Име за бебе между Българин и чужденка

• 750
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Имената звучат като майтап! За първи път ги чувам, а съм над 20 години в чужбина.
От кой език са и какво означават?

Енеас е другият син на Венера, освен Купидон. Сега, ние в България му казваме Еней, ама в повечето други езици е Енеас.
Рилан (по-скоро Райлан) е английско име и идва от From the Rya Land, т.е някой, който идва от там, където се отглежда ръж. Има уж някакво келтско значение като малък принц или крал, ама май не е много популярно.

# 16
И двете ми звучат като комбинация от букви, а не като истински имена. Съжалявам!

# 17
  • Бургас
И на мен не ми харесват тези имена. Сигурна съм, че в тая "централна Европа", където живеете има къде-къде по-нормални и хубави имена...

# 18
Надявам се това да е майтап. В противен случай, зле, ама много зле разсъждавате. Ужасни измишльотини.

# 19
  • SF
Понеже ни искате мнението предварително и предполагам, искате да сме откровени, да изкажа и аз едно нехаресване и неразбиране и на двете имена.
Към Енеас нямам никакво отношение. Все тая дали Енеас, Онеас, Анеас, Инеас, Яниас, Юнаус... Някакви букви са се комбинирали. Име на чужденец, но изключително непопулярно. Ако някой монголец ми се представи с такова име, ще го приема за нормално.
Рилан - за българско име ще мине, ама друг път. Доколкото разбирам, вие сам сте си го измислил, вдъхновен от Рила, нали? Връзката с Рила си е само във вашата глава. Съпругата ви може би е повлияна след вашето обяснение и го смята за приемливо за българския си корен, но такова име нямаме тук. Може и двамата да бъдете разочаровани, като разберете, българските роднини се гърчат да произнесат и да свържат името с Рила. Чужденците също ще го намират за непопулярно и ще е странно и за там.
Та с Рилан не сте звучни ни за тук, ни за там.
Автокоректорът ми го преправя на Милан. 
Помислете още и двамата и измислете име, което ще е окей за детето, независимо в коя държава се намира.

# 20
И на мен и двете не ми допадат, но ако трябва все пак да избирам само между тях, бих предпочела Енеас.

# 21
Къде живеете?
Тези имена са ужасни. Извинявам се. Още повече за дете с български корени.
При толкова имена с международно звучене, точно тези не ми се вписват никъде.
Филип, Адриан, Борис, Даниел, Антоан, Теодор, Мартин.. много са.

# 22
Нито едното не ми допада на мен. Енеас поне съществува като гръцко име, но се чудя за какво ви е да кръщавате детето с гръцко име - майката гъркиня ли е? Ако е така, тогава има смисъл, разбира се.
Рилан е ужас просто, извинявай, авторе, разбирам, че е твоя творба. Все едно, че някой рие, ако ме разбираш. Избери нещо по-нормално, това не е българско име в никакъв случай.

# 23
  • ...живея на последния етаж...
Не ми се мисли какво име можеше да е, ако идвахте от района на Стара планина, примерно. Преди години позната кръсти детето си Троян, за по-уникално.

# 24
Балкан- всички ще знаят от къде е.

# 25
  • Бургас
Балкан- всички ще знаят от къде е.
Дядо ми имаше куче с такова име. Laughing  Ако ще е с "планински"/патриотичен корен - Вихрен ми харесва повече

# 26
Ужас. Не сте попаднали на правилното място, все пак тук е България.

# 27
Само на мен ли първият пост ми звучи като генериран с ИИ в стил Reddit?

# 28
Не, и аз помислих същото.

# 29
  • Down south
Само на мен ли първият пост ми звучи като генериран с ИИ в стил Reddit?
Не, не само на теб.
Направи ми впечатление, че бебе Рилан от първият ден ще бъде учен на български, както и други "дреболии"

Общи условия

Активация на акаунт