Ние и здравето

• 442
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Най-големият враг на градинския сопол е топла вода със сол и малко сода (че да не се изгори лигавицата), вместо капки. И чистият въздух.

# 31
  • София
Аз напоследък открих топлата вода за носа. Просто си топя носа в шепите си и дишам през устата около 10 секунди. И така се чисти хремата за 2 дни.

# 32
  • София
Пробвай директно с промивка. За ден ще я изчистиш. Споменатия разтвор го впръскваш в носа със спринцовка. Старай се да не го глътнеш, а да го изплюеш.
Може и като капки да го слагаш с капкомер.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 17:39 от Fever Ray

# 33
  • Mediterraneo
Е, Роки, колко да действат добавките ти като сама казваш, че си постоянно болна?!

# 34
  • София
Много отдавна мисля, че е крайно време да бъдат забранени рекламите на лекарства по ТВ. То, братче, седнеш да вечеряш и се почва - вагинална сухота, признаци на климактериум, простатата те алармира, цистит, бактерии във влагалището, разстройство - у-жас! Не ме разбирайте погрешно, но ако човек се храни балансирано - най-общо казано си набавя всичко нужно.
Това с антибиотиците е наистина неприятно, защото действително се "култивират" резистентни бактерии и е риск за цялото общество. Освен това, антиваксерките настроения също водят до проблеми, защото започнаха да се "връщат" заболявания, които ако не изчезнали, бяха силно ограничени като разпространение.

Обаче, както преди време се изписваха на кило, така сега да ти изпишат антибиотик е много трудно. Всички са безкрайно предпазливи, а понякога си трябва. Антибиотиците не са зло, но наистина трябва да се използват само когато наистина е нужно. Колкото до добавките - там също трябва много да се внимава, защото една част от тях са откровено вредни. Има една за контрол на кръвната захар, бая народ с диабет си спря инсулина, защото това било достатъчно (чудя се с кой акъл).

Проблемът с имуностимулаторите е друг и според мен - далече от здраве: много е трудно в България да ползваш болничен за дете, особено извън големите градове. И родителите търсят начин да стабилизират децата, за да не им се налага да ползват. Продължава да има хора, които водят деца с алергична кашлица, която я чувам как дълбоко се кърти и тече секрет от носа, който крещи за антибиотик.

Още нещо - мразя генерализациите, но смятам, че в голямата си част ние нямаме добра спортна култура. Мързи ни, обичаме да хапваме, а и тук - отново, смятам, че рекламите имат вина - бях си направила труда да видя какво се рекламира - чипс, някакви хрупанки, сладко, сладко, сладко, все неща, от които нямаме никаква нужда.

Нивото на стрес - несигурността, в която живеем също си казва своето. А и парти културата на голяма част от нас - на маса, 7 степенни менюта, мезета, разядки, сладкотии, обилно количество алкохол и голям процент пушещи си казва своето също. За отслабване - отворете някоя фейсбук група и всеки пита за чудотворно хапче.

# 35
При мен действат, обаче таман излекувам едно, идва друго. Ето, тази седмица бях с възпалени сливици...
Истината е вода от люти чушки!

За сливиците има билки.

Чудя се защо е създадена тази тема. Кой как се лекува и дали изобщо се лекува не е обществен проблем!
Паниката около ковида отдавна премина. Хипохондриците не преобладават.
Измамите не са само с хранителни добавки. Има и магнитни наколенки, поясчета, чаршафчета и др. Магии, развалянето им......Камъни, които излъчват(?) и отнемат лошите енергии и още и още.......
Някои са истерясали на тема ваксини, а други на тема антибиотици! Има и истерясали антиваксъри! Все крайности.....
Обаче против цигарите и алкохола май няма толкова истерия......За тях даже няма рецепти!

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 00:57 от vl

# 36
обаче има вицове с просташка реч и колко са интересни ...еле алкохола и народни и ....

# 37
Кой как се лекува и дали изобщо се лекува не е обществен проблем!
Как боледува и се лекува обществото не е обществен проблем?!
Хора, моля ви се, включете се към мрежата, че ви е паднал зарядът. Всеки проблем, който засяга всеки член на обществото, е обществен. А здравето конкретно е проблем от древни времена, за разлика от, примерно, маркетинг ли си завършил, или си само с осми клас.

# 38
  • София
В последните месеци се наложи да се боря с НАП точно за здравните си осигуровки. Борбата продължава и въпреки че всичко ми е платено, все още нямам осигуровки заради някакви техни измислени правила. Съответно аз чувствам много несигурност за здравето си. По мои наблюдения от ежеседмичното ми висене там, така са още много хора. Съвсем логично е това да се отразява върху начина, по който се грижим за здравето си, след като сме лишени от личен лекар.

Общи условия

Активация на акаунт