Как избирате подарък в океан от опции?

• 600
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
За възрастни и аз така процедирам често - ваучер и нещо дребно за да не е само той. Обаче с тия деца зор, родителите не казват защото и те не знаят понеже всичко имат 😆 сега съм в търсене пак, спам с реклами във всяка социалка как да вземе решение човек. Все търся да е нещо полезно и практично и за възрастни и за деца, да не е поредната играчка или поредния сувенир дето виси да събира прах. Толкова много неща и все разкошни, аз ли съм нерешителна 😆

# 16
Сещам се че една книжка би била качествен подарък. Три години работих в издателство, до миналата година, и мога да кажа, че детските книги също се купуват. Даже често родители идваха с децата си, те да си изберат.

# 17
В днешно време притежаваме всичко и сме свръхзадоволени, особено децата, които имат купчини забравени и захвърлени играчки. Такъв консумеризъм досега не е имало, и за мен си е изключителна форма на избиване на комплекси. Планетата е зарита в боклук и пластмаса. Подаръци давам само под формата на ваучери за преживявания или билети, така че изборът е изключително лесен. А коментар по-горе "ваучер и нещо дребно, че да не е само той" е брутален - т.е. подаряваме не за жеста, а за обема? Да се покажем колко много уж имаме и даваме.

Замислете се - нямате ли всичко, от което имате нужда? Блузка? Гардеробът ви е пълен с десетки от тях. Играчка? На детето ще му омръзне до седмица. Пластмасов боклук от Джъмбо? Ще се счупи до няколко месеца. Хайде стига вече, нека пораснем, живеем в 2026-та, би трябвало да сме в пъти по-осъзнати, че оставяме едно огромно БУНИЩЕ за поколенията след нас. Закупихме къща с мъжа ми и единственото, което оставихме от нея, бяха прибори и няколко кристални чаши. Всичко друго директно в кофата. Е, така ще бъде и с вещите, които сме подарявали и са ни подарявали.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 01:32 от B.u.n.n.y

# 18
А защо не ползвахте и другото, ами го хвърлихте? Малко става - аз се издъних, гузно ми е, дай да нашокам канчетата на другите.

# 19
За какво да сме се издънили? 🤣 Че не желем да използваме боклуци от соца, които те прилежно са складирали в изобилие. В крайна сметка най-потребни се оказаха тези прибори и кристалът. От цяла къща, смятайте. Въпросът е, че колкото и да трупаме вещи, те не са особено ценни за никого освен нас самите (изключвам албуми и исторически предмети).

# 20
Именно, хората купуват за себе си. Това, което сте хвърлили, не е купувано за вас, вашите нужди или вашето мнение.
Много широк тоя двоен аршин, чуждите покупки са непотребен замърсяващ боклук, нашите покупки са обмислени и необходими. Аз имам определени нужди в дома си, няма да се съобразявам с нечие чуждо мнение, че моите 10 блузки или 5 комплекта чаршафи били твърде много.

# 21
. Въпросът е, че колкото и да трупаме вещи, те не са особено ценни за никого освен нас самите (изключвам албуми и исторически предмети).

Че за кого да са ценни нашите вещи, ако не за нас? Да не мислиш, че твоите вещи или албуми са от значение за друг? И те ще отидат в контейнера някой ден.

# 22
Консумеризъм или не, факта е че все ви трябва за нещо и за някой подарък. Аз съм фен на практичните, а не няква статуетка или мечка от рози за красота. За това ми беше интересно да направим дискусия ама както винаги се извъртяха нещата и половината коментари нищо общо с темата 😆😆

# 23
Проблемът с практичните неща е, че най-практичните са на цена от половин заплата и нагоре Grinning

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 14:46 от Нарцùса

# 24
  • Mediterraneo
Тъкмо сега от известно време умувам какво да взема на сестра си. Никакви идеи! Накрая ще подходя, както го правим обичайно помежду си- какво искаш. Имаме си бюджет, определен на 50-70 евро, за деца и възрастни. На децата обикновено даваме парите, че вече не са и деца, само на 8-годишното се избират подаръци. Преди седмица на РД на ММ той сам си избра точно какъв парфюм иска, за да му го купят. Близки сме си и това за нас работи най- добре.

# 25
Аз, затова направо предпочитам да дам, примерно 50 лв. на някой, и да си взима, каквото иска (разбира се сумата е примерна). Давам колкото имам възможност да дам, но това ми е минимума.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 18:37 от Borqna Sto 771419

# 26
Според обстоятелствата. Обикновено питам кой какво иска. Когато искам да изразя благодарност на някого, вземам една кутия скъпи бонбони.

Общи условия

Активация на акаунт