АВГУСТИНЧЕ мама ритна, Слънчо сладко се усмихна!

• 13 853
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
  • ГОре на черешата...
Здравейте, мамчета Hug!
Първо - добре дошла на vesssela.v   bouquet! Горе вдясно има бутонче "Кредор" - с него ще пишеш на кирилица. Напиши нещо повече като за запознанство - години, коя бременност ти е, термин, от къде си...
Аз отивам да простра прането и зачезвам по магазините. Като се върна ще ви чета...

# 136
  • София
Здравейте,

Гледам обсъждате магазините - аз съм мноооого НЕДОВОЛНА от Штъркел - адски нелюбезни, все едно ми подаряват стоката си, не ти обръщат никакво внимание и което най-много ме дразни - на няколко пъти, като съм влизала вътре се пуши Twisted Evil.
Харесва ми магазина на Захи - намира се до Японския хотел - то е нещо , като склад, има много голямо разнообразие на дрешки на прилични цени.
Харесва ми също и БЕБЕ МАРКЕТ ( относно дрешките) и ПИНОКИО (за колички, столчета и т.н) - много прилични цени имат, а качеството им е супер.
Колкото до Хиполенд - не съм взимала нишо от него, само съм обикаляла да го разгледам.

Да ви се похваля - снощи моята кумица ми даде една торба с дрехи за бременни и сега съм се екипирала супер Wink. Обеща една колежка да ми даде помпа за кърма и стерелизатор.

Днес заминаваме при свеки в Банско - там предния път видях, че шишетата на ЧИКО са доста по-евтинки ( с по 2-3-4 лв разлика)  и мисля от там да си взема.

Кошница за бебе също са ми обещали Wink - една първа братовчедка на моя мъж има момиченце и ми обеща да ми я даде + една купчина чисто нови дрешки за мацка Blush.

Е,знам че малко егоистично звуча и може да си кажете - тази пък толкова ли не може да си купи каквото и е нужно - но за тези едрите неща смятам, че ако има човек възможност да ги вземе на заем, е по-добре, отколкото да заробва една купчина пари (може да си ги похарчи за нещо друго).

Е, това е за сега около мен. Аз чакам с нетърпение да ни пуснат днес по-рано от работа и да тръгваме на път.

Ако не се включа пак - приятни почивни дни от мен Heart Eyes  bouquet и до скоро.

# 137
  • Ланкър, планините Овнерог
Жужка е много права, че, ако имате от къде да вземете на заем едрите неща, няма смисъл да се набутвате. По този начин кошницата ми за кола в момента отглежда 4-то бебе. Живот и здраве, моето бебе2 ще е 5-то. Предния път ми бяха дали легло и количка, но те за нищо не стават и сега ще купуваме.

Някой знае ли магазините "Пигис хаус" и "Пинокио"/Дружба/ как ще работят по празниците? Писах им на мейлите, но....отговор никакъв.

# 138
  • София
vesssela.v  добре дошла!  Hug За магазините: Миналата седмица ходих до Хиполенд и не харесах почти нищо Simple Smile единственно само на дно щандче харесах няколко моделчета обувки на БЕНЕТОН Simple Smile магазина си е малък направо и мен лично не ме кефи! Сега ви оставям и отивам да се разкрасявам в главата/косичката/Лек ден на всички  и до по късно!

# 139
  • вкъщи
жужка никак не е егоистично.чудесно е ако има кой да помогне.на нас кумовете ни бяха дали много неща,помпа,шезлонг,плот за повиване,дрешки,и всякакви др дребни неща,които много ни улесниха.сега вече знам точно какво да си купя,няма да давам излишни пари.ще инвестирам единствено в нова и хубава помпа за кърма,сигурно на авент,че първия път мазоли ми излязоха от обикновената.
е и дрешки ще трябват,тъй като от каката повечето са розови,пък и ми се иска да са новички,голям мерак имам за момченце.

# 140
хм, ами аз нямам от кой да взема. всъщност само за кошарката имах такаав възможност, но хората нещо ми е трудно да ги понасям и не ми се искаше за 150лв да се чувствам задължена  Confused иначе никой по-близък нямам с бебе. май аз ще съм първата  Laughing
marianamama , благодаря ти за координатите - въобще не знаех, че там има детски магазини   bouquet

# 141
  • София
Мами забравих да ви кажа какво видях сутринта на мен Confused В долната част на гърдите няколко лилави линийки/3,4/ и си мисля че това са зачатъци на стрии Cry а се мажа и какво ли не още,много плаках Cry и ми е тежко! 

# 142
Мами забравих да ви кажа какво видях сутринта на мен Confused В долната част на гърдите няколко лилави линийки/3,4/ и си мисля че това са зачатъци на стрии Cry а се мажа и какво ли не още,много плаках Cry и ми е тежко! 

Това да ти е проблема. Моите , ако ги видиш, зле ще ти стане.

# 143
  • вкъщи
dimianki това е често срещано,моите гърди вече са с бели стрии,като бяха лилави в началото изглеждаха мн зле,сега е по добре положението.на корема засега нямам,дано не ми се появат,че то май само там нямам.мажа се постоянно,но то си е до кожа.и първата бременност се мазах,но гърдите ни се нашариха.

# 144
Димианки, и аз много се спекох като видях моите лилави чертички по гърдите  Confused..Ама се примирих вече  Simple Smile..И аз се мажа доста обилно по 2 пъти на ден поне, ноо ето, че явно е до кожа..Имай предвид, че ако не порастнст много, т.е не станат дебели, след време ще избледнеят, сестра ми беше така, сега тряббва много да се вгледаш за да различиш стрийка..Аз долавям и една до пъпчето си  ooooh!  Crossing Arms...Ама това е то, не е лесно да станеш мама  Naughty..

# 145
  • В светлината на слънцето
Здравейте момичета  Hug
Добре дошла на Vesssela   bouquet
lily_dj, радвам се, че вече си по-добре  Peace

Момичета, гледам обсъждате покупките за бебетата. И аз да добавя, че Жужка е абсолютно права за нещата, които можем да си набавим от познати. Някои просто няма смисъл да се купуват. Ние така си взехме кенгуру и портбебе, които почти не ползвахме.
А списъкът на Гита е наистина много добър.  Peace Термометър за вана е направо излишно да се купува, тъй като водата лесно се проверява и с ръка. Трябва само да топнете леко лакътя си и ако ви пари, значи ще бъде горещо и на детето. Ако водата е студена, значи и на него ще му е хладно. Това е най-старият и изпитан метод за проверяване на температура и действа безотказно.  Naughty
Бих добавила само, че толкова хавлийки не са нужни. Теди и досега си е само с една, която сменяме според възрастта. А в самото начало бебето е добре да се повива не директно в хавлията, тъй като кожата му е твърде нежна, а в пелена с марля или пък да се поставя марля в хавлийката и чак тогава да се завива. Така ще му спестите зачервявания и други кожни неприятности. А и ще трябва всеки ден да перете не хавлията, а марлята. Хавлията може и през ден.
Що се отнася до стерилизиране, то таблетките са малко неудобни. Вършат работа, ако често пътувате и няма къде да стерилизирате. Иначе за дома най-удобни са стерилизаторите за микровълнова.
За дрешките - в началото бебето няма нужда от много. Както вече Гита е казала бодитата са най-удобното нещо на света. Никакви камизолки, никакви ританки! Имайте предвид, че на погачата за 40 дни ще ви се изсипят куп роднини и приятелки, от които ще получите поне по една дрешка. В един момент ще се чудите какво да ги правите толкова много. Затова не прекалявайте с  покупките.  Grinning
За помпата. Добре е да бъде качествена, иначе е мъка. Но не бързайте да я купувате преди да се наложи. Може изобщо да нямате нужда от помпа - ако бебето издърпва цялата кърма, ако недай Боже нямате кърма и т.н.
За връхните дрешки. Докато бебето не стане на 6 месеца просто няма как да носи дънки, суитчъри, гъзарски ризки, шапки с козирка и т.н. Не само, че ще му е неудобно, но не е здравословно от гледна точка на постоянно легналото му положение. В този период педиатрите препоръчват бебето да се облича в изключително меки дрешки, които да не създават дискомфорт при лежане. За главата да не говорим - тя трябва да е с МЕКА шапчица, за да не се нарани фонтанелата, която се затваря доста след раждането. Едва когато бебето започне да сяда може да носи всякакви модни дрешки. Това обикновено става около шестия месец - тоест в нашия случай ще бъде насред зимата. В този сезон е абсурд да изкараш бебе навън без завивка. Така че цялата идея с модните дрешки се обезсмисля и е излишно прахосване на пари. За този сезон най-доброто нещо са одеялата с цип или космонавтите. Одеялата се затварят като торба около детето и идеално го топлят. Между другото дъщеря ми е от много калените деца (сигурно затова рядко боледува, да чукна на дърво де Praynig). Но дори в най-големите студове я изкарвах навън доста леко облечена и само с въпросното одеяло или космонавт. Количката ми е без зимен кош, тъй като тя се роди през пролетта. Връстниците й, които излизаха навън увити като пашкули с по две-три връхни дрехи, одеяло, две шапки и 3 шала и досега са сополиви и доста кекави. Което е изцяло заради това, че не са закалени. А модни дрешки ще има да се купуват тепърва в количества - така че не бързайте да си давате парите. Почти няма да ги ползвате. Или ако ви сърбят ръцете много за някой красив модел, то вземете такъв като за следващото лято.  Grinning
Dimianki, със сигурност лилавите чертички са стрии. Много добра работа върши специалното олио на Кокона Мама за бюст. То е конкретно за бременни, не е скъпо и е много ефикасно.  Peace Аз често го ползвам (дори и след като родих) и нямам никакви стрии. А по принцип имам много, амам много голям бюст (нося чашка C или D в зависимост от модела) и съм предразположена към стрии. Заради размера просто няма начин дори и при бременност да нося сутиен без банели. А банелите провокират към нацепване. Но точно с това олио плюс маста се оправям.

# 146
За стерилизирането аз се родих с течността на Чико. Действието е за 24ч на самия разтвор, а в него може да се топят и неща, които не могат да се варят, т.е. многофункционален е. За хавлийките съм съгласна, че 2-3 са много, просто не поправих бройката.

# 147
  • ГОре на черешата...
Леле, Лулумба, страшна си Peace! Винаги пишеш по много, обаче абсолютно точно и ясно. Подкрепям с две ръце всичко написано от теб.
Да добавя и аз от мен - Калоян ми беше зимно бебе, но вътре в стаята шапка никога не съм му слагала. Няма нужда от такова изнежване. Тензухени пелени е добре да се вземат поне 5-6 - ползват се за много неща - и за къпането, и под главичката съм слагала, че доста често бебето връща храна и иначе трябва да се пере чаршафа...
Интересно ми е да чета какво пишат майките на летни бебета, защото никак не ми е ясно как се облича такова бебе newsm78...

# 148
Накъде бях чела, че за лятото все пак трябва някаква лека шапка, не помня защо. За навън естествено. И аз съм гледала зимно, та не съм много в час.
На мен лично и леген за пране не ми трябва. Никога не съм делила дрехите на Танти. Все пак 60градуса мисля са достатъчни, за да се убият гадовете.
Терлици-в никакъв случай за лятно бебе. Аз на Констанца не съм слагала, дето се роди в началото на декември, та сега ли....

Последна редакция: пт, 27 апр 2007, 14:15 от Гита Ог

# 149
  • ГОре на черешата...
Накъде бях чела, че за лятото все пак трябва някаква лека шапка, не помня защо. За навън естествено. И аз съм гледала зимно, та не съм много в час.
Е за навън - да - все пак да не им пече главичките, пък и вятър може да духа...май пак ще се учим, а Laughing?

Общи условия

Активация на акаунт