Дългото чакане след трансфер - тема 121

• 27 985
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
Ниночка, на мен ми дойде след 7 дни точно, въпреки че приемах дуфастон уж за регулиране на хормоните и да не дойде прекалено рано. Беше си нормален цикъл.

Честито на положителните тестове!
И съжалявам за всички отрицателни тестове или такива с падащо ЧХГ! Знам колко е гадно да виждаш 0 за n-ти път.. 😞

# 46
Честито на положителните тестове!
Стискам палци за щастливи финали!
На неуспелите, кураж и късмет!
Аз съм тук с моите безкрайни тестове, в крайна сметка, пуснах отново в четвъртък, беше 12500, пак не ме искаха на преглед, но не издържах и отидох. Настоях да ме прегледат, установи се бременност, но казаха, че имам отлепяне. Днес отидох на второ мнение, там пък ми казаха, че няма отлепяне, но вече би трябвало да има пулс (5+3 г.с. съм) и те пък ме притесниха с тово, знам че е рано, но пък с предната бременност, още в деня на положителния тест (12ти ден) имаше пулс. Направо ще ме побъркат тези лекари. Единия ме вика отново на 13.02,  другия на18.02. Та да видим какво ще става...

# 47
5+3 пулс!? От София ли сте? Искате ли препоръка за следящ? Тези не звучат ок.
Първо не ви искат на преглед при над 10000 ЧХГ, после пък отлепяне имало. Ама те не искали да гледат. Simple Smile
Увеличиха ли прогестерона?

# 48
Не, далеч съм от София. Ншщо не ми увеличих, казаха само да се пазя и ако имам зацапване да им се обадя.Честно оказано нещата ме усъмниха, защо декември ми отложиха трансфера, защото съм имала полипи, които първо трябвало да премахнем. А аз 2 месеца преди това правих хистероскопия на друго място! Отидох при лекаря, който ми я прави и той каза,че нямам нито един полип. През януари, отидох за трансфер, без да кажа/припомня нищо и изобщо и не споменаха за полипи. Та затова се усъмних и този път...

# 49
Щом няма зацапване, засега нещата звучат ок. Дано няма поводи за тревога.

# 50
Съншайн, абсолютно безотговорно и непрофесионално поведение на тези доктори. Първо, с ЧХГ над 10000 се ходи на УЗ, а не се пуска ЧХГ по сто пъти. При съмнение за отлепване ( хематом) се лежи и се спират Аспирин, Фраксипарин и др, които може да предизвикат кървене. Разбира се, това лекар го казва, но точно тия едва ли ще ви го кажат. В 5+3 може да се види само плоден сак и размерите му, дали е вътре в матката и евентуално наличие на жълтъчно мехурче. Пулс и ембрион се виждат след 6+4, дори 7 г.с. при някои жени. Кога ви беше последната ПРМ и кога беше трансфера?

# 51
Аз съм само на Пролутекс и Кринон. И аз не съм чувала за такова пускане на тестове, вместо да ме успокояват, те ме натоварват постоянно с нещо. И през предната бременност пък ме викаха, постоянно на прегледи, ама като казвам постоянно, по 2 пъти в седмицата, няма да коментирам, колко струва един преглед и най-вече, това че е по 1минута!Щях да си раждам нормално, накрая по телехона ме извикаха за секцио...Вече определено им нямам доверие. Надявам се всичко да е наред, каквото е писано!

# 52
Привет дами. Всъщност аз не чакам след трансфер, а съм едва 1 ден след пункцията, но вие ще разберете притесненията ми. Извадихме само 3 яйцеклетки..много ми е нисък амх и лекаря реши да пробваме с по-река стимулация..Няма да лъжа, че съм разочарована, защото очаквах чудо някакво. Нямам още 30 г..  Дали подходя към стимулацията не беше правилен или просто аз съм с ужасен яйчников резерв.. Може ли да ви помоля да споделите дали сте имали подобни оскъдни резултати

# 53
  • Sofia
Привет дами. Всъщност аз не чакам след трансфер, а съм едва 1 ден след пункцията, но вие ще разберете притесненията ми. Извадихме само 3 яйцеклетки..много ми е нисък амх и лекаря реши да пробваме с по-река стимулация..Няма да лъжа, че съм разочарована, защото очаквах чудо някакво. Нямам още 30 г..  Дали подходя към стимулацията не беше правилен или просто аз съм с ужасен яйчников резерв.. Може ли да ви помоля да споделите дали сте имали подобни оскъдни резултати
Аз съм с нормален за възрастта си резерв (беше почти 2 когато правихме тази стимулация лятото). По къс протокол и поради други причини (възпаление в тялото) и неравномерен растеж, те започваха постепенно да изчезват и до края бяхме останали с 4 до пункция. На процедурата се извадиха 3 яйцеклетки, като 2 от тях дори не са били годни. Работехме само с едничка и пак стана 5 дневно ембрионче от нея. Ако си под 30 има голяма вероятност материала да е качествен и да станат не лоши ембриончета. Първата стимулация е проучвателна много често и нещата след това се модифицират спрямо отговорът, протокола се сменя или дозите се оптимизират. Първите опити много често не са успешни, но при следващ, ако лекаря е добър, нещата се понареждат. Ако не си доволна обмислете смяна на доктора или обсъдете смяна на стратегията/протокола ако има следващ опит. Колко точно нисък е резерва? Ако е много нисък бих заложила на спонтанен цикъл с лека стимулация (фемара/кломифен).

# 54
Роу, справихте ли се с неравномерните фоликули и как? Мен също ме тормозят...

# 55
  • Sofia
Роу, справихте ли се с неравномерните фоликули и как? Мен също ме тормозят...

Да, справихме се като си сменихме лекаря, като преди втори опит се направиха доста изследвания. Разбра се от къде идва проблема (откриха ми автоимунно заболяване и потенциално не съвсем доказана ендометриоза). Имах 1.5 месеца хормонална терапия с прогестерон като след това направихме стимулация по дълъг протокол вместо по къс. Блокирахме се всекидневно в продължение на месец с Декапептил. Имах доста високи дози хормони по време на стимулациите, но явно е било оправдано. За разлика - с къс протокол 3 изкарани и 1 годна, само един ембрион. По дълъг пророкол - 14 изкарани, 13 годни, 10 оплодени, 5 ембриона.
Ще вметна, че мина и доста време между първата и втората процедура (половин година), защото бях и на имуномодулация и изчаквахме да подейства за да падне възпалението в тялото (имах високи CRP и други маркери на възпаление). Лекарката искаше да направим опит след смъкване на нивата.

# 56
Привет и от мен!
Това съвсем не са лоши резултати! 🧡
Първо, стигнали сте до пункция, а трябва да знаете, че има случаи, в които самата стимулация не дава необходими резултати и се прекратява. Всички сме чели и гледали разни истории и клипчета с по 20 яйцеклетки и едва ли не толкова ембриончета, но не така стои въпросът при повечето двойки.
На моята първа пункция извадихме само 2 яйцеклетки, като и двете бяха незрели...
Изобщо дори не ги оплодиха. Бях повече от смазана! После имаме още една такава стимулация с 4 зрели и на пръв поглед прекрасни яйцеклетки, нооо без никакво развитие, само пронуклеуси. Ин витрото е процес и дълъг път. Да, има късметлии, които успяват от първи опит. Но има и такива, но които им трябват много повече опити. Горе главата! И не си вкарвайте излишни мисли от сорта "ужасен яйчников резерв"! Правите всичко, което можете, тялото ви също, благодарете на себе си за това и се ценете! Психиката е голяма работа.
Както казва и Rouina, по-леката стимулация обикновено води до по-качествени яйцеклетки. Така че, сега мислете положително за мъничетата!
Подготвят ли ви за свеж трансфер? Хапвате ли протеини?

# 57
При мен се получи горе долу същото. 7 фоликула, 5 останаха до пункция, от тях извадиха 4 яйцеклетки. Всички се оплодиха, но само един ембрион оцеля на ден 3 и ми го върнаха. Беше неуспешно. Сега почивам от стимулации и се надявам и моля да стане естествено. Залагам много на акупунктура и добавки. Не ям захар и бяло брашно. Мъжът също яко пие 😁

# 58
Аз имам 5 неуспешни трансфера в Надежда. Какво е вашето мнение, да сменя ли вече клиниката?

# 59
Обяснение някакво имат ли? 5 неуспешни трансфера и ако няма установена някаква причина не звучи добре. Аз бих сменила (аз и смених де).

Общи условия

Активация на акаунт