Дарение-емоционална подкрепа

• 147
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте! Знам,че пиша за много деликатна тема. Имам идея,която смятам да осъществя и тя е да окажа вид емоционална подкрепа,като дам картички в онкологично отделение. И знам,че може би няма да ме разберете и голяма част от вас ще ме съдят,но нека. Просто искам хората там да усетят,че не са сами и да внеса нещо хубаво като малък жест. И може би ще ми кажете,че не знам как стоят нещата в отделението,но не е така,тъй като близък човек е бил вътре и съм наясно как стоят нещата. Просто исках да споделя и да прочета различни гледни точки от страна на осъществяването на тази идея. Благодаря!

# 1
Привет! Извинявай, но от притеснението ти как ще се възприеме идеята, на мен лично не ми стана ясно какво искаш да направиш. Прочети си поста и виж къде ти е фокуса - върху тревогата, че няма да бъдеш разбрана и всъщност точно това става - само разбирам, че искаш да дариш картички в онкологично отделение. Защо толкова се притесняваш да го направиш? И каква точно е идеята ти - какви са картичките; за деца или възрастни са насочени; с послания ли са или са рисунки; ти ли ги правиш или ги купуваш; какво целиш да постигнеш с картичките; каква е идеята да се случва с картичките в отделението - всеки да си взима или да са като изложба? Важно е поне на себе си да отговориш. Единствено съветът ми към теб е да не са някакви на различни църкви (евангелски), това е най-малкото, което тези хора имат нужда.

# 2
Привет! Извинявай, но от притеснението ти как ще се възприеме идеята, на мен лично не ми стана ясно какво искаш да направиш. Прочети си поста и виж къде ти е фокуса - върху тревогата, че няма да бъдеш разбрана и всъщност точно това става - само разбирам, че искаш да дариш картички в онкологично отделение. Защо толкова се притесняваш да го направиш? И каква точно е идеята ти - какви са картичките; за деца или възрастни са насочени; с послания ли са или са рисунки; ти ли ги правиш или ги купуваш; какво целиш да постигнеш с картичките; каква е идеята да се случва с картичките в отделението - всеки да си взима или да са като изложба? Важно е поне на себе си да отговориш. Единствено съветът ми към теб е да не са някакви на различни църкви (евангелски), това е най-малкото, което тези хора имат нужда.

Така е,притеснявам се-примерно дали персоналът ще ме разбере правилно. Мисля да направя картичките и просто да е с цел разведряване на обстановката. Да бъде като малко свеж полъх. Става дума за възрастни хора.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 10:01 от Flower2003

# 3
Защо не говориш с персонала какво точно би се харесало на хора в такова отделение? Все пак те познават по-добре хората там.
Похвално е желанието ти, но се запитай дали точно от това имат нужда.
Аз примерно мога да имам хиляди книги по философия и да им ги подаря, но дали ще бъдат желани/ценни/необходими за тях?

Насочи си усилията за нещо по-подходящо, вземи пример от клаун-терапията за болни деца в отделенията, доста полезна между другото.

Общи условия

Активация на акаунт