Отговори
# 41 490
И точно там е проблемът.
Не се търси истината, а как да се закърпи официалната версия.
Която може да е, но може и да не е истината.

Както веднага намериха стари показания на Валери, за да докажат педофилия. Стари записи от камерите в Петрохан, за да докажат секта.
Не се търси обективност, а доказателства за версията, която вече са си избрали.
Я вземете се спрете.

Няма абсолютно никакво значение дали Калушев е физическият убиец или не.

Поставил е младежите в рискова, опасна среда и ситуация.
Ограничавал е социализацията на 15 годишния тийнейджър, както и образованието му.
Скрит текст:
АМ не е бил на индивидуален / самостоятелен план за образование, а е липсвал от училище под фалшив предлог.

Това малко ли е ?

Това са ОБЕКТИВНИ, проверени факти.

Като не ви изнасят, почвате да търсите " истината".

Само защото не можете да приемете фактите.
Как така? Четете ли се какво пишете? Ако се окаже, че ИК не е физически убиец, това означава, че има човек, който ще остане ненаказан и може безнаказано да продължи да убива.

Над 80% от всички убийства са извършени от хора, познаващи жертвите на битово ниво.
Проверете си статистиката сама.

Ако не е Калушев, е някой друг от тази среда, който им е бил достатъчно близък, за да го приемат.

И отново стигаме до въпроса,защо Калушев не е опазил децата ?

А иначе дали убиец се разхожда, идея си нямате колко убийци се разхождат сред нас.

В София всеки месец има поне 2-3 умрели от свръхдоза, или примес.

Някой им е дал дрогата, нали ?

А познайте сега, колко осъдени има за опг за разпространение и дистрибуция на дрога ?
А от кого е трябвало да пази децата Калушев? Нещо не се разбира...нали всичко е свързано с него....или...има и друго, което не знаем, но подозираме...

# 41 491
Не ви ли направи впечатление,какво каза Стела,че още на 02.02.26 вечерта им е казано че Иво Калушев е убил Сашко и Ники.
Откъде са знаели при положение че са ги открили дни по-късно.?

Ако това е вярно, бих предположила, че този/тези, които са им го казали, са имали вече информация за намеренията на Калушев спрямо момчетата и самия себе си и са навързали незнанието на родителите къде се намират синовете им Алекс и Николай с другото.
Не бих предположила, че са убити от полицаи или спец.части, а някой се е “изпуснал” пред Майсторова и Ралица. На Ралица мога да повярвам, че това са й казали, за Майсторова не съм убедена дали е така, или повтаря след Ралица.

# 41 492
Много неща ми направиха впечатление.
И че в смс-а не е споменат Леон !!
Не знам откъде се появи варианта с вмъкнат Леон, за да се издири и излее всичко след това.
Майсторова повтори това, което и Ралица каза .. че полицаите са говорели за издирваните като за мъртви хора.
Обаче това са дребни детайли в сравнение с епилатори, косми и голи баджаци на чичаци... та кой да го коментира.

Леон е в оригинала. После го махат включително и по медиите заради възрастта му.
Благодаря, не знаех.
Не виждам причина за тази цензура, но щом така са преценили.
Ако ИК е имал притеснения за Леон, нямаше да го напише в уж прощалния си смс.
Но това си е мое виждане.

# 41 493
Не ви ли направи впечатление,какво каза Стела,че още на 02.02.26 вечерта им е казано че Иво Калушев е убил Сашко и Ники.
Откъде са знаели при положение че са ги открили дни по-късно.?

Ако това е вярно, бих предположила, че този/тези, които са им го казали, са имали вече информация за намеренията на Калушев спрямо момчетата и самия себе си и са навързали незнанието на родителите къде се намират синовете им Алекс и Николай с другото.
Не бих предположила, че са убити от полицаи или спец.части, а някой се е “изпуснал” пред Майсторова и Ралица. На Ралица мога да повярвам, че това са й казали, за Майсторова не съм убедена дали е така, или повтаря след Ралица.
Ами,като са знаели за намеренията на Калушев,да бяха намерили кемпера ,имаха цяла седмица почти?

# 41 494
Казах “ако”, а не “като”, защото само предполагам. За издирването на кемпера и детето е факт, че не се положиха достатъчни и адекватни действия. Аз нямам оправдание за това, макар да не мисля, че щяха да успеят да спасят момчетата. Дори с това закъснение затрудниха определянето кога е настъпила смъртта, а ако бяха закъснели още повече, не ми се мисли.

Последна редакция: пн, 01 юни 2026, 19:54 от Mama xxl

# 41 495
А прави ли ви впечатление как пуснаха писмото на Калушев до майка му из всички медии още в първия момент..без майка му да е давала съгласие! Защо? Има само един отговор. И той е "манипулиране на общественото мнение" . Дори и само това ми е достатъчно да се съмнявам във всичко, което официално ни се казва.  И показва.

# 41 496
Манипулирането на общественото мнение чрез изпускане на откъслечна информация плюс истерията на Тошко в НС беше заради изборите. Не заради самия случай. Изтичането спря, мисля още при служебното правителство, а със сигурност след изборите.

# 41 497
  • в пералнята
Много неща ми направиха впечатление.
И че в смс-а не е споменат Леон !!
Не знам откъде се появи варианта с вмъкнат Леон, за да се издири и излее всичко след това.
Майсторова повтори това, което и Ралица каза .. че полицаите са говорели за издирваните като за мъртви хора.
Обаче това са дребни детайли в сравнение с епилатори, косми и голи баджаци на чичаци... та кой да го коментира.

Леон е в оригинала. После го махат включително и по медиите заради възрастта му.
Благодаря, не знаех.
Не виждам причина за тази цензура, но щом така са преценили.
Ако ИК е имал притеснения за Леон, нямаше да го напише в уж прощалния си смс.
Но това си е мое виждане.
На вас всичките ви изводи почиват на незнание.
Няколко пъти вече се изказвате много неподготвена за факти, които се знаят от началото.
СМСът е редактиран с цел защита на личните данни на детето. Но много късно го направиха..вече беше изровено всичко.
А това всъщност беше част от масив на изтекла информация - не само тази жалба, просто една от многото.

# 41 498
  • Варна
Манипулиране на информацията, постоянно “изтичане”на такава  плюс от голяма грижа към детето Алекс положиха нечовешки грижи да открият кемпера, нали…
Ла Фарина ,някакъв фетишизъм ли имате към клизмите?

# 41 499
Никой не ѝ се обадил от полицията да ѝ каже официално, че са намерили трупа на сина ѝ- казва Майсторова. Това адекватно ли е?
Да разбираш от новините, че сина ти е мъртъв и никой дори да не се опита да ти го съобщи?
И как пък още няколко часа след първите трупове знаят, че той е единствения виновен?!
Иначе имената им ги криха няколко дни и пускаха нарочно навсякъде подвеждащата снимка на Деян?
Не знаят как изглеждат жертвите и имената им, но знаят, че вече няма какво да разследват защото единствения виновен, ще го намерят мъртъв и са дълбоко убедени в това.

# 41 500
Вероятно заради такива неадекватни действия или пропуски адвокатите на семействата ще намерят основания да съдят държавата.
А за детето Алекс за огромно съжаление достатъчни и адекватни грижи не са били положени и приживе. От никого.

# 41 501
  • # супернатурална #
Да де, ама ако/щом не го е пуснала Майсторовя, само някой от прокуратурата може да е. И не се питате "защо?"
Абсолютна глупост би било от страна на Калушев (самоубиецът, който посегнал на живпта си от срам и страх поради стореното от него на децата), който призовава майка си да не вярва на нищо, което ще чуе за него, ни в клин, ни в ръкав, да спомене име на дете, което единствено може да го уличи. Чак се чудя как не са добавилили и Валери в СМС - са за още повече насочване, но там майка му достатъчно добре си свърши работата.
Не случйно много хора са писали, че точно тя е преобърнала мисленето им. Жената на дансаджията? С милионът, който се чуди на кого да подари и мъжът и изобщо ме знае за него?
Нали знаете, че богатите мъже не са станали богати, давайки на щантавите си жени да харчат безконтролно милиони

Последна редакция: пн, 01 юни 2026, 20:34 от Г. Краули

# 41 502
Естествено, че разследващите са знаели кои са и как изглеждат. Снимката на Деян не се разпространява от разследващите, а от нещо като медии, по-точно социални мрежи. В началото всеки се опитва да се докопа до някаква информация.

# 41 503
Една съфорумка писа още в началото на темата. Аз за подробности питах ИИ, ето кратък отговор:

Знаковият случай „Де Врис срещу държавата“ (De Vries vs. State of the Netherlands), в който граждани съдят нидерландските власти за неадекватно полицейско оповестяване, погрешна оценка на риска или системни пропуски при предупреждаване на обществеността относно опасни заподозрени в рамките на полицейско разследване.

Няма да копирам правното основание, защото не съм специалист. Пише само, че се основава на национално ниво (нидерландски закон) и международно (ЕКПЧ).

Мисля, че на такива дела, има няколко в ЕС, ще стъпят и адвокатите на РА и СМ.

# 41 504
Право на родителите е и служебно задължение на адвокатите им.

Общи условия

Активация на акаунт