Отговори
# 41 775
  • София
Каква е вероятността куршум от рикошет да попадне точно м/у очите? Според мен е клоняща към 0..

# 41 776
Това за двата различни проектила е твърдение на Ралица по СМЕ.
Самата тя, в изказването си за двата проектила пише, че чака доуточняване дали става дума за два проектила от различни оръжия или за два фрагмента от един проектил.
Доколкото ми е известно и помня, официално не е изнесена информация по темата.

# 41 777
Каква е вероятността куршум от рикошет да попадне точно м/у очите? Според мен е клоняща към 0..

Цеци Красимирова от рикошет я улучва в челото, но не помня къде точно.

# 41 778
С картечния пистолет се е самоубил друг. ИИ е ползвал пушката Хенри.

Все ми се струва, че първо следовател трябва да намести фактите и после психолог да тълкува в контекст.

Ок, така да е, но важното е, ако Калушев е наредил / внушил и тн./ да се самоубият , защо не е оставил единият си пистолет на Петрохан, за да не се мъчи така Ивайло ?

За да не се мъчи самият той, ако  другият  засече нещо , подсигурил се е.

Приемам, че иронизирате, ок.
Но ... щом Калушев  е имал  и  нормален пистолет  Глок 9 мм, защо не се е  застрелял с него, а точно с този зверски Магнум и то през  устата?
От какъв зор?

От зор, че иска да е сигурен, че ще свърши сигурно и бързо. Добавям и грандоманията му.

# 41 779
Добре, да предположим, че не е рикошет. Все пак всичко дотук е хипотетично дори за следствието, както се вижда.
Как така е застрелян отблизо, а няма изходна рана?
 На единия куршума от същото оръжие му пробил два пъти главата и пробил люка, изхвърчал на поляната, но при другия се ударил в някаква извънземна кост и затова  не успял да излезе от главата и се разбил на два различни проектила, за които никой не дава обяснение какви са, от един куршум ли са, каква е тази безумна експертиза?
И защо най-спорните две тела от шестте жертви - на Ивей и Ники, бяха погребани под натиск от властите?
Ивей - в закован ковчег и с полицейска охрана на погребението, и забрана за гости извън най-близките на поклонението.
И нямало за какво да ги съдят?
Някакви абсурди има по време на цялото разследване и развитието му.
Безпрецедентна е не само трагедията, но и цялото ѝ разследване.

# 41 780
Elix, да, няма да е повече от 0, най-много 0,... Mamа, до едната вежда.

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 23:54 от anmasu

# 41 781
  • София
С картечния пистолет се е самоубил друг. ИИ е ползвал пушката Хенри.

Все ми се струва, че първо следовател трябва да намести фактите и после психолог да тълкува в контекст.

Ок, така да е, но важното е, ако Калушев е наредил / внушил и тн./ да се самоубият , защо не е оставил единият си пистолет на Петрохан, за да не се мъчи така Ивайло ?

За да не се мъчи самият той, ако  другият  засече нещо , подсигурил се е.

Приемам, че иронизирате, ок.
Но ... щом Калушев  е имал  и  нормален пистолет  Глок 9 мм, защо не се е  застрелял с него, а точно с този зверски Магнум и то през  устата?
От какъв зор?

От зор, че иска да е сигурен, че ще свърши сигурно и бързо. Добавям и грандоманията му.

Ясно,  вече  разбирам защо толкова е бързал за Околчица -  за да свърши  бързо ...

# 41 782
Как може да търсят или да не търсят хора по преценка, че щом вероятно е разширено самоубийство, те вече може да са мъртви...Освен всичко останало, в първите новини съобщаваха за убийство. Първата работа абсолютно при всички обстоятелства, без изключение, е да ги търсят, и то усилено...

Баба Дали, според вас е напълно нормално Данс да дават срок при застрашени деца и този срок да е цяла година?
Понеже сигнали в прокуратурата е имало вече налични, в Данс, Гдбоп, а на Калушев баща му не е починал непосредствено преди трагедията нали така?
И според вас тази измислена уговорка със срок е достатъчно основание да не опитат да спасят детето и да предотвратят фаталния край на Околчица?
А Калушев от зор за грандиозност е чакал 5 дни и даже упоменал публично мястото където се намират?
Каква е идеята на това негово изчакване и обявяване на мястото в пъкления му, според вас, план?

Те, властите, не са предполагали и очаквали, че ще се стигне до самоубийства. Все пак не са психиатри, нали? Но след откриването на първите три трупа, им е станало ясно, че става дума за разширено самоубийство и затова не са положили всички усилия да открият веднага кемпера- мислели са сигурно, че и другите трима са вече мъртви.
А според мен, Калушев е чакал няколко дни, защото е бил въпреки всичко амбивалентен, дали да убие младежите и после себе си. Защото е едно да подтикнеш някого (в случая трима души) към самоубийство, но нещо съвсем друго е да убиеш дете и младеж, а после да ликвидираш и себе си. Затова е бил и фенобарбиталът, който е трябвало да притъпи усещанията. Допускам, че времето до момента на смъртта е било прекарано в хипнотични сеанси, регресии, медитации,  и че тримата са претърпели такива промени в съзнанието, че накрая не са били вече на себе си, изпаднали са в умопомрачение от изтощение, глад и дехидратация. Младежите едва ли са усетили, като са умирали. Така мисля аз.

# 41 783
Баба Дали, а защо въобще да ги убива младежите?
Ники защо не се е самоубил?
Нали уж е голям хипнотизатор, манипулатор и шаман?
Как така не го е убедил сам да си посегне?
Децата са много по-лесни за склоняване към самоубийство от възрастните.
Възрастните от разстояние благополучно ги самоубил, а децата не.
Нещо не се връзва теорията ви.

# 41 784
Аз не виждам всичко за следствието да е хипотетично.
За балистиката аз чакам експертизата. Кое откъде влиза, излиза или не излиза, няма как да знам, нито ще си проведа следствен експеримент, макар че имаше коментар с такова предложение. За мен е интересно, че Димитър Стоянов споменава възможност Дечо също да не се е застрелял сам, но не знам това от проектил, нагар, траектория и/или от позицията на тялото спрямо другите и оръжията се е установило и кой го е установил.

# 41 785
  • София
Ами негова си работа. Калушев е убил Алекс и това е. Много ли те интересува защо. Така е решил той. Можеше да го пощади, както да пощади и Николай. Но не е искал.

# 41 786
Това за Дечо са го установили психолози, според птичето Димитър Стоянов. Психолозите казали, че той не е способен сам да се застреля.

# 41 787
Баба Дали, а защо въобще да ги убива младежите?
Ники защо не се е самоубил?
Нали уж е голям хипнотизатор, манипулатор и шаман?
Как така не го е убедил сам да си посегне?
Децата са много по-лесни за склоняване към самоубийство от възрастните.
Възрастните от разстояние благополучно ги самоубил, а децата не.
Нещо не се връзва теорията ви.

Не зная, каква е била идеологията на йерархията в култа, каква е била ритуалността, която са следвали ламата и тулкувците. Не знам какви са им били повелите по отношение на ритуалното самоубийство. Това трябва да питате специалиста по сектите.

# 41 788
Това за Дечо са го установили психолози, според птичето Димитър Стоянов. Психолозите казали, че той не е способен сам да се застреля.

А една от теориите не беше ли, че е помогнал и на Ивей...

# 41 789

Благодаря ти, това съм го пропуснала!👍
Все пак точно това предпочитам от балистичната експертиза да го разбера. И кой на кого помагал също.

Общи условия

Активация на акаунт