Предположение тази общност е била нещо като семейство. Между хора, които споделят някакви сходни интереси. Децата на приятелите си е гледал като на свои деца. Родителите от своя страна са желали децата им да развият определени качества.
То няма лошо човек да вярва в доброто, но рано или късно трябва да прогледне за очевидни неща. Щом Бивол казват, че има свидетели и могат да предоставят имената им на разследващите, значи такава злоупотреба с деца е имало и тя не е била изолиран случай. Децата са били психически обработвани и манипулирани за лични цели. Всичко описано за тази обработка и за сексуалното "отпушване" се базира на показания. Няма как да не ги приемем. И няма как да очакваме тези родители да застанат открито пред всички и да кажат, този направи това и това на детето ми, а аз му се бях доверил.
Евентуалните свидетели няма да ходят при журналисти. Подобни неща, които пишете не съм прочела в статията.
В случай, че имаше свидетели, които смятат че има нещо нередно, то още преди години щяха да го направят. В момента изглежда като стъкмистика.
Защо да не ходят при журналисти? Това си е тяхно решение, не е ваше, че да казвате къде ще ходят и къде не? И да казвате кога да го направят. Ако искат, може и никога нищо да не кажат.