Отговори
# 16 095
  • София
В статията на Слави Ангелов се изяснява , че снимката е истинска. Деян се е объркал в показанията си - пише го изрично. ИИ е в средата, следователно е истина. Не казва директно, но обяснява подробно.
За ИИ има допълнително назначени експертизи заради двата изтрела. За втория се предполага, че  е ползвал пистолета на Дечо, върху него има ДНК и от двамата. Обаче се прави допълнителна балистична ескпертиза.
Последно Деян или кметът са се объркали?

# 16 096
  • Пловдив
Независимо кой в какво вярва, съмнява се, съчинява версии, смята, че ще намери "абсолютната истина" /имагинерно понятие, впрочем/, това не променя факта, че в закона няма норма, която да допуска налагане на забрана за напускане на страната на свидетел.
Това, че трябва да "останат на разположение" или да "не напускат града" напр., може да е от филмите, но не и от нашата юридическа действителност.
Това е и е все едно на кой какво му се иска или му се струва правилно.

# 16 097
В дългия запис на 1:13:30, веднага след като изпращат кемпера на 1.02, докато се връщат към хижата, един от тримата казва:
-.... ние да им напишем екизтното...
Започват да се смеят, а след това някой допълва:
- ... ей, ние излезнахме, пък за вас не знам...
Пак смях.
Как го разбирате това?
"Екзитно" в какъв смисъл?
“Екзитно”го свързах с exit interview, което се прави, когато човек напуска работа. Но не знам дали биха използвали чак такъв корпоративен сленг в комуникацията помежду си. Като смисъл се връзва и могат да се правят спекулации, че напускат (този свят, това място?)

# 16 098
Ако Деян ги местил защо и по какво причина и пак опираме до това защо мвр го е разпитал
веднъж и го е пуснал да си ходи? А, да щото ще ни осъдят в Страсбург. Това ще да е, защо
ключов свидетел бяга като през глава от страната, така спестява на България една наказателна такса.

Не се излагайте. Няма закон, по който да го спрат.
а по кой закон изземват телефон на свидетел, без да е заподозрян?

# 16 099
  • София
Бащата на Алекс по всичко личеше, че баш го боготвори ламата...
Те са се познавали от 30 години. Представи си, че са били десетки пъти заедно в опасни, екстремни ситуации. Такъв им е бил занаята - пълен с опасности. Представи си да е имало случаи, в които Калушев да си е жертвал живота, за да го спаси от сигурна смърт - в някоя запушена пещерна галерия, пълна с вода. Това би му повдигнал авторитета и доверието в него до небесата. Мъжка дружба, изпитана в боя и т.н. Затова е възможно да се кълне в него и да му е поверил детето си.
От 35 години са се познавали, защото и аз от толкова ги познавам. И аз мисля, че са изпитвали доверие, очевидно не е оправдано, каквото и да се е случило.

# 16 100
В статията на Слави Ангелов се изяснява , че снимката е истинска. Деян се е объркал в показанията си - пише го изрично. ИИ е в средата, следователно е истина. Не казва директно, но обяснява подробно.
За ИИ има допълнително назначени експертизи заради двата изтрела. За втория се предполага, че  е ползвал пистолета на Дечо, върху него има ДНК и от двамата. Обаче се прави допълнителна балистична ескпертиза.
Последно Деян или кметът са се объркали?
Аз не съм писала статията, само цитирам. Ако питаш мен, не знам, не съм била там.

# 16 101
Ако Деян ги местил защо и по какво причина и пак опираме до това защо мвр го е разпитал
веднъж и го е пуснал да си ходи? А, да щото ще ни осъдят в Страсбург. Това ще да е, защо
ключов свидетел бяга като през глава от страната, така спестява на България една наказателна такса.

А, това вече доколкото знам е съвсем възможно, и то не само в България. Имат право да проверяват, ако предполагат, че може да има релевантна информация, например комуникация. Но им трябва заповед, понеже той е отказал доброволно да го отключи и предостави.

# 16 102
Аз вярвам че телата са местени. И това е станало часове преди да дойде Деан. Наредени демонстративно, като диви животни след отстрел. Били са от двете страни на кучешката колиба, затова и кървавите следи са на различно място от там, където тримата са намерени от Деан.

# 16 103
  • Пловдив

НПК. Като веществено доказателство, в което може да има информация /напр. кореспонденция/, свързана с предмета на разследването. Ако няма, ще му го върнат. Няма изискване предметът да е на "заподозрян", каквато фигура в нашия процес също не съществува.

# 16 104
На 1.12 мин.изпращайки К. Чувам 'вместо да ми пишете звънни ми' Даже К. Вдига ръка към ухото с универсалния знак. Изпращат го и като остават 3-мата се смеят и коментират'ние да им напишем мейл/смях/ей ние излязнахме пък за вас не знам'
Скрит текст:
Това не са хора, които ще се самоубиват за мен,а ще бягат от държавата. Как няма някоя съфорумка с техника и умения да изчисти шума от записа.

В дългия запис на 1:13:30, веднага след като изпращат кемпера на 1.02, докато се връщат към хижата, един от тримата казва:
Пак смях.
Как го разбирате това?
Скрит текст:
Екзитно”го свързах с exit interview, което се прави, когато човек напуска работа. Но не знам дали биха използвали чак такъв корпоративен сленг в комуникацията помежду си. Като смисъл се връзва и могат да се правят спекулации, че напускат (този свят, това място?)

Това го писах преди-чак сега мога да вмъкна ,за да не пиша пак-аз това чувам..Връщах няколко пъти и със слушалки..екзитно не чувам...

# 16 105
Все едно никой не е чул, че бяха назначени първоначално 17    експертизи. На този етап и допълнителни.
Къде са. Работи се по тях.
Или сме в От местопрестъплението.

Примерно- открити токсични вещества еди какви.
Ама каква концентрация. Чакайте малко, де.
Щом е бил упоен ламата, ще има и съдебно психиатрично психологична експ заради фенобарбитала

# 16 106
Аз вярвам че телата са местени. И това е станало часове преди да дойде Деан. Наредени демонстративно, като диви животни след отстрел. Били са от двете страни на кучешката колиба, затова и кървавите следи са на различно място от там, където тримата са намерени от Деан.
Няма следи /!/, доказващи това. Няма открити и кървави следи на различно място. Това е само снимка от дрон и лична интерпретация на някого какво виждаме. И слон видяхме на снимка в двора на хижата, но няма открити следи от слон.

# 16 107
  • София
Пак смях.
Как го разбирате това?
И на мен това ми направи впечатление. Сякаш имат договорка да се чуят за да стиковат действията си, а Ивей се шегува като че ли тримата ще се измъкнат бе да ги интересува какво става с останалите.

Много внимателно изгледах и изслушах целия тричасов материал. Странно ми стана че в началото изброих 10 АТВ-та, а на обратно 12 или 13. Връщах няколко пъти но от прекъсването на камерата не съм сигурна кое точно как е. Все тая защото това не е от значение. Просто ми направи впечатление.

Онова което непрекъснато ми се въртеше в главата беше въпроса "защо". Първоначално всичко ми изглежда съвсем нормално. След идването на кемпера всички без ИК се държат естествено, само той е някак умислен и напрегнат и като че ли има терзания вътре в себе си и не откликва на нещата които му споделят другите например за боядисването. След като минават няколко часа при която всички са вътре и само някой извежда кучето намирам промяна в държанието и на останалите възрастни. Няма я ведрината и непринуденото държание  което ме кара да си мисля, че тогава ИК е изложил проблема, който е имал в главата си. От там нататък нещата изглеждат като вече да се следва нов план за действие. Според мен ИК като лидер е трябвало да изведе младежите, а останалите трима да се погрижат за хижата, заедно с кучетата. От разговора на тримата останах с впечатление, че колкото и да им изглеждат "невинни" и те са в кюпа, защото са част от живота им и трябва да ги "вземат" на "по-доброто" място. Когато кемпера е бил готов, след нужните ритуали, медитации и пр. ИК е дал знак при което започва паленето на хижата, а когато са преценили че пожара е достатъчно всеобхватен са преминали и към стъпката с "преселването". Допускам че и на двете места фаталните събития са се разиграли почти по едно и също време за да може всички целокупно да отлетят на където са искали.

# 16 108
  • До морето :)
Аз да питам, понеже с тая пуста снимка не се спря да се спекулира - та била фалшива, та къде били оръжията, та кой бил по очи, кой по гръб, та още хиляди версии и версийки:
в никой момент ли не си помислихте, че снимката може да е направена СЛЕД като огледите вече са приключили, оръжията са махнати, а телата подредени като печени чушки едно до друго, защото така би било по-удобно на хората с "трупарката" да ги намятат вътре? Пък "тайнственият" Ивайло да е сложен по очи нарочно, защото на никой не му е приятно да гледа пръсната тиква? Никога ли не си го помислихте? Чудно ми е просто. Сега се връщам да ви дочета.
Не си го помислям, защото кмета на Гинци много ясно каза, че труповете са лежали там, наредени един до друг. И това е били преди да дойдат всякакви криминалисти и разследващи.
Първоначалната информация е била за 4 трупа.
Може Деян да ги е местил
По трудните петна много лесно могат да разберат позата в която са били последните 12 часа. Дори да ги в преместил - телата вече да вкоченени или най-малко изключително трудно подвижни са ставите.

# 16 109
  • До морето :)
А, значи има камери, които са заснели Калушев, но мвр не може да се ориентира къде
би могъл да се насочи кемпера и предполагаемия му маршрут? Но, пък веднага много добре се
ориентира, че ИК е подбутел на самоу*** на трима души, интересно. За пътищата, да по черните такива няма
камери, но пък имат един куп патрулки, които са могли да правят обходи точно по тях.
Това е доста забележим кемпер, едва ли в бедна северозападна България с лопата се ринат
луксозните кемпери.
За пантерата Термо дронове, не знам си какво. За кемпер - не могат да ги видят от дрон в полето?

Общи условия

Активация на акаунт