АВГУСТИНЧЕ мама ритна, Слънчо сладко се усмихна!

• 13 853
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
  • Пазарджик
loni, много е приятно нали - на мен ми се случва доста често бебонито да се приплъзне така и да оформи твърда издутинка и умирам от кеф направо  Grinning
Добре дошла на Весела   bouquet
lily_dj, радвам се че си по-добре. Пази се и си почивай  Hug

Много благодаря на всички мами с опит за съветите - изключително полезни са ми. Аз напоследък чета разни статии и теми тук във форума за памперси и памучни пелени. Винаги съм била против памперсите, но наистина те са най-лесното и удобно нещо. Въпреки това се замислям дали да не побвам с памучни пеленки и специални гащички. Само не знам дали ще намеря в България такива. Вие какво мислите по въпроса?

# 151
  • ГОре на черешата...
Мимсат - от опит - няма нищо по-хубаво от памперсите Peace! Бог да благослови този, дето ги е измислил Laughing!
Нищо им няма на децата, не се връзвай толкова - е, случва се да им се поизчервят дупетата, но като си уцелиш марката всичко  е наред.
Моят - януари раждан - като идваше вечер акушерката да го къпе - го повиваше с пелени. Докато се накърмим се поизхлузил. Като дойде време след три часа за другото кърмене - стой та гледай - пелените изхлузени, мокър до ушите барабар с чаршафите и ледясал Close...това му беше повиването. Памперс и толко Crossing Arms.

# 152
Здрасти и от мен!
Благодарна съм че мога да ви чета /и както виждате толкова се отплесвам в четенето, че рядко ви пиша/ и ако дай боже всичко е о'к ще раждам с вас  smile3525
Чета ви всеки ден и общо взето постоянно! Благодарство за съветите!
Гита - мн мерси за списъка  newsm10
teddy - стискам палци за изпита
lulumba - smile3501
Добре дошли на всички нови мами! Няма да съжалявате че сте тук!
 ...... хм ... и друго щях да казвам, а пък забравих ....  newsm09 срамота ....
офффф както и да е
целувки на всички   love001

# 153
  • Ланкър, планините Овнерог
Мимсат, като родих, по стаите ни мина рехабилитаторка, която ни обясни колко са полезни памперсите и кенгуруто. Свекърва ми е рентгенов лаборант и тя ми е казвала, че от както има памперси, децата с луксации драстично са намалели. Естествената форма на крачетата на бебетата е като жабчета, за която спомагат памперсите. А и като се замислиш, памперса всеки път е нов, т.е. абсолютно чист. Не знам, аз и за секунда не съм се замисляла дали да ползвам памперс.

# 154
  • София
Дам неприятно е наистина! Confused Лулумба къде мога да намеря този крем Кокона Мама? В аптека ли? Да бягам да си го търся и него,то не беше Мустела,Чико и още един куп неща така че вече ми е се тая Confused

# 155
Дам неприятно е наистина! Confused Лулумба къде мога да намеря този крем Кокона Мама? В аптека ли? Да бягам да си го търся и него,то не беше Мустела,Чико и още един куп неща така че вече ми е се тая Confused

Да, виждала съм го в аптеките.

# 156
  • София
Надявам се да го има около нас,тук има поне 5,6 аптеки около мен Simple Smile Ще пробвам всички то се е видяло и да не чуе дявола ама за сега само там има  PraynigДано не излизат и на други места Praynig А бюста си ми е доста голям и винаги си е бил стегнат както и сега и като видях това нещо сутринта просто ми призля ooooh! 

# 157
Буонджорно мамчета и от мен!  Hug
Ехх, скапах се днес. Ходих да осребрявам един чек в банката, я тя далеч, трафик, ужас някакъв. После садих теменужки, оправях другите саксии и терасата. Сега ям сладолед, чета ви и се включвам  Wink
Лулумба, страшна си, да знаеш, така хубаво и точно казваш нещата. Комплименти   bouquet
За стерилизиране аз смятам да взема стерилизатор на пара, кото ми се струват най-здравословни. Тези стерлизиращи течности и вълните на микровълновата ме притесняват и ще гледам да избягвам подобни химии  Crazy Аз смятам стерилизатори, биберони, шишета и всякави подобни да взема  от Кико, оказва се сред най-евтините за тези аксесоари тук!
За дрешките - смятам, че колкото по-меки и естествени в началото, толкова по-добре! Направо се учудвам адски много, когато видя новородени с дънки - твърди, боядисани ...  ooooh! Но съм сигурна, че мамите не могат да устоят на сладурските неща по магазините, та затова и тези им покупки за напълно оправдани  Wink
За памперсите въобще не съм се замисляла! Брат ми е роден преди 21 години и беше с памперси, а аз сега да се връщам десетки години назад ли? Подобен казус просто не съществува за мен  Crossing Arms  Искам обаче да попитам, коя марка памперси изпозлвате вие?
И още един въпрос, този път към мамите от  Варна. Препоръчайте ми моля, мили мамчета, магазини и места за бебешки неща, най-вече чаршафчета, комплекти с обиколници, дрешки и пр., да упътя мамчето, че ще започваме да стягаме куфарите за идването и за бебчо, живот и здраве  Praynig

# 158
dimianki защо не пробваш с бадемово масло и аз съм 4увала какво ли не за скъпите мазила и пак файда никаква толкова пари и пак си ходиш с стриите аз се мажа с бадемово масло съвсем обикновенно и досега нямам никакви Whistling

# 159
  • София
Чувала съм и за него но до сега не съм използвала newsm78 Сега след малко ще сляза до аптеката да видя какво има и ако има и двете ще си взема.Казваха ми и за маслото на Икаров против стрии ма не знам!

# 160

И още един въпрос, този път към мамите от  Варна. Препоръчайте ми моля, мили мамчета, магазини и места за бебешки неща, най-вече чаршафчета, комплекти с обиколници, дрешки и пр., да упътя мамчето, че ще започваме да стягаме куфарите за идването и за бебчо, живот и здраве  Praynig

Simple Smile има много магазини с гоцки неща в бебчо ,штъркел,хиполенд,бебе-мания има един магазин в образцов дом там съм си харесала кошарата страхотна е и там има много неща  Grinning
dimianki и него съм ползвала но много мирише не му понасях миризмата а с бадемовото масло се родих и то е на икаров
SONITA  а ти от Варна ли си?

# 161
  • В светлината на слънцето
Момичета, радвам се, че съм била поне малко полезна. Извинявайте за дългите писания, но при мен това вече си е професионална деформация. Нали с писане си изкарвам хляба, та като почна и спирка няма.  Embarassed
Dimianki, олиото на Кокона Мама, може да намериш почти във всяка аптека. Поне е евтино. Мен то ме спаси. Плюс маста. Но бюста си мажех основно с това олио.

Забравих нещо да пиша за магазините в София. Аз лично много се разочаровах от "Штъркел": високи цени и неща, които има навсякъде. В "Хиполенд" наистина, както и Гита написа много добро е бельото и на добри цени. Но добро бельо (както и дрехи) има и в този на "Вис Виталис" на ул. "Цар Иван Асен". Май имаха и на друго място магазин, но сега не се сещам къде. В "Пинокио" в "Дружба" има богат избор от легълца, колички и чудни спални комплекти. Ние оттам си взехме един комплект от крепон - идеален е, както и памучно одеяло.

Сега се сещам и още нещо много полезно. След четвъртия месец бебетата започват да се въртят в леглата и много се развиват. За да не будувате по цяла нощ, е добре да си вземете спален чувал. Така ще сте сигурни, че детето ще е завито. Но чувалът да е без ръкави и без ластик в кръста. Иначе много спарва и стяга. Най-добре е с цип отпред, че най-лесно се пъха бебето. А когато започне да хитрее и само да си отваря ципа (неизменно се случва Mr. Green), просто обръщате чувала обратно - с ципа откъм гърба.

Иначе за дрешките съм съгласна - голямо изкушение е.  ooooh! Аз успях да го преодолея като купувах по-големи размери - като за след годинка. После ми свършиха идеална работа.

# 162

Simple Smile има много магазини с гоцки неща в бебчо ,штъркел,хиполенд,бебе-мания има един магазин в образцов дом там съм си харесала кошарата страхотна е и там има много неща  Grinning
dimianki и него съм ползвала но много мирише не му понасях миризмата а с бадемовото масло се родих и то е на икаров
SONITA  а ти от Варна ли си?

Дам, така да се каже  Crazy

# 163
Sonita, С Танти ползвах само Памперс и бях супер доволна.

lulumba, по принцип си права, но пак зависи от детето. Констанца побесняваше, че не може да си се върти както душа й иска. Спрях й движенията, така да се каже и определено не й хареса. И така си остана неползвано чувалчето.

# 164
  • София
loni - точно с това е свързано, с намаления брой на левкоцитите. Хематолога, който ми направи изследванията ми предписа фолиевата киселина, а при него ме заведе моята лекарка. #Crazy Не знам каква е връзката между левкоцитите и приемането на фолиева киселина, но като не съм специалист си гълтам хапчетата. Успокоение ми е, че е фолиева киселина а не нещо др., друго ако бяха казали да пия  нямаше да го взема с лека ръка.  Надявам се и на мен да ми мине от само себе си,  или поне да не ми се случва до края на бременността.
dimianki - аз съм твърдо за маслото на Икаров , ползвам го втори месец и съм доволна от него. Цената му е към 5 и нещо, доста е мазно и според мен определно си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт