Отговори
# 13 005
Сега зуумнах видеото на макс - наистина пожара идва от мазето, виждат се пламъците как се движат и излиза гъст дим. Светлината от огъня, идваща от прозорчето се отразява в снега. А някои хора във фейсбук още твърдят, че отражението в снега е отражение на рег. табела на автомобил на някой от мафията, който ги причаква да си влязат спокойно с фенерче под ръка в хижата и да започне масовата престрелка с множество куршуми и гилзи по земята, преди да ги улучи с по един куршум право в десятката....

# 13 006
Ако са искали да ликвидират групата защо са оставили Деян?
А може ,той да ти е ликвидирал! Защо пък не!

Това не го мисля, но може да е изполван по някакъв начин. Дали със заплахи, но да има нещо общо. Много ми е мътна историята около него. Не, че около другите е бистра де...

# 13 007
Пак ще питам: какво ще рече регистриран агент на ДАНС!? За какъвто се спряга, че е бил Калушев.
Втори въпрос: защо на втори февруари или, когато е било след смъртта на тримата от Петрохан къщата в България не е била посетена също от ДАНС. Защо чак сега се прави претърсване.
Трети въпрос: На Милушев баща му е било отказано да види сина си, или не са го повикали за разпознаване?

# 13 008
Ами може да са слезли да гасят, например.

# 13 009
Diorela,  В случая няма значение колко и  страхотен и специален е бил Калушев, и какви бъдещи свръх хора е подготвял.
Според законите на България, в частност  Семейният кодекс (чл. 122, ал. 1) постановява, че родителите имат равни права и задължения към децата си. Чл. 125, ал. 1  на СК изрично казва, че родителят е ДЛЪЖЕН да се грижи за физическото, умственото, нравственото и социалното развитие на детето.
Няма закон и разпоредба, която да разрешава на родителя просто така да остави детето си някъде, ако ще при Господ да е (щото май Калушев се е въобразил на такъв). Да училището и системата са далеч от идеални, но в желанието си да "спасим" децата, каква е алтернативата?
И като прибавим това, че образованието е задължително до 16 години... Дори и чисто хипотетично, че спирам детето ми от училище, и го оставям вкъщи, като частен ученик, дали ще имам знанията да му преподавам по всичко?
Пак е отговорност на родителите детето да получи образование, не само забавление.
Освен пред съвестта си, тези хора са отговорни и пред закона, за това, което се случи.

И кои текстове от закона по-точно са нарушени?

У нас домашното образование не е изрично регламентирано, но и не е забранено. Има родители, които го предпочитат.  
Малко повече информация, набързо от нета:
https://www.homeschoolingbg.com/
https://obrazovanie.maikomila.bg/kakvo-e-homescooling-i-ima-li-pochva-u-nas/

Някъде има ли регламентирано как родителят следва да се грижи за детето си? За едни е приемлив един начин, за други - друг начин. Ако вървим в тези разсъждения, накрая ще изкараме, че ако си запишеш детето на училище в друг град, не се грижиш за него, оставил си го само да се оправя. Имам много приятели, които учеха в други градове след 7-ми клас, живееха на квартири и се справяха сами, т.е. от около 13- 14 годишна възраст. Повечето от съучениците ми в гимназията живееха така, не бяха от града.

# 13 010
 Всъщност на теория звучи страхотно, абсолютна свобода, плуваш, гмуркаш се, изследваш пещери, пътуваш...
 Няма досадно ставане в 7 сутринта, влачене на раница, писане на домашни и т.н. Но на практика се оказа, че нещата не са толкова чудесни, и всичко си има цена.
Но знанията от редовно ходене на училище са по-трайни.
Скрит текст:
Наскоро излизаме с alumni от висшето, с единия сме и съученици, но различни випуски. И той ни обяснява, че наскоро научил елементарен факт от физиката. Обичам майтапите и му казвам, абе това сме го учили по физика в СМГ, да не те гони деменция. А той съвсем сериозно отговори, че е бил в отборите по математика, информатика, шах, музика и още нещо и затова почти не е стъпвал в редовен час. Почуствах се щастлива, че навремето съм взела правилно решение, като отказах да ме включат в 2 от оборите, защото исках не само учене, но и нормален пубертет.

# 13 011
  • Варна
Ами може да са слезли да гасят, например.
Поне пожарогасители да носеха.

# 13 012
Сега зуумнах видеото на макс - наистина пожара идва от мазето, виждат се пламъците как се движат и излиза гъст дим. Светлината от огъня, идваща от прозорчето се отразява в снега. А някои хора във фейсбук още твърдят, че отражението в снега е отражение на рег. табела на автомобил на някой от мафията, който ги причаква да си влязат спокойно с фенерче под ръка в хижата и да започне масовата престрелка с множество куршуми и гилзи по земята, преди да ги улучи с по един куршум право в десятката....

По това време не е ли спрял тока? Как има светлина от прозорчето? Обърках се съвсем...

# 13 013
Интересно обаче кой ще го наследи Ламата, имам предвид в духовен план? Кой ще е следващият Лама/Учител/Будител/Божество?
Тя сектата не се ли прекратява със смъртта им? Знае ли се някой жив последовател извън маргиналните като София Андреева? Плюс Деян и Леон дано се е измъкнал.

Не се е измъкнал. Майка му е от "различните" и има своя група от "различни".

https://www.facebook.com/share/17WbHHcB48/

# 13 014
  • София
tays, https://glasove.com/novini/prez-2024-g-antikoruptsionniyat-fond- … kalushev-dokument

Антикорупционният фонд, още едно небезизвестно НПО от кръга на Америка за България и добрите сили, е пращал запитвания кой и защо си позволява да тормози добрите рейнджъри. Тъй като сигналите са били наистина заметени, а един изгубен (при рашковото местене на РПУ), то освен всичко друго ще се окаже, че Калушков е имал добри приятели и в АКФ и е ходил да им плаче. Абе, накрая и "КОЙ прикри Калушеви" ще отпадне като неудобен въпрос и ще остане "КОЙ активира Валери" и "па Ганьо бие жена си".

# 13 015
Не е много лесно сам човек, който не е професионален килър, да убие трима едновременно, след което още трима.

# 13 016
Каква случайност - точно преписката за заплашвани от "рейнджърите" да изчезне от районното... https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22303625

# 13 017
Пак ще питам: какво ще рече регистриран агент на ДАНС!? За какъвто се спряга, че е бил Калушев.
Втори въпрос: защо на втори февруари или, когато е било след смъртта на тримата от Петрохан къщата в България не е била посетена също от ДАНС. Защо чак сега се прави претърсване.
Трети въпрос: На Милушев баща му е било отказано да види сина си, или не са го повикали за разпознаване?
Може да е донасял за спонсорите си. Някъде обясниха, че агентите са няколко вида, някои са просто информатори и само носят информация. Цветелин Йовчев по Нова - Какви са тънкостите на вербуването в ДАНС.

Последна редакция: вт, 17 фев 2026, 18:37 от googlish

# 13 018
  • Варна
Скрит текст:

По това време не е ли спрял тока? Как има светлина от прозорчето? Обърках се съвсем...
Светлината е от огъня.

# 13 019
tays, https://glasove.com/novini/prez-2024-g-antikoruptsionniyat-fond- … kalushev-dokument

Антикорупционният фонд, още едно небезизвестно НПО от кръга на Америка за България и добрите сили, е пращал запитвания кой и защо си позволява да тормози добрите рейнджъри. Тъй като сигналите са били наистина заметени, а един изгубен (при рашковото местене на РПУ), то освен всичко друго ще се окаже, че Калушков е имал добри приятели и в АКФ и е ходил да им плаче. Абе, накрая и "КОЙ прикри Калушеви" ще отпадне като неудобен въпрос и ще остане "КОЙ активира Валери" и "па Ганьо бие жена си".
Благодаря. Точно сутринта слушах Денков, той не познава Сандов 🤣
То е ясно, ама защо по сто страници да четем за Сретан и Мафията.

Аз ще запазя хигиена.
Само да вметна, че при 17 експертизи всеки експерт взема делото. ПАПКАТА.
КАКви разкрития очаквате.
Ще чакаме.
17 екипа по поне 15 дни. Минимум

Последна редакция: вт, 17 фев 2026, 16:53 от tays

Общи условия

Активация на акаунт