Хайде на театър- №19 🎭

• 3 854
  • 94
  •   5
Отговори
# 90
Алиса, все се каня да ти призная, че пробвах реадиотеатър и съм очарована. Много добра идея, за която ти благодаря. Изслушах вече няколко и е страшно приятно. По принцип не обичам аудиокниги и мислех, че и с радиотеатъра няма да ми се получи. Изненадана съм.
Много се радвам, че съм успяла да заразя още някого с тази магия. И аз бях скептична в началото и се изненадах колко ме завладя. Наистина вълнуващи неща са създадени, великолепна драматургия в изпълнение на прекрасни артисти от миналото и настоящето.
Двама на люлката и на мен ми е любимо. Не мисля, че се играе някъде сега.

# 91
  • Sofia
Много се радвам да видя Ана Пападополу в номинациите (две страници, след като я похвалих Simple Smile ), наистина невероятна в Хеда Габлер! Особено сцената в кафенето.

# 92
Връщам се от "Опит за летене" в Народния театър.
Абсолютна скука беше. За пореден път се убеждавам, че Стоян Радев е най-скучния и бездарен режисьор. Толкова пък да няма въображение за нищо...
Скрит текст:
За актьорския състав нищо лошо не мога да кажа, правят каквото могат (и каквото им е казано да правят). Но няма оправдание за несправянето на режисьора.  
Залата пълна с кашлящи и нон стоп коментиращи хора, в потрес бях. Та, не останах никак очарована от този неделен следобед. И не препоръчвам постановката.

*Забравих да добавя, че играят без микрофони и понякога не се чува всичко, особено ако сте на по-задните редове. На Марин Янев около 70% от думите му не се чуват. На сцената има някои "вокални дупки" и в някои моменти чуването е трудно (отбелязвам, че аз нямам проблеми със слуха, но не всичко чувах добре).
Така се случи, че в една и съща седмица гледах „Берлин, Берлин“ и „Опит за летене“. И докато втората постановка наистина течеше мудно и скучновато и чак към края взе да ми става интересно, то „Берлин, Берлин“ ме грабна от началото и ме държа до самия край. И като излязох от залата ми беше едно радостно и леко на душата. Гледам, че и номинация за „Икар“ има за режисура. Та не бих се изказвала толкова крайно за никой творец, защото много често причините са комплексни или не са там, където ги търсим.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 21:57 от Flo Ann

# 93
"Берлин, Берлин" ще гостува във Варна и ще гледам следващия месец. Радвам се да чуя добрите отзиви.
Опит за летене помня като постановка , която много ми хареса , още като е била  нова съм гледала. Харесвам Радичков и с  интерсно визуалното представяне, като ефектен черно-бял филм си го спомням. А на Стоян Радев последно съм гледата "Хамлет" - една от най-хубавите постановки за мен, за изминалата година, и всеки който я беше гледал беше на същото мнение.

# 94
Очертава ми се маратон с Яна Борисова и Дарин Ангелов

Много искам да гледам и "Берлин, Берлин", дано пак гостуват в София.
Тази събота гледах "Последната нощ на Сократ" в 199 с проф. Ивайло Христов, постановка Съни Сънински - следя ги и двамата. Тази пиеса на Стефан Цанев съм гледал и в изпълнение на Филип Аврамов и Валентин Танев под режисурата на Евгени Будинов преди почти пет години, и двата варианта са много добри - 9/10 от мен.

Общи условия

Активация на акаунт