Бременна

• 2 724
  • 119
  •   3
Отговори
# 90
  • Down south
Правилно ли съм разбрала, че авторката живее с партньор/съпруг вече 7 години в това жилище?
За такъв период от време, без плащане на наем или ипотека, двама души би трябвало да са, спестили добра сума, освен това би трябвало да знаят в точно каква ситуация се намират и до къде могат да си простират чергите.

Ако някой се нанесе у дома ми и започва да има претенции в какъв час да се прибирам, няма да съм никак мила  и разбираща.

# 91
Minnie.Mouse,
Каквито и да са обстоятелствата, дори да са живеели сами и свекървата да е дошла, тя е дошла в СОБСТВЕНИЯ си дом. Нагло и грозно е да гониш някого от дома му с оправданието, че си бедна. Ами да не си! Обърни се към майка си с претенциите си.

# 92
Защо изобщо е променен първия пост?
И защо трябва свекървата да се изнесе, щом жилището е нейно? Аз като цяло не бих живяла с роднини дори и моите, отдавна живея сама и не съм свикнала под един покрив освен за някоя нощувка, да съм с различен човек от партньора и вече с детето ни. Казала съм, че бих се съгласила на такава маневра, само ако е нещо преходно, а не с години. Не бих гледала тя да се махне. Ако е нейн дома особено.

# 93
  • София /Абсурдистан
Как ще гоните някого от собствения му дом, бе хора?!
Авторката като си има жилище, какво пречи да отиде в него.

# 94
Правилно ли съм разбрала, че авторката живее с партньор/съпруг вече 7 години в това жилище?
За такъв период от време, без плащане на наем или ипотека, двама души би трябвало да са, спестили добра сума, освен това би трябвало да знаят в точно каква ситуация се намират и до къде могат да си простират чергите.

Ако някой се нанесе у дома ми и започва да има претенции в какъв час да се прибирам, няма да съм никак мила  и разбираща.

Не знам колко ще спестят за 7 години, ако все около минималната заплата взимат. Тия 400 евро май са МРЗ нето. Преди 7 години МРЗ беше около 500 лв бруто.

# 95
При работа на минимална работна заплата е много комично как ще "спестяват за свое жилище".
И двамата явно са се надявали дъртите да ги оставят в жилището на спокойствие, ама уви.
С меда идва и жилото.

# 96
За 7 години може да се преквалицифираш, да изкараш курс, дори в супермаркет да работиш е повече от мининалната. Сега е ясно, че с тези цени на жилища и много над минималната да сте е аддддскиии трудно да купиш нещо, но поне ще спестиш за 2 наема и брокер, и ще намериш рабта, с която можеш да живееш на квартира, защото нормалният живот е по-важен от този, който е описан от авторката, пък макар и да пестят от наем. И за 7 г със сигурност е разбрала колко м уе заплатата, няма как да я е лъгал и затова да е решила за дете. Просто явно идва от кофти семейна среда, не се знае каква е била, има много грешна представа за живота и това й създава неприятности, отделно е попаднала на мега незаинтересован мъж, ама чак толкова пък от негова страна не бива. В Испания има криза, няма къде да хуква бременна сега, ако и език не знае, работа няма, с бебе... дано поне тя е работила нещо и да си пести, че утре може да излиза сама на квартира.

# 97
Проблемът ти е с мъжа, не със свекървата.
Ако някой нещо ще иска - мъжът ти да го иска от майка си, не ти. Виж там с него се разбери.

При 400 евро заплата, която мъжът й получава няма много варианти за "репчене" срещу мама и тати.
Като нищо и да им дават пари, за да изкарат месеца.

Мине не мине седмица и се пуска подобна тема. Аз вече се съмнявам, че са реални, а не се пускат за да се поддържа огъня... Как може гола и боса без нищо свое и без професия и пари да се ожени за мъж с 400 евро заплата, да живеят в чужд дом, където не са желани и накрая да правят дете. Ми аз, с моя си акъл, не го разбирам това и не мога да приема, че хората имат толкова малко здрав разум. Даже и да не ги гонеха свекърите, а да бяха мили и добрички, с такива доходи как се гледа дете???

+1.
Към гореописаното да прибавим и разходите за кучето, за ветеринаря..
Само с 400 €...

# 98
Не разбирам как за авторката е нормално това, че тя няма жилище, да е проблем на свекървата. Че даже в тази ситуация свекървата да излезе на квартира! Това ако не супер нагло, не знам.
Значи, авторката няма пари за наем, ама свекървата трябва да има!

# 99
Не разбирам как за авторката е нормално това, че тя няма жилище, да е проблем на свекървата. Че даже в тази ситуация свекървата да излезе на квартира! Това ако не супер нагло, не знам.
Значи, авторката няма пари за наем, ама свекървата трябва да има!

Защото авторката е в безизходица и очевидно няма друго решение на проблема.
Очевидно и майка й не я ще в Испания.
На улицата ли да излезе, за да е на спокойствие?
Боса и бременна?

# 100
В случая авторката е бременна, най-вероятно в майчинство, а синът на тази свекърва е бездомният, който прави дете и обещава чужд дом на жена си. Донякъде трябва да е и проблем на свекървата, че има такъв зальохан син и да му даде някой лев да излезе на квартира.

# 101
  • Melmak
Явно има хора, които просто не умеят да се борят с живота. А този мамин златен, за какво да си дава зор с квартири и ипотеки? Нали има дом от мама, той проблем със свеки няма. А зор защо да има, седи си на мрз и му е спокойно.

# 102
А и още нещо - след като свекърите толкова много я мразят и ги е било страх за тез "безценни тухли" защо са допуснали тя да живее там, да се омъжи, че и бебе да направят?
Като са толкова "контролиращи" едва ли 7 години са щели да оставят авторката да живее там без да плаща наем.

# 103
Много е смешно това с "безценните тухли". Обикновено е аргумент на хора, които ги нямат. Собствениците на "безценни тухли", в общия случай, са си ги изработили и такова неглижиране на чуждите усилия говори за известна завист.

# 104
Minnie.Mouse,
Каквито и да са обстоятелствата, дори да са живеели сами и свекървата да е дошла, тя е дошла в СОБСТВЕНИЯ си дом. Нагло и грозно е да гониш някого от дома му с оправданието, че си бедна.
Да, съгласна съм. Казвам само, че не е златотърсачка. Това според мен. Не ми се връзва с материалното състояние на жениха.

Ако и авторката получава подобна на 400 евро заплата, едва ли биха спестили някаква колосална сума.

Общи условия

Активация на акаунт