцитите ми бяха 75  Shocked На другата сутрин дадох още една урина, която излезе чиста /в същата лаборатория/, а след няколко дни и в друга лаборатория пуснах и пак беше чиста. Явно първата проба ми беше замърсена  Rolling Eyes

# 356
Аз пуснах изследванията заради двата дена висока Т. Но пък детето се оправи без лекарства и вече 4дена е без Т.
Урината наистина беше престояла, защото ни размотаха от една лаборатория на друга. Ще пусна за всеки случай още една урина в понеделник.

# 357
Аз пуснах изследванията заради двата дена висока Т. Но пък детето се оправи без лекарства и вече 4дена е без Т.
Урината наистина беше престояла, защото ни размотаха от една лаборатория на друга. Ще пусна за всеки случай още една урина в понеделник.
Най-много час може да престои. От топлото се множат гадовете

# 358
Здравейте момичета!И ние имаме проблем.Може вече някой да е писал за  нашият проблем или подобен.Имам дъщеричка на 2го. и 9 месеца.Още като бебе на 5 месеца ми напражи възпаление на  на пикочния канал.Пихме антибиотик,от които имаше алергия и го спряхем.После пихме др лекарства и се опражи.Но ето че от нова година до ден днесшен пражим изледване след изледване на уринат и жсе сме с бактерии и реагира на определен антибиотик.Усеща се силен аромат на урината и,и често е тъмно жълта.Денс излязоха и поредните резултати на урината.Пак са с бактерия А.colli (незнам дали правилно изписвам)но този път вече не реагира на антибиотик или накаквото и да било др лекарство.Водих я при доц.Балев и се оказа 4е имаме одебеляване на лигавицата на пикочния канал от едната страна.Лекарката ни утре ще ми каже името на някакъв сироп за пиене на Бисептолна основа,който да поръчаме от  Турция защото тук го няма.И него ще пием и вече незнам какво да правим.Има ли някой с такъв проблем.Даите съвет.

# 359
извинете ме за многото грешки,но малката е при мен и постоянно натиска копчетата.Едвам пиша. Embarassed  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт