Отговори
# 58 950
Имам дълбокото усещане, че повечето от нас изобщо не осъзнаваме какво е свобода. Самата аз имам много въпроси.
В едно съм сигурна- точно тези хора не са били свободни. По никакъв начин. Сами са създали затвора, в който са живеели. А са си мислели, че като не ходят на работа от 9 до 5 са свободни. Каква ирония.
П.С.   А РА създава един кошмар, в който иска да завлече всички, които имат капка здрав разум.

По-скоро са работели нощно време.

# 58 951
Всички обединени /поне от това/ чакаме звуковите и видео файловете. Поправете ме, ако не съм разбрала правилно нагласите на двете групи тук.

Аз не чакам кой знае какви "файлове". И въобще цялата истерия, че едва ли не ей сега ще ни засипят с 4к видео показващо какви ли не ужасии е вредна и нелепа. Най-малкото е абсурдно службите да пускат видеа със скандално съдържание за забавления на тълпата, дори и да имат такива в изобилие (в което се съмнявам). Ако са успели да изровят някакви неща, в краен случай може да пуснат нещо съвсем кратко и цензурирано, но дори това би било скандално.  

Не очаквайте кой знае какво. Най-вероятно ще излязат, ще се похвалят със хиляди часове усърдна работа, ще кажат, че са открили редица доказателства категорично подкрепящи официалната версия и това ще е. Макулеви ще им се размине защото са съдействали на службите, Ралица ще ѝ се размине защото Николай е бил пълнолетен и защото евентуално има давност за нея, Майсторова ще се потопи като подводница и ще мълчи в "кристалната си кула", г-жа Фонтанелова (Софка) е "тотално никой" в цялата работа, за Деян никога няма да чуем повече.

Медиите ще наддават в чий подкаст да се включи заключително този или онзи психолог, анализатор и коментатор и така още няколко седмици. Жълтеницата в социалните мрежи ще продължи да се вихри и да ръси мозък още няколко месеца. После избори, Коледа, Нова Година, инфлация, студ, сняг, и по същото време догодина никой няма да си спомня за цялата дандания, а аз отдавна ще съм си изтрил профила тук.  

Не чувам многогласно "Оууум!". Като правя пророчества трябва да се отнасяте подобаващо, моля Simple Smile Simple Smile
Наздраве!

П.С. ... О да, и много ще ми хареса ако службите са успели да стигнат до правилния извод, че Ралица активно е търсила проблемни семейства с деца от името на хищника Калушев. Защото го е правила! ...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 16:44 от Сивия Плъх

# 58 952
А аз мисля, че ще стане много шумно, когато излязат с резултати. Много дълго се мълча, нямаше "на час по лъжичка" и сега ще стане една виелица. Журналистите ще питат, медиите ще преразказват, ще има истински и измислени разкази, ще се коментира всичко от всички, жълтите ще минат на особено високи децибели - нали ще трябва да опровергават всичко на фона на целия останал шум.

# 58 953
Всички обединени /поне от това/ чакаме звуковите и видео файловете. Поправете ме, ако не съм разбрала правилно нагласите на двете групи тук.

Аз не чакам кой знае какви "файлове". И въобще цялата истерия, че едва ли не ей сега ще ни засипят с 4к видео показващо какви ли не ужасии е вредна и нелепа. Най-малкото е абсурдно службите да пускат видеа със скандално съдържание за забавления на тълпата, дори и да имат такива в изобилие (в което се съмнявам). Ако са успели да изровят някакви неща, в краен случай може да пуснат нещо съвсем кратко и цензурирано, но дори това би било скандално.  

Скрит текст:
Не очаквайте кой знае какво. Най-вероятно ще излязат, ще се похвалят със хиляди часове усърдна работа, ще кажат, че са открили редица доказателства категорично подкрепящи официалната версия и това ще е. Макулеви ще им се размине защото са съдействали на службите, Ралица ще ѝ се размине защото Николай е бил пълнолетен и защото евентуално има давност за нея, Майсторова ще се потопи като подводница и ще мълчи в "кристалната си кула", г-жа Фонтанелова (Софка) е "тотално никой" в цялата работа, за Деян никога няма да чуем повече.

Медиите ще наддават в чий подкаст да се включи заключително този или онзи психолог, анализатор и коментатор и така още няколко седмици. Жълтеницата в социалните мрежи ще продължи да се вихри и да ръси мозък още няколко месеца. После избори, Коледа, Нова Година, инфлация, студ, сняг, и по същото време догодина никой няма да си спомня за цялата дандания, а аз отдавна ще съм си изтрил профила тук.  

Не чувам многогласно "Оууум!". Като правя пророчества трябва да се отнасяте подобаващо, моля Simple Smile Simple Smile
Наздраве!

Естествено, че не очаквам да ни пуснат "филми" без обработка. Аз и не искам да гледам и да слушам такива файлове. Да измислят убедителен и достоверен начин да ни съобщят, че съществуват такива доказателствени материали, а не да ни ги пускат за сеир.

Аз лично не държа да гледам нито сексуални контакти, нито момента на смъртта. Надявам се да се дадат данни по достатъчно достоверен начин, но няма да гледам подобни неща, ако ще да ги сервират ( надявам се не, това е крайно нередно).

Аз също не държа да гледам такова съдържание, но мисля е близко до ума на всеки трезвомислещ, затова не съм го уточнила. По-скоро акцентирах върху това, което евентуално ще ни обедини /очакването/.

# 58 954

Цитат на: Сивия
П.С. ... О да, и много ще ми хареса ако службите са успели да стигнат до правилния извод, че Ралица активно е търсила проблемни семейства с деца от името на хищника Калушев. Защото го е правила! ...
...
Още, какви основания имате да мислите, че Ралица го е правила?

Тя има страница за своята "психотерапия". Там се вижда, че дори е похарчила някой лев за реклама да бъдат показвани определени постове на повече хора. Таргетирала е някакъв вид хора (некадърно, разбира се). И самото съдържание, щяла да ги води на "ритрийти", даже май една групичка е успяла да заведе.

Предисторията ѝ (доколкото има публична информация) не показва някакъв сериозен професионален интерес към нещо различно от жълти парцалки и охолен живот по плажове с палмички. Но в един момент, известно време след връщането на Калушев от Мексико, хоп - появява се тази страница! Като цяло начинанието е било провал разбира се, но се е опитвала. И преди съм казвал, че е важно службите да проследят паяжината на запознанствата. Кой, кога и как се е запознал с другите? Мрежата може и трябва да бъде разплетена!

Това не са "железни" доказателства, но ако трябва да заложа нещо свое, бих го заложил на това, че Ралица се е опитвала да търси "подходящи" жертви за Калушев. Ей така, от "добрина" и "признателност".
Приношение дет се вика...

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 15:19 от Сивия Плъх

# 58 955
Скрит текст:

Наздраве!

П.С. ... О да, и много ще ми хареса ако службите са успели да стигнат до правилния извод, че Ралица активно е търсила проблемни семейства с деца от името на Калушев. Защото го е правила! ...

И да добавя, дали има вероятност тези хора да са убити? За мен абсолютно не, но това няма как да бъде доказано никога. Все едно да се докаже, че на връх Нова Година пред парламента не са играли хоро група извънземни със светкащи шапки. Няма как да се докаже липса на нещо. Може да се говори, че няма данни, че никой не ги е видял, че няма следи, че ги няма на камерите, че никой не е видял да идва и да си тръгва летяща чиния, и т.н. Но винаги ще се намерят хора да твърдят, че "липсата на доказателство, не е доказателство за липса", което в случая е "Argumentum ad ignorantiam", или "аргумент от незнание".

Дори да се появи видео как тези хора сами се гръмват, а на бас, че в рамките на един час ще се появи теория, че някой ги е принудил по телефона, или са били хипнотизирани да го направят и някой е цъкнал тригера (примерно им е светнал 3 пъти с фенерче), и т.н... Начин винаги ще се измисли, мераклии дал Бог Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 16:57 от Сивия Плъх

# 58 956
Ех, как вадите от контекста и се хващате буквалистки за дума или израз. Толкова е ясно, че Румилиана го казва това преносно, в смисъла Да поговорим още по темата, макар че е тъжно и прогнозата на Сивия Плъх е тъжна.

# 58 957
Принципно истината не е многословна. Многословна е лъжата. Не очаквам нищо по-различно от досегашното само, че с мнооого думи.

# 58 958
Принципно истината не е многословна. Многословна е лъжата. Не очаквам нищо по-различно от досегашното само, че с мнооого думи.

Закопа Ралица и Майсторова.

# 58 959
  • София
Имам нервите и времето и нагласата да гледам каквито и да е файлове и кадри. Едно време видяхме как отрязват главите на двама български пленници в Ирак, така че сме гърмяни зайци. Естествено, след предупреждение, че не е за хора със слаби сърца, но нека се види веднъж завинаги как се екзиктват и поне отчасти да спрат тъпите спекулации и конспирации... Само заради това мога да гледам, въпреки че нямам никаква нужда от потвърждение. Всъщност тези които трябва хубаво да гледат, кое как се случва и да се убедят в липсата на каквито и да било килъри,  викат-- ооо..сакън, не мога  да гледам такива неща... Няма не мога, ако има такива кадри, всичко трябва да се покаже, за да  рухнат милионите версии за мафии, килъри и междугалактически заговор.

# 58 960
  • София
Следващата седмица предстои среща между оперативните работници, участвалите в действията, свързани с разследването, и наблюдаващите прокурори по случая "Петрохан". Ще бъде направен и съвместен брифинг, за да бъде запозната обществеността с констатираното вследствие на експертизите.

https://novini.bg/article/2026090315140232981?fbclid=IwY2xjawUGc … uwhA7I7wNHAJYPIMg

Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Той отговори на въпрос на народния представител Божидар Божанов ("Демократична България") относно допълнителната информация по случая "Петрохан".

Апелирам случаят да не се политизира, защото това се прави доста често, отбеляза Демерджиев. Тече разследване, ръководено от прокуратурата, назначени са и експертизи, които са завършени до голяма степен, проведохме няколкократни срещи с близките на загиналите, добави той.

Големият въпрос, който бих искал да намери своя отговор, е можеше ли да бъдат спасени поне три човешки живота. Оттам нататък стоят много въпроси и трябва да бъде отговорено на тях, но знаете, че когато става въпрос за наказателно производство, това става със санкциите на прокуратурата и по предвидения за това ред, посочи министърът, предаде БТА.

# 58 961
Скрит текст:
Следващата седмица предстои среща между оперативните работници, участвалите в действията, свързани с разследването, и наблюдаващите прокурори по случая "Петрохан". Ще бъде направен и съвместен брифинг, за да бъде запозната обществеността с констатираното вследствие на експертизите.

https://novini.bg/article/2026090315140232981?fbclid=IwY2xjawUGc … uwhA7I7wNHAJYPIMg

Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Той отговори на въпрос на народния представител Божидар Божанов ("Демократична България") относно допълнителната информация по случая "Петрохан".

Апелирам случаят да не се политизира, защото това се прави доста често, отбеляза Демерджиев. Тече разследване, ръководено от прокуратурата, назначени са и експертизи, които са завършени до голяма степен, проведохме няколкократни срещи с близките на загиналите, добави той.

Големият въпрос, който бих искал да намери своя отговор, е можеше ли да бъдат спасени поне три човешки живота. Оттам нататък стоят много въпроси и трябва да бъде отговорено на тях, но знаете, че когато става въпрос за наказателно производство, това става със санкциите на прокуратурата и по предвидения за това ред, посочи министърът, предаде БТА.
Разгеле!

Последна редакция: чт, 03 сеп 2026, 18:55 от mantissa

# 58 962
На всички е ясно, че можеха да бъдат спасени. Няма нужда да се оправдават публично защо не са 'успели'. Просто трябва категорично да стане ясно, че своеволия и погазване на закона изпълнявайки служебни задължения са недопустими и най-накрая някои хора от службите да понесат отговорност за престъпна небрежност или злоупотреба с власт.

# 58 963
  • София
Как тълкувате когато става въпрос за наказателно производство, това става със санкциите на прокуратурата и по предвидения за това ред,

# 58 964
Как тълкувате когато става въпрос за наказателно производство, това става със санкциите на прокуратурата и по предвидения за това ред,

Тълкувам го, че тъй като има убийства на Околчица се занимава Прокуратурата в т.нар. наказателно производство, независимо, че убиецът е мъртъв.

Общи условия

Активация на акаунт