Мъжът критик!

• 4 535
  • 160
  •   5
Отговори
# 150
Има хора, които така функционират.
На тях им харесва "да търпят". Закачени са и си имат някакви техни динамики на двойката. Често дори това дава дълги и здрави отношения.
За мен или друг може да изглежда невъзможно или нелепо, но те си функционират заедно. Та така. Ако си се "търпят" взаимно, всичко е ок.
МНого модерното сега – ТОКСИЧНО, всъщност е някакъв вид компромисна зависимост, която често се допуска съвсем осъзнато и като личен избор.

# 151
  • Обран бостан ;)
Смятайте за какви разбирания иде реч, щом на някой най-важното му е “думата му да тежи” и много да се пази да не му влияят.
Скрит текст:
Между редовете: “страхувам се, че съм правил много грешки и са ме газили и мачкали и сега няма на никого да позволя повече това”.

Бикоз ху кеърс дали думата му тежи, ако се оправя с живота, има пари, прегръща хубава жена и гледа 5 деца, които го обичат. Какво налагане на дума, какви пет лева… всички доброволно биха го слушали/следвали/обичали.

Викаш, на истинския мъж думата не струва и 5 ст.

ц.ц.ц.ц

Гледай ти в каква заблуда съм живял цял живот

# 152
Аз пък си мислех че да ти тежи думата е добре за всеки, било то мъж или жена

Голямо откритие - “тежи му думата”

# 153
  • София
Има хора, които така функционират.
На тях им харесва "да търпят". Закачени са и си имат някакви техни динамики на двойката. Често дори това дава дълги и здрави отношения.
За мен или друг може да изглежда невъзможно или нелепо, но те си функционират заедно. Та така. Ако си се "търпят" взаимно, всичко е ок.
МНого модерното сега – ТОКСИЧНО, всъщност е някакъв вид компромисна зависимост, която често се допуска съвсем осъзнато и като личен избор.

Ако оставим настрана екстремности от типа на скандали, гонене и бой, във всяка двойка има поне малко токсичност. Единият е отстъпил за едно, другият за друго, единият леко се заяжда за нещо, което външен човек не би изтърпял, но партньорът му е намерил начин да го обърне на майтап и да си живеят живота сравнително равномерно.

# 154
Точно скандалите и гоненето са токсичност. И много хора живеят с тях.
Другото е осъзнат компромис – дразни те някой, но не си го слагаш.
Но, ако с времето дразненето от този човек се задълбочава, неминуемо се стига да разриви, компенсации. Защото се получава изтласкване и натрупване.
Затова изконно не подкрепям хора, които имат дразнене за каквото и да било от другия да се събират в двойки. Перфектни хора няма, но спокойно можеш да се събереш с човек на твоята вибрация.
Ако има дразнене, несъгласие, друга гледна точка или мнение – изговаряне и ако е нужна конфронтация – НА МОМЕНТА.

# 155
На мъжа на авторката думата му не тежи, защото тя пет пари не дава за неговото мнение. За да ти тежи думата, тоест да се вслушват в теб, трябва да бъдеш авторитетен, да показваш ум, знание, стабилност, опит, а не да плямпаш как имаш ум, знание, стабилност, опит… Или да изискваш послушание със смешния довод “по-голям съм с 5 години”…

# 156
  • Далечният изток
Явно за някои думата на мъж да тежи е - каквото аз кажа, това ще става.
А то по-скоро за мен означава хората да се вслушват в думите му, защото е авторитет, умен и знаещ, а не защото командва.

# 157
Да му тежи думата го приемам аз като да няма разминаване между приказки и действия.

# 158
Без значение дали говорим за мъж или за жена - да ти тежи думата , означава, че когато си казъл, си отсякъл. Не се правиш на маймуна и като обещаеш нещо, думата ти е закон.

# 159
Ами то и аз така го приемам като “казана дума-хвърлен камък”, “давам своята мъжка дума”, но явно става въпрос за авторитета на думащия.

# 160
Да му тежи думата го приемам аз като да няма разминаване между приказки и действия.

Изразът от нашето детство е: "Да си държи на думата", точно както сте описали думи = действия
Или на кратко - точен човек. Каквото е казал/а, го прави. Не говори празни приказки. Отнася се за всички нас.

Ами то и аз така го приемам като “казана дума-хвърлен камък”, “давам своята мъжка дума”, но явно става въпрос за авторитета на думащия.

Този израз го използваме, когато сме казали или са ни казали нещо, което ни е наранило. Т.е думите са "изстреляни" в накакъв момент на афект, неконтролиран гняв, скандал и както хвърленият камък вече паднал на земята или ударил някого,  не може да се върне при нас, така и изречената обида не може да се върне.
Обикновено на нараненият от обидата му е болно, а на виновният му се появява чувство за вина как е можело да преброи до 10. 🙂 Ако има някаква съвест. В противен случай е до следващия афект.

А "мъжка дума", е думата която и жена може да даде = Каквото е казал човек, ще го направи. Обещание без подпис и заверка пред нотариус. 🙂

Последна редакция: чт, 12 фев 2026, 19:27 от WithLove7

Общи условия

Активация на акаунт