Отговори
# 41 850
Сетих се за Деян.
Убедена съм, че е изпял много неща на следствието. Затова и толкова бързо се ориентираха в ситуацията.
Основание ми е изпуснатите думи на Кирил Христов, който беше един от малкото журналисти допуснати до следствието в началото, че е дал много ценни сведения на разследващите и София Андреева, която го беше видяла ден или два преди да замине пред следствието и по думите й не можела да го познае и говорил като зомби.
За мен е имало сделка и я изпял всичко, което знае в замяна на това да изчезне завинаги. Няма да се учудя и баща му да е участвал като посредник.

# 41 851
А да ви идва на акъла, че някой се е възползвал от групата заради нейните особености, от култа, от възгледите и уменията им, от всичко... вкл. слабостите им, въоръжил ги е, оборудвал ги е, дал им е задача и те са я изпълнили... с чест. След което ги е ликвидирал.
И че този някой ще остане чист като сълза, а детето си замина без да е живяло?
Надявам се да разберем кукловода. Заради справедливостта.
Това не пречи да е имало секта, педофилия.. каквато и да е друга слабост, от която се е възползвал този кукловод

Много вероятно е да е така .

Което не отрича педофилията и всякакви девиантни сексуални практики с непълнолетен.

След предявяване на документите по досъдебното производство, ще има следваща фаза на търсене на отговорност от дузина институции, оставили детето в риск.

Поискани са всякакви експертизи, които или категорично ще изключат външна намеса, или ще я потвърдят.

Аз самата съм на мнение, че Калушев е убил младежите, но също така мисля , че преди това с тях е бил друг човек, както и че НЗ е убит извън кемпера.
И мисля, че е важно да се разбере къде са били преди предполагаемия ден на смъртта.

За убитите на Петрохан, за съжаление не знаем , дали публикуваната снимка на телата е от първоначалния оглед, и е трудно само по една снимка да се правят заключения

Ако наистина телата са намерени по този начин, били са снимани за фотоотчет.

Има странни вълни по снега, все едно са от малък хеликоптер.
Може да са просто навявания.
Искам да кажа че нямаме дефакто никаква достоверна информация за случилото се в хижата.

Самото разследване не е приключило, правят се допълнителни експертизи.
Господинът от вчера не е вещо лице по самото досъдебно производство.

Това, което не разбирам е защо Ралица Асенова, Стела Майсторова, както и профили тук толкова категорично не вярват на разследването, при положение, че то се води от екип прокурори, ГОЛЯМ  екип разследващи полицаи и криминалисти, които е просто невъзможно да се наговорят, за да фабрикуват някаква версия.

Възможно е да има някаква стена пред всички разследващи, ако са замесени политици.

Но с допълнително поисканите експертизи, със знанието че ще следва и искане на отговорност от институции... Всеки ще гледа да си спаси кожата, така че и тази стена ще падне.

Ралица Асенова и Стела Майсторова, по различни причини, се опитват да дерайлират разследването, защото, според мен, и както съм писала многократно, и двете са съпричастни, по различен начин .

Аз съм сигурна на 99% че Ралица е водила деца при Калушев.

И на 100% че Майсторова е знаела че ИК има странен личен живот.
Мислиш, че НЗ е убит извън кемпера, или е така...това е нещо ново... Както неведнъж писах, деня преди убийствата е много важно да се разбере какво е ставало, с кой са се срещали, с кой са комуникирали
   Ако е убит навън, как дребния акалушев е вкарал после едричкия Николай? Тогава и свалената  кожа по краката, за която майка му питаше, излиза , че не е постмортална рана, а си е влачене..

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 10:13 от Barsa

# 41 852
Izolde спомена преди време, че е имало кръв на тревата пред кемпера. Затова предполага, че Ники е убит навън.

Според мен не е драмата в сектата, нито педофилията. Това не са престъпления, заслужаващи смърт.
Калушев ще обере парсата, то е ясно като бял ден.
Вероятно е имал някога, може и само с едно дете изпълнение, достатъчно да го държат и изнудват с него.
Светът днес се движи от компромати! За всеки има такива, защото само светците нямат. Ако няма компромат, ще го измислят.
Ето например рижата кукла на конци как я карат да прави каквото й наредят. Война... война. Иначе... следващият път куршумът няма да му отнесе ухото, ами тиквата.
Малко се отклоних, но мисълта ми беше, че са изнудвали ИК. Затова и държавата е кочина за него.

ИК ще излезе виновен. Няма как да излезе, че държавата хем е неглижирала едно дете, хем го е и убила. Ще настане бунт и гражданска война. Така че ИК ще опере пешкира като сектант и педофил.

# 41 853
Добре де, да приемем, че тези специалисти са некадърници, не си познават материята, не знаят какво говорят, извъртат нещата и каквото още се сетите.
Как ще коментирате онова мнение, на човек неспециалист, от 2013г, в което се говори, че Калушев създава култ и може да е следващия Джими Джоунс?

Ето го цитата и линк към форума:

https://www.dharmawheel.net/viewtopic.php?t=14181&start=120

Всъщност, въпросният Малкъм казва друго. Първо, опонира на мнението човека, на когото отговаря, че е и съдия, и жури и палача едновременно. След което казва, че всъщност всяка религия е култ и накрая добавя "ДАЛИ Калушев е следващия Джим Джоунс, времето ще покаже (е твърде рано да се каже)". Т.е за мен, той не е съгласен с цитата в поста му.

# 41 854
Баба Дали, според вас е напълно нормално Данс да дават срок при застрашени деца и този срок да е цяла година?
Понеже сигнали в прокуратурата е имало вече налични, в Данс, Гдбоп, а на Калушев баща му не е починал непосредствено преди трагедията нали така?
И според вас тази измислена уговорка със срок е достатъчно основание да не опитат да спасят детето и да предотвратят фаталния край на Околчица?
А Калушев от зор за грандиозност е чакал 5 дни и даже упоменал публично мястото където се намират?
Каква е идеята на това негово изчакване и обявяване на мястото в пъкления му, според вас, план?

Те, властите, не са предполагали и очаквали, че ще се стигне до самоубийства. Все пак не са психиатри, нали?
Скрит текст:
Но след откриването на първите три трупа, им е станало ясно, че става дума за разширено самоубийство и затова не са положили всички усилия да открият веднага кемпера- мислели са сигурно, че и другите трима са вече мъртви.
А според мен, Калушев е чакал няколко дни, защото е бил въпреки всичко амбивалентен, дали да убие младежите и после себе си. Защото е едно да подтикнеш някого (в случая трима души) към самоубийство, но нещо съвсем друго е да убиеш дете и младеж, а после да ликвидираш и себе си. Затова е бил и фенобарбиталът, който е трябвало да притъпи усещанията. Допускам, че времето до момента на смъртта е било прекарано в хипнотични сеанси, регресии, медитации,  и че тримата са претърпели такива промени в съзнанието, че накрая не са били вече на себе си, изпаднали са в умопомрачение от изтощение, глад и дехидратация. Младежите едва ли са усетили, като са умирали. Така мисля аз.
[/spoiler]
В държавата се оказа ,че е пълно със психолози и психиатри,да бяха ги задействали?
Даже си имаме и профайлъри.

# 41 855
Ванне, според теб Калушев не е виновен, така ли? Кого може да изнудва и какво е правил за да се стигне дотук?
П.с специално за Barsa - да запазя ли постта на Ваннето, да не го изтрият?

# 41 856
А да ви идва на акъла, че някой се е възползвал от групата заради нейните особености, от култа, от възгледите и уменията им, от всичко... вкл. слабостите им, въоръжил ги е, оборудвал ги е, дал им е задача и те са я изпълнили... с чест. След което ги е ликвидирал.
Това не пречи да е имало секта, педофилия.. каквато и да е друга слабост, от която се е възползвал този кукловод

Което не отрича педофилията и всякакви девиантни сексуални практики с непълнолетен.

След предявяване на документите по досъдебното производство, ще има следваща фаза на търсене на отговорност от дузина институции, оставили детето в риск.

Поискани са всякакви експертизи, които или категорично ще изключат външна намеса, или ще я потвърдят.

Аз самата съм на мнение, че Калушев е убил младежите, но също така мисля , че преди това с тях е бил друг човек, както и че НЗ е убит извън кемпера.
И мисля, че е важно да се разбере къде са били преди предполагаемия ден на смъртта.

За убитите на Петрохан, за съжаление не знаем , дали публикуваната снимка на телата е от първоначалния оглед, и е трудно само по една снимка да се правят заключения

Искам да кажа че нямаме дефакто никаква достоверна информация за случилото се в хижата.

Това, което не разбирам е защо Ралица Асенова, Стела Майсторова, както и профили тук толкова категорично не вярват на разследването, при положение, че то се води от екип прокурори, ГОЛЯМ  екип разследващи полицаи и криминалисти, които е просто невъзможно да се наговорят, за да фабрикуват някаква версия.

Възможно е да има някаква стена пред всички разследващи, ако са замесени политици.

Но с допълнително поисканите експертизи, със знанието че ще следва и искане на отговорност от институции... Всеки ще гледа да си спаси кожата, така че и тази стена ще падне.

Ралица Асенова и Стела Майсторова, по различни причини, се опитват да дерайлират разследването, защото, според мен, и както съм писала многократно, и двете са съпричастни, по различен начин .

Изолде, има несъответствия на това, което родителите казват, с това, което всъщност е било ежедневието им. Калушев е писал за отказване от всичко в името на това верните му ученици да го последват. Цитирам-дом, притежания, семейство, приятели. Родителите от няколко месеца обясняват по телевизията как децата са били щастливи, как са посещавали училище и са имали приятели от училище.
Родителите са знаели много добре, че това е секта (макар, че те едва ли са я наричали така), и че трябва да прикриват дейността им пред останалите. Затова Ралица обяснява, че това е просто будизъм. Няма как темата да не е обсъждана многократно с Калушев и да не е имала ясни инструкции какво да обяснява, ако някой я попита. Сега тя продължава яростно да брани името му, дори когато вече не е между живите. Надявам се само, че родителите на Ники и Сашо не са знаели за намеренията на Калушев да приключат животите си. И, че това не е театър за пред обществеността. Надявам се, че само Калушев и тримата от хижата са знаели за това.

Мисля че вашето предположение навярно в точно.

Ралица едва ли е знаела за идващите убийства / самоубийства, но мисля че е била наясно че децата ( заради тяхната ритуална чистота) са били ползвани в практики.

Но Майсторова се е досещала че нещата вървят натам ( Жив ли си).
Затова мисля че и двете носят отговорност.
И са в паника.

И каквото и да е било, за мен няма да се докаже друг извършител на Околчица.

# 41 857
Добре, да предположим, че не е рикошет. Все пак всичко дотук е хипотетично дори за следствието, както се вижда.
Как така е застрелян отблизо, а няма изходна рана?
 На единия куршума от същото оръжие му пробил два пъти главата и пробил люка, изхвърчал на поляната, но при другия се ударил в някаква извънземна кост и затова  не успял да излезе от главата и се разбил на два различни проектила, за които никой не дава обяснение какви са, от един куршум ли са, каква е тази безумна експертиза?
И защо най-спорните две тела от шестте жертви - на Ивей и Ники, бяха погребани под натиск от властите?
Ивей - в закован ковчег и с полицейска охрана на погребението, и забрана за гости извън най-близките на поклонението.
И нямало за какво да ги съдят?
Някакви абсурди има по време на цялото разследване и развитието му.
Безпрецедентна е не само трагедията, но и цялото ѝ разследване.
За Ивей се говори за липсващи пръсти?

# 41 858
Изнудвали са го Калушев, щото е бил много бял и добър сигурно... А не защото е практикувал с ДЕЦА духовни сексуални практики. Еми, може при някое да не е успял да му изкара мозъка през фонтанелата и те така.
Ванне, не разбирам безумното ти желание да оневиниш човек, който е извършвал купища нередности свързани с деца, за което има доказателства. Дори само за това, че ги е отделя от семействата им и от училище е престъпление. Ти това разбираш ли го?
Ти що се правиш на недоразбрала?
Децата са записвани в частни училища.
Има и варианти за домашно обучение.
Има вариант и вечерно да завършиш.
Излез малко от коловоза с училището.
Не е това големия проблем.
Проблем е прикриването от държавата на група от хора, които очевидно са изпълнявали нещо. Което ще остане тайна завинаги.

# 41 859

Това, което не разбирам е защо Ралица Асенова, Стела Майсторова, както и профили тук толкова категорично не вярват на разследването, при положение, че то се води от екип прокурори, ГОЛЯМ  екип разследващи полицаи и криминалисти, които е просто невъзможно да се наговорят, за да фабрикуват някаква версия.

Isolde, човекът от вчера е “привлечен за експертиза” (13 минута от интервюто), това не е ли  едно и също с “вещо лице”? Експерт по досъдебно производство и вещо лице не са ли едно и също нещо? Благодаря за отговора!🌺😊

# 41 860
Изнудвали са го Калушев, щото е бил много бял и добър сигурно... А не защото е практикувал с ДЕЦА духовни сексуални практики. Еми, може при някое да не е успял да му изкара мозъка през фонтанелата и те така.
Ванне, не разбирам безумното ти желание да оневиниш човек, който е извършвал купища нередности свързани с деца, за което има доказателства. Дори само за това, че ги е отделя от семействата им и от училище е престъпление. Ти това разбираш ли го?
Ти що се правиш на недоразбрала?
Децата са записвани в частни училища.
Има и варианти за домашно обучение.
Има вариант и вечерно да завършиш.
Излез малко от коловоза с училището.
Не е това големия проблем.
Проблем е прикриването от държавата на група от хора, които очевидно са изпълнявали нещо. Което ще остане тайна завинаги.
Нещата не се самоизключват, Ванне. Това, че държавата ги е прикривала е наравно с това, че майките са си оставяли там децата. И това, че са записвани в частни училища е било само парлама. Познавам деца в частни училища, учат повече от тези в държавните и са със строга присъствена дисциплина. Но това не се отнася за разградения двор на Космос.
Сега дали съм по-ясна? Аз не оправдавам държавния чадър, точно колкото не опрадвам и безумните майки, които са си изоставяли децата. И двете доведоха до този финал - гуруто да им убие децата.

# 41 861
  • при Arctic Monkeys
О боже, разбутали кошера с анонимна снимка на дупките на кемпера. Нищо не направиха тези жени, освен да изумят аудиторията като майки на убиец и убит, застанали рамо до рамо, нетърсещи истината.
Да де, нищо че през пост и тук не подскачете, кой изумен, кой потресен, друг шокиран.
Ми това не е морално и нормално. Има още на този свят някакви правила, някакви представи за добро и зло. Подскачаме, защото това е зло и ненормално. Ок?

# 41 862
Vanne, това записване в училище е било абсолютно формално и ти прекрасно знаеш, че е така. Институциите, та институциите. Да, ама в тия институции действат хора, като директорката на Космос и тези, които са снасяли информация на Калушев. Не можеш да обобщиш, че институцията "училище" е виновна за нарушенията на госпожа директорката. И така трябва да е навсякъде - персонална отговорност, защото докато има измиване на ръцете с институцията, тези, които не си гледат работата, ще си живеят рахат и ще създават нови и нови инциденти.

# 41 863

Изолде, има несъответствия на това, което родителите казват, с това, което всъщност е било ежедневието им. Калушев е писал за отказване от всичко в името на това верните му ученици да го последват. Цитирам-дом, притежания, семейство, приятели. Родителите от няколко месеца обясняват по телевизията как децата са били щастливи, как са посещавали училище и са имали приятели от училище.
Родителите са знаели много добре, че това е секта (макар, че те едва ли са я наричали така), и че трябва да прикриват дейността им пред останалите. Затова Ралица обяснява, че това е просто будизъм. Няма как темата да не е обсъждана многократно с Калушев и да не е имала ясни инструкции какво да обяснява, ако някой я попита. Сега тя продължава яростно да брани името му, дори когато вече не е между живите. Надявам се само, че родителите на Ники и Сашо не са знаели за намеренията на Калушев да приключат животите си. И, че това не е театър за пред обществеността. Надявам се, че само Калушев и тримата от хижата са знаели за това.

Мисля че вашето предположение навярно в точно.

Ралица едва ли е знаела за идващите убийства / самоубийства, но мисля че е била наясно че децата ( заради тяхната ритуална чистота) са били ползвани в практики.

Но Майсторова се е досещала че нещата вървят натам ( Жив ли си).
Затова мисля че и двете носят отговорност.
И са в паника.

И каквото и да е било, за мен няма да се докаже друг извършител на Околчица.

Isolde, разбираемо е, че са в паника, тъкмо, защото знаят, че подлежат на отговорност. Затова сега се вкопчват една в друга: всяка е зависима от другата в борбата им срещу “лошия външен свят”. Така те продължават деструктивната динамика на култа. Ралица за мен се оказва много трагична жертва на посткомунистическия ДС-елит в лицето първо на Ивайло Калушев, а сега и на авторитарната му майка. Майсторова има нужда от Ралица Асенова, за да изпере мръсния образ на сина си, а Асенова има нужда от Майсторова, за да не се чувства виновна, че е предоставила сина си на един злокачествен нарцисист, който най-накрая отнема живота му…

# 41 864
Изчетох над 260 поста.
Ще ви помоля да качите пак линка с участието на Варбаков ли беше, Върбаков ли. Аз с този човек съм спорила много в един богословски форум преди повече от десет години, вече и не помня как се казваше. Там пишеха истински богослови и много религиозни християни, чак се плашех от това, колко са посветени. Не схващах много от тази материя, там бях по други причини. Но този господин влетя там с бутонките, очевидно е авторитет и доколкото помня, е преподавател в СУ, има ерудиция, засичала съм го по участия, но като човек е много надменен. Ще ми е интересно какво е казал.

ПП, намерих я.

Последна редакция: ср, 03 юни 2026, 11:02 от tays

Общи условия

Активация на акаунт