Отговори
# 16 200
Аз наистина не съм прочела някъде някой свидетел да е твърдял,че Калушев е убеждавал някой, че детето му е болно . Дори като гледам Валери е набутан пряко сили там.

Няма и да прочетете. Част от манипулацията е да те накарат ти сам да го мислиш/вярваш/искаш. Точно както Валери е вярвал, че сам си е поискал секса, точно както София Андреева е вярвала, че синът и е наркозависим.

Наистина ли мислите, че по земята се разхождат хора, които по принцип са си наред, но се запознават с И.К. и изведнъж си помислият "Хм, детето ми има проблем, да взема да му го пратя?"
Аз пък прочетох. Бащата на Сашо разказва как се оплакал, че и имат проблеми с него и ламата подхвърлил :  що не пробваме как ще е на хижата. После пак предложил и Макулев си казал : да бе защо не?
Свободен кратък преразказ. Прочетете ги, публикувани са. Ако не е манипулация, какво ли е? Приятелски разговор, разбира се. Какво друго. Сега, точно болно, не е казвал. Така се е оправдавал, болни, помагам. Пред себе си/спекулирам/, пред майка си - написал го е...

Да, да, този разговор не съм го забравила изобщо, но и споделянето за някакъв проблем не мисля, че е дошло ей така, от самосебе си. За мен той си ги е търсил, навеждал е разговорите в тази посока. Кой няма проблем някакъв с децата си? Кой? Оттам-нататък е много лесно да ти се набие в главата, че ако не направиш нищо, за да му помогнеш, ще стане зле, по-зле, ще умре под някой мост набоцкан, ще стане престъпник и т.н. Това сигурно е най-лесната манипулация евър - да създадеш или да подхраниш чувството за вина у един родител.  И спасението естествено е И.К. Няма какво друго да е.

Последна редакция: сб, 21 фев 2026, 16:35 от adimommy

# 16 201
Абе, тунел....Всички забравят, че преди да стане частен имот хижата е била държавна собственост и там са работили и почивали сумати хора. Как пък никой не видя тунела в мазето?!

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22334775

# 16 202
Валери ако ще е да е пръв манипулатор, то при негоеото детство и юношество - леко се е отървал. Много момчета не биха изобщо издържали. Силен е той, това мисля.

# 16 203
Мен ми е жал и за майката на Алекс. Не знам какво й е, но се е поддала на внушенията на мъжа си да оставят детето там. Хорър направо. Какво са й направили....?

Християн май е бил натирен обратно при родителите си, за да вземе лама малкия си брат. Затова е жив.

Не му е харесало. Макулев го каза. Не претендирам, че това са точните думи, но детето е пожелало само.

# 16 204
Какво да кажат милите....

Интересно е това от моргата, но едва ли е вярно според мен
Има коментари. Няма да ги издавам, не са споделени публично. Имаме общи приятели. Не вярват на официалната версия , казват че са прекрасни хора. Обаче прави впечатление, че са съученици, състуденти и хора, които не са ги виждали от много години или са ги виждали спорадично и за кратко в последно време и на практика не знаят много за сегашния им живот. Ако някой от тях е мой съученик, добро момче и стар познат, който помня много положително, какво ще си мисля...същото.
Хората не искат да се замесват, историята е много гадна.

# 16 205
Абе, тунел....Всички забравят, че преди да стане частен имот хижата е била държавна собственост и там са работили и почивали сумати хора. Как пък никой не видя тунела в мазето?!

А така! Да излязат да си кажат всичко!

Не ми звучи особено достоверна статията, но има име, така че еее- има светлина в тунела Joy

# 16 206
  • София

Много интересно, и аз го четох...какъв пък ше е този тунел, да тръгва от Бързия и  от там право нагоре да 1300-1400м надморска височина. Любопитно. Да видим ще излезе ли още нещо, някой от Бързия?
Там мисля че  в тази зона, между Бързия и Петрохан е учебно-опитно горско стопанство на Лесотехническия, или поне беше.

# 16 207
Педо...л ли е Калушев?
Ако някое момченце на 15 год.дойде при моят мъж и започне да му се обяснява,че може би има влечение към него ,знаете ли какво ще последва? Един задвратник и няколко шута в дупето. После - за ухото и при майка му ! А ,как е постъпил Калушев? "Потдал се на съблазън" Миличкия!!!!
Няма мъж около мен ,който да не е категоричен,че тези са си били гей дружинка. Мъжете разбират повече от мен тези неща и аз им вярвам.

Чета ,че спорите по повод пожара и кой го е запалил. За мен кадрите,които видях са неубедителни. Виждам мъже,които около 20,45 влизат през някаква врата . Половин час по- късно / примерно 21.15 ч. / следващия кадър вече е пожар от този вход. Това ми е спомена от тази ситуация . Не виждам ясно кой предизвиква пожара.
Все тая. За себе си ,а и за хората от моето обкръжение все повече се затвърждава теорията, че това не е ритуално самоубийство на будисти- пед..ли, сектанти...
Но нито службите,нито спонсорите им ,нито политиците,ще позволят истината да излезе наяве. Всички са се оплели...знаете.

# 16 208

Защо близките на Ивей, Дечо и Пламен не казват нищо?

Някои казват. Преди 2 дни четох някаква баба (или леля, не помня) на Дечо. Беше написала един километричен пост, обясняваше, че техните са смазани от мъка, че той бил най-най и така. Нормално. Какво да кажат тези хора? Помните ли майката на оня от Лясковец (не помня как се казваше ). Той си остана златното момче на мама докрай. Нищо невиждано под слънцето.

# 16 209
За мен в писмото до майка си, Калушев сам признава. Уж се оправдава, уж не е вярно, прости ми, но за мен си е признание. Иначе защо ще го пише. Няма нищо за другите му дейности и интереси. Само за "болното" дете... странно е.

Предвид дейност, пари, връзки с политици може да е имало нещо ( все още връзката с ДАНС не е отхвърлена) , която е свързана със само/убийствата.
Относно децата, оставам с впечатление, че не той ги е привличал, а напротив.

# 16 210
Аз наистина не съм прочела някъде някой свидетел да е твърдял,че Калушев е убеждавал някой, че детето му е болно . Дори като гледам Валери е набутан пряко сили там.

Няма и да прочетете. Част от манипулацията е да те накарат ти сам да го мислиш/вярваш/искаш. Точно както Валери е вярвал, че сам си е поискал секса, точно както София Андреева е вярвала, че синът и е наркозависим.

Наистина ли мислите, че по земята се разхождат хора, които по принцип са си наред, но се запознават с И.К. и изведнъж си помислият "Хм, детето ми има проблем, да взема да му го пратя?"
Самият Валери каза, че частта за наркотиците е вярна-тревата и другото дето майката го е споменала.

# 16 211
Тесла, куде се загуби, бе човек! Welcome back!

Biborana, чакаме пресконференцията Simple Smile

Нищо ново няма, почвам да губя интерес вече аз.
Нямам време, бях в болничен, но вече свърши. Темата е безкрайна. Трябва да имаш много свободно време за да е следиш, и да не кажеш нещо дето вече е казано и коментирано, но не си го прочел в темата. Аз такъв безпрецедентен интерес за никое друго събитие в новата история, не помня. От гледна точка на форума, в историята само една тема е била толкова активна. Ковид, и то само в началото на епидемията. После спадна интереса като се махнаха мерките.

А това е чисто вътрешна българска история. Така че това е събитието предизвикало най голям интерес в Българската история през 21 век. Нито атентата срещу Доган, нито убийството на Алексей Петров, нито шесторното убийство в Нови Искър, нито изнасилването и убийството в парка посред бял ден на русенската журналистка не е разтърсвало обществото така. Както този случай. Може би единствено, убийството на дете в Южният парк от майка му, през 2000 г. е разтърсвало така обществото. Но тогава не е имало форуми, и соц мрежи. Но цялата държава е блокирана тогава от таксиметровите шофьори, та по магнитуд се доближава, но продължава само дни, цялата история, докато се разкрива, че майката е убийцата.

Тук скоро цял месец ще стане, никаква яснота, и ще продължава да се тресе обществото много дълго време.

Графолог разшифрова характера на писалия записките от „Петрохан“
Списък с имена, съвети и описание на йерархията. Това има в част от записките, открити в бившата хижа „Петрохан“. Какво още разкриват те и колко може да говори един почерк - Владислава Тричкова разказва.
Тепърва трябва да се установява кой или кои са авторите. Част от тях ясно показват йерархията в къщата.

Скрит текст:
Безупречно отношение и възприятие към Скъпоценният Лама. Даване на ясна сметка за длъжностите и функциите на Н. и какво той означава и представлява за всички вас. Виждане и разбиране за нивото на което е С. – много високо. Мило и добро отношение с уважение към всички. П. и Д. също. .. Няма проблем да правиш забележка и да помагаш на един П. например във всякакви битови направления, Д. също просто се научи да си мил.

За която и стая си се разбрал с Л. И значи е подходяща.

Други са на сексуална тематика:

Когато човек усети желание и блясък, без задни мисли – чисто гол и фокусиран, се пречиства с три вдишвания.

Споменават се и „Топлофикация – София“ , пише за енергия, климат, пречистване на води. Има и списък с имена.

Какво показва един почерк?
„Не може да се направи цялостен психологичен портрет. Трябва и психолог, но графологът може да изведе характеристики от характера“, каза Сашо Атанасов – графолог.

Показваме на графолога записките, с които разполагаме.

Какво ви говори този почерк?

Тук линиите на реда на писане, когато се спускат надолу, това не е добър знак. Това е възможно да се дължи на психическо или морална умора… на изживяване на стресова ситуация.

Прави ми впечатление че е доста нечетливо. Доста са мънички буквите.

Тук като цяло малките букви освен че са малки, те нямат правилна форма. Това означава наличие на непостоянство в характера. Това лице не е в състояние да направи баланс между духовната изява и материалните щения. Тук е и сексуалната изява. Тук е акцентирано върху тях. Означава, че този, който го е писал, е имал... особеност, сексуална, която трябва по някакъв начин да удовлетворява, а не е могъл да го контролира.

Според вас от един и същи човек ли са писани?

Повечето са от един и същи човек.

Всичко, което се знае, но и онова, за което разследващите до момента не говорят. Случаят „Петрохан“, за който от полицията казаха, че е без аналог - тази вечер след централната емисия новини гледайте в bTV Репортерите филма на Владислава Тричкова.

# 16 212

Самият Валери каза, че частта за наркотиците е вярна-тревата и другото дето майката го е споменала.

Другото, дето майка му е споменала, е пак трева - сентетична. И това, че е пушил трева, не го прави зависим. Още по-малко до степен тя да си мисли, че ще умре от свръхдоза под някой мост. Но това е отделна тема. И аз съм пушила трева на тая възраст. Не, че е за хвалене, ама не може да е причина да си запратиш детето на другия край на света.

Иначе аз на София Андреева вярвам, че не лъже. Само дето не вярвам на възможностите и правилно да преценява... в общи линии нищо.

# 16 213
Срам не срам, за първи път чувам за синтетична трева.

# 16 214
  • Другата България
В тая статия от 24 ч, която последно постнахте така последователно и структурирано са подредили всичко, вкл. някои нови подробности, че усещам как и аз, дето съм твърдо за версия убийство, почвам да се пропуквам.. .
Скрит текст:
Аз разграничавам темата за педофилия от тази за смъртта на тези хора. Не знам вярно или не е всичко в което искат да повярваме за Калушев.  Може да е, но може и да не е, а да са използвали компромети с цел да ги държат под контрол.
Че са били замесени в канали и трафици съм 100% сигурна. Както и че е имало чадър над тях.  Те са донасяли инфо на някого от висшите етажи на властта.  Според мен са жертвани. Дори и да приема в някакъв момент самоубийство то също е по-скоро било инициирано във връзка с тази им дейност, а не във връзка с вярвания, будизъм и педофилии. Ако не им е даден изход от някаква ситуация и са предпочели да си тръгнат сами вместо да чакат да ги убият други. Но все още съм далече да приема самоубийство...
Точно заради тази последователност и подреденост, по дати, часове, събития - дори представени като факти такива, които, или по-скоро за които все още няма официална информация от разследващите, аз лично, за себе си не вярвам, или по-скоро вярвам, че точно това е целта на въпросната статия - да убеди читателите, че версията, официалната такава, е единствената. Изключително манипулативна статия /за мен/. Чест им прави, че поне са написали това за Ивайло - че все още се правят експертизи как точно е настъпила смъртта му, гръмнал се с пушката, ама не успял, и после се долепил до пистолета на Дечо, с който се довършил. Вероятно Дечо преди да се застреля е изчислил траекторията на въпросния пистолет, че да падне по начин, по който да е удобен за Ивайло.
Другото, което ми направи впечатление - едно от многото неща всъщност, но фрапиращо такова, е следното.
“След раздялата в хижата Ивайло Калушев и Александър се качват в кемпера и се насочват към главния път в 10:17 часа. Някъде в участъка между главния път и хижата, извън обсега на камерите спират, за да изчакат Николай.“ Дотук добре. Обаче после : “Николай спира Тойотата на същия този път, до кемпера на Калушев и тримата потеглят към Околчица.“ Първо казват, че на мястото няма камери, после, че там, на този път от хижата към главния път, е станала размяната на превозните средства. И това съобщено като категоричен факт. Как е доказан той обаче? И защо някаква поредна хипотеза на пореден журналист се представя на читателите като нещо случило се със сигурност? Да, може точно така да е станало, но откъде е информацията? Камери няма, свидетели няма. Вероятно са изчислявали времето, през което Пламен и Дечо отиват да приберат въпросната Тойота, но ако е така, времевия отрязък е /според статията/ от 12:59 часа, до 13:49. 50 минути. Време, за което се стига от Петрохан до Монтана. Примерно. А те отишли до път на няколко километра от хижата...
И още има, но не ми се цитира, смисъл никакъв. Иначе категоричност и хронология да искаш.
И после защо хората имат съмнения, не вярват, гледат записи и коментират.
Защото са пълни с противоречия, затова.

Иначе, за втората част от поста ти съм напълно съгласна. Аз също разграничавам заниманията на Калушев и /вероятно/ останалите, от “самоубийствата“, от криминалната част. Вярвам, от самото начало вярвам, че има истина в информацията за педофилия и нечистоплътни отношения с деца. Вярвам и в трафика им, но това е друга тема. Вярвам и че точно този ....порок на групата и заниманията им са били използвани като средство, за да бъдат държани под контрол. И за информация. Или за покриване на такава. Просто в един момент са станали неудобни, нещо се е объркало и са жертвани /хареса ми думата/. Как, защо, от кого - надали ще разберем, поне аз за себе си, истината. Дори и наистина да са се самоубили /още съм далеч да навържа нещата/, пак не е било заради будизъм или техните там практики, ритуали или каквото и да е друго. Продължавам да вярвам и че Калушев не е бил в основата на заниманията, различни от отношения с деца и всичко, свързано с тях. Мои хипотези, но мисля, че Ивайло е този, който е движил другата дейност /ако е имало такава и каквато и да е била тя/.

Общи условия

Активация на акаунт