Бактерии в урината

• 169 270
  • 423
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Здравейте Simple Smile
Много се извинявам, но да не пускам нова тема, пусках на дъщеря ми изследвания и има единични левкоцити. Някой да знае какво значи?
Благодаря предварително!

# 301
  • София
Здравейте Simple Smile
Много се извинявам, но да не пускам нова тема, пусках на дъщеря ми изследвания и има единични левкоцити. Някой да знае какво значи?
Благодаря предварително!

Мисля, че не е обезпокоително, но все пак се консултирай и с педиатъра на детето. Ние сме имали резултати единични левкоцити икристали пикочна киселина и с ани казвали,ч е всичко е наред.

# 302
И аз мисля,че не е обезпокоително.Ние също сме имали.

# 303
Здравейте Simple Smile
Благодаря предварително!

Не се притеснявай, не е нещо, което се взима под внимание. От последната урина на дъщеря ми тези дни излезе същото, но нито един доктор, който видя резултата не го коментира.

# 304
Здравейте на всички
Като чета всичко това за тези бактерии в урината и изпаднах в дълбока депресия , направо не знам какво да мисля
Нашия проблем е следния- преди една седмица на приеха в детска клиника защото дъщеря ми повръщаше и се обезводни тя е на три години и половина
В детска клиника поставиха диагноза Разстройство в минералната обмяна и това било от вируса който върлува в момента
Бяхме на системи 24 часа и венозен антибиотик. Хубаво тъкмо си мислех че всичко е наред и ще ни пуснат да си ходим когато ми казаха че са изолирали коли в урината но не ми казаха какъв е  количеството
На другия ден веднага дадохме втора стерилна урина защото може първата проба да е заразена в лабораторията или аз да не съм я измила хубаво. Ще стане готов резултата в петък
Хубаво но аз като се прибрах вкъщи и веднага се разчетох из форумите и  нета и установих че не е било никакъв грип а си  е чист  възпаление на бъбреците  симптомите са болки в корема  повръщане и  жълт тен на кожата всичко това е налице при нас
Много ме  е страх какво ще стане и ще излезе  чета за операции  и  проблеми аномалии разни  и лечение с години без голям успех
 Направо откачам Веднага споделих с личната и лекарка тя казва стига си ревала ако има аномалия досега да сме я видяли и колко пъти и пускаме обикновенна урина щяхме да видим ако има проблем. Лошото е че след висичко прочетено тук съм сто процента сигурна че  и нашия проблем е сериозен  и ни очакват много трудности
Ние сме от Плевен а тук има само една детска нефроложка на която и нямам голямо доверие
Имам възможност да пътувам до София , моля дайте кординати на най добрия специалист  не искам да я объркам да пие антибиотици без ефект и да си правят експерименти искам да се направи всичко необходимо и да се изключат всякакви аномалии и проблеми на бъбреците МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ КАЖЕТЕ МИ ЗА ДОБЪР ДОКТОР
Благодаря предварително и успех на всички  дано ги изтрепем тия гадове да не мъчат дечицата ни

# 305
Ох.... мисля и аз да се включа в тази тема. Здравейте на всички!  Напълно съм отчаяна вече, какво ли не ни мина през главата с тези бактерии, моята история не е по различна от тези написани тук, и тя е пропита с много страдание, болка и зов за помощ. Синчето ми е на 11 месеца, още като беше на шест ни откриха ешерихия коли в стерилна урина, няма да обяснявам през какво трябваше да се премине, докато се стигне до този резултат, след изписан амикацин венозно за 10дена и допълнително лечение след това с суметролим си отдъхнахме, гадинките бяха убити. Ураааа. Но радостта не трая дълго когато след поредните профилактични стерилни урини, след един месец се отриха отново, беше ад под небето. Започна се пак ходене по мъките, лечение с антибиотик и след това минахме през преглед  на бъбречетата за евентуална аномалия,ооооо дори ми става зле само като я изписвам тая дума... , за наша радост казаха че всичко е наред, и последваха дни на облекчение. До сега  Cry  Sad, отново имаме бактерия в стерилната урина вече е съвсем друга и за нея ми казаха,че се появява при някакви вродени аномалии, периус мирабилис - мисля че така се изписва! Личната ни предложи днес да забелим чурето при уролог, защото предполага че проблемите ни идват от задържане на бактерии под тази ципичка, и решехме да я послушаме, за сега се лекуваме с нелидикс. Съветва ни след като се изчисти урината да отидем при доц.Лилова в болница Токуда в София. Аз съм от провинцията и би било голямо облекчение за мен,някой ако знае 
нещо по моя проблем. Интересува ме  също и как стоят нещата в болницата т.е болезнени ли са за децата процедурите, които им правят, налага ли се престой там........, който знае нещо по въпроса нека пише, моля ви! Сигурно досадих, затова ще спирам вече,но майчиното сърце спирачка няма... Предварително благодаря на тези, които пожелаят да се включат тук и да ми  дадат някой съвет!!!

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 23:27 от evalai

# 306
  • София
evalai , за Токуда и доц. Лилова можеш да прочетеш доста в темата за проблеми с бъбреците http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=318736.0 , както и да си зададеш въпроса там. Предполагам, че първоначално ще отидете на преглед при доц. Лилова без да лежите в болницата. Тя приема и с направления по здравна каса, но е хубаво да ис запишете час от по-рано, че са доста заети тези часове. Има и платени приеми при нея, за цените не съм сигурн акакви са, май 30 лв. за преглед и 30-40 лв. за преглед на бъбреците на ехограф. Ние лично сме много доволни от нея и болницата. Доц. Лилова е много внимателна към децата и родителите, отговаря на всички въпроси. Успех и после сподели какво е станало. Стискам палци всичко да е наред с детенце  Hug

# 307
Благодаря ти за коментара Catty m, това си е доста информация за мен, успокояващо е да се чуят добри отзиви за д-р Лилова. Аз също се надявам всичко да е наред и ще бъда много щастлива, ако всичко се размине само с нашите притеснения. Следващия път, когато пиша ми се иска да има само  радостни новини!

# 308
Здравейте момичета, да се включа и аз по тази тема. Дъщеря ми се роди с уголемено легенче на десния бъбрек и хидронефроза. Хидронефрозата е излекувана ( така и никой не благоволи да ми обясни какво е това ) , обаче има ешерихия коли 10 на 5 степен в урината. Вече е на 7 месеца, пила е 2 пъти Цек и ЗИнат, но втория антибиотик не искаше да го приема. Реших да я заведа на хомеопат и минахме интервюто, сега приема Калкарея карбоника,но мъжа ми иска да знае кое ще и помогне и дали ще и помогне хомеопатията. Аз не искам да я тъпча с антибиотици и сега вече не знам какво да правим. Има ли мами излекували своите деца от тия гадове и как? Моля ви, споделете !  bouquet

# 309
Tea - fea моят личен лекар и е хомеопат. Когато отидох за второ мнение при нея за вида на АБ според антибиограмата, тя не поиска да ме лекува с хомеопатия, защото не й се рискуваше  да си стоя бременна с е.коли. И въпреки, че е против бременна да пие АБ все пак ми го предписа. Явно има и риск лечението да се окаже неефективно с хомеопатия и предпочете сигурният начин. Дано при нас този фактор не играе.

# 310
Явно има и риск лечението да се окаже неефективно с хомеопатия и предпочете сигурният начин.

И аз не бих рискувала с хомеопатия.
Единият от пътите, когато дъщеря ми беше с бактерии, докато започнем да ги лекуваме, за няколко дни направи остър пиелонефрит.

# 311
Явно има и риск лечението да се окаже неефективно с хомеопатия и предпочете сигурният начин.

И аз не бих рискувала с хомеопатия.
Единият от пътите, когато дъщеря ми беше с бактерии, докато започнем да ги лекуваме, за няколко дни направи остър пиелонефрит.
може ли накратко да ми кажеш в какво се изразява пиелонефрита?

# 312
Само за протокола  Simple Smile: когато бях бременна и имаше някакви съмнения за бактерии, и моят хомеопат каза, че няма да смее да ме лекува в този момент само с  хомеопатия, но пуснах две стерилни урини, и двете отрицателни и ми се размина. Когато дъщеря ми имаше подобен проблем, оправихме всичко с хомеопатия /беше преди няколко години, не се повтори/, резултатът беше бърз и чудесен. Не мога да те посъветвам нищо, само споделям, че явно е възможно нещата да се оправят и с хомеопатия.

# 313
явно е възможно нещата да се оправят и с хомеопатия.

Явно е възможно, да. Въпросът е дали би рискувал човек.

може ли накратко да ми кажеш в какво се изразява пиелонефрита?

Висока температура, повръщане и лоша урина. Поне при дъщеря ми беше с такива симптоми.

# 314
Разбирам Sad
А с какви антибиотици са лекувани вашите деца?
Моята щерка е лекувана с Цек и Зинат, безуспешно за сега

Общи условия

Активация на акаунт