Отговори
# 42 075
Друго си мислех аз. Да не забравяме, че ИК е син на баща си. Ако баща му не го е подготвил за изненади от кочината, кой друг. Баща му, дето е знаел доста неща за тая кочина.
Деян оцеля може би защото чичо му го е предпазил.

# 42 076
Добре, само че чичото на Деян ми попадна във фейсбук, твърди, че са убити и не вярва в хипотезата за самоубийства.

# 42 077
Друго си мислех аз. Да не забравяме, че ИК е син на баща си. Ако баща му не го е подготвил за изненади от кочината, кой друг. Баща му, дето е знаел доста неща за тая кочина.
Деян оцеля може би защото чичо му го е предпазил.

Деян е нямал никакъв шанс, ако някой е искал да го убие и ако приемем, че същия този някой е организирал отвличането и убийството на останалите 4 мъже, 1 младеж и 1 дете.
Деян е жив благодарение на това, че не е бил от "вътрешния кръг" и в случай на външна намеса и без нея.

# 42 078
Какъв протест?

Споменахте Вл. Йончев - от началото на април нещо му е доскучала темата Петрохан? Интересно
..

Ралица Асенова е организатор на нов протест утре вечер - https://www.facebook.com/events/1409857280864433/?acontext=%7B%2 … ion_history%22%3A[%7B%22surface%22%3A%22home%22%7D%2C%7B%22mechanism%22%3A%22attachment%22%2C%22surface%22%3A%22newsfeed%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

Обаче има мижав интерес, сигурно затова е тази атака във форума.
Ще бъде интересно кои ще бъдат отсъстващите на утрешния протест.

Иначе, да - Вл. Йончев е охладнял, в Офнюз темата за Калушев е много назад като отразяване.

# 42 079
  • my own world....
И ние искаме брифинг. И София да говори Simple Smile

# 42 080
Колко ли народ трепери София да не се подразни от нещо и да не вземе пак да избухне в пряко предаване...

# 42 081
Ако някой им е плащал да събират данни, компромати или нещо друго, възможно е да има копие на събраните данни някъде.
Както написах, светът се движи от компромати.
По-ценно нещо от информацията вече няма.
Информацията е средство за контрол.
Ако ИК е запазил някъде копие от данните... може би това търсят толкова време.
А защо трябва някой да им плаща за да събират компромати? А не ТЕ да са събирали компромати за изнудване? Ако са работили за някого, плащанията ще са от един източник. Пък те имат много "приношения", от различни източници. Може те да са били изнудвачите.

# 42 082
Когато Николай тръгва с тойотата към София, за да върнел останал багаж на момичето, мъжът, който го поставя в багажника (освен и че това е товар, а не багаж), не е Пламен. Пламен е с нормален ръст, набит, с „лъвска“ глава. Буйната му коса е хваната на кокче, а брадата му е огромна. Въпросният мъж е висок и слаб, късо подстриган и с къса оформена брадичка. Той и този, който в нощта на пожара отива към камерата да търси нещо, е един и същи човек. Кой е този, нямам идея.

На 1 февруари по обяд Пламен се мотае около черния пикап час и половина...Всъщност обаче двама мъже се сменят, създавайки илюзията, че е един - Пламен. На втория по едно време му лепват нещо като шапка и висока яка, но като се „махнат“, което е фасулска работа, се вижда, че това е Деян. Точно така! 1:1 с него, когато на сутринта след пожара го дават в близък план и от другата страна на хижата как се качва на терасата...

И при веригата по едно време има друг човек. Не, не е Дечо. Дечо е светлокос, с пригладена назад коса на рехава  опашка. Навеждайки се да свали веригата, на този му се виждат гъстите черни вежди под нахлупената шапка, а на гърба му се развява дълга опашка с няколко расти. Даже на краищата им има връзки или нещо такова...

Да, не е Пламен. Кой и кога е твърдял, че е Пламен? Преди месеци сме изяснили, че е Ивей. Той докарва тойотата на задния вход, той помага с багажа, той се оправя с веригата.

Какъв час и половина се мотае Пламен?

В 12:19 отива да докара черния пикап.
В 12:21 докарва го на задния вход и слиза.
В 12:29 оставя нещо в пикапа.
В 12:41 пак отваря за нещо пикапа, затваря и отива към веригата.
В 12:43 откача веригата и се връща обратно към задния вход.
В 12:45 е на задния вход, качва се в пикапа и го припалва.
В 12:56 слиза от пикапа, прави нещо по багажника и се връща на шофьорското място. През това време Ивей отваря врата на хижата, влиза, взима нещо, излиза, оставя го в багажника и се качва до Пламен.
В 12:58 тръгват.
В 12:59 слизат от пикапа, за да закачат веригата, връщат се в пикапа и заминават да взимат сивата тойота.

В 13:49 Дечо откача веригата, Пламен шофиращ черния пикап минава и заминава. След няколко секунди идва Ивей със сивата тойота. Спира, слиза, помага на Дечо с веригата. Двамата се качват и заминават навътре към двора. Какъв Деян?

Свършили сте ювелирна работа - поздравления!

Уточняването и написването на времевата хронология ми се видя твърде сложно за възможностите ми...Затова само мернах отгоре-отгоре момента, колкото да забележа, че не един мъж се върти около пикапа, а двама, които само създават впечатление за един (=Пламен)...И че единият е с шапка, а другият - не, че единият влиза в пикапа, пали двигателя и дори пуска чистачките, все едно а-ха ще потегля, а след миг другият пак влиза в пикапа и отново пуска двигателя...И изобщо някакви такива несъществени неща...

Последна редакция: чт, 04 юни 2026, 14:19 от Mata Hari

# 42 083
Ако някой им е плащал да събират данни, компромати или нещо друго, възможно е да има копие на събраните данни някъде.
Както написах, светът се движи от компромати.
По-ценно нещо от информацията вече няма.
Информацията е средство за контрол.
Ако ИК е запазил някъде копие от данните... може би това търсят толкова време.
За мен може някой да ти плаща да събираш данни, компромати. Това да ти е работата. Обаче децата къде са в картинката? Те за какво са? Значи работя аз 8 ч да събирам инфо, да го съхраня и децата какво ги правя? 8 годишния Леон? Ти научи ли, я да видя диктовката, или 11 г. Алекс.? Как да ги впишем в картинката с данните? В семейството на Алекс не е оставало време за Алекс, че заети майката и бащата с работа, а тук ИК бил супермен, може да се справи с всички и всичко. Давайте, ще ги гледам децата, ще работя за данни, за защита на природата.

Последна редакция: чт, 04 юни 2026, 10:23 от laurentin

# 42 084
Аз смятам, че дори да са събирали данни, щяха да ги направят леснодостъпни за някой доверен техен човек, в случай, че нещо стане.
Бих заложила най-вече на Деян и Майсторова, може би и на пастрока на Калушев.
Едва ли щяха да го криптират и скрият до степен, да рискуват никога да не бъде разкрито, ако с тях се случи нещо.

# 42 085
А за да събират тази информация им е нужна огромна хижа на майната си , в близост до границата ли?  Не можеше ли и в къщичка на село кое д е в България? Пък и хижа да е, някъде другаде, малка, само за тях?

# 42 086
  • София
Хижата е на майната си, защото Калушев е имал налудна параноя. Окопал си е  култа добре, далеч от външни погледи, та да си прави каквото иска. То не, че е нямало от какво да се крие.

Направи ми впечатление на мен това, което Изолде написа вчера за децата, че те са били роби на един човек. Те и тримата възрастни също, просто са били по-долу спрямо децата.

# 42 087
Да де, но всяка друга хижа е далеч от погледи.Покрай тази има много по голямо движение и то почти целогодишно....Има много по-усамотени, дето даже ако това се беше случило там, сигурно след месец щеше да се разбере

# 42 088
Аз смятам, че дори да са събирали данни, щяха да ги направят леснодостъпни за някой доверен техен човек, в случай, че нещо стане.
Бих заложила най-вече на Деян и Майсторова, може би и на пастрока на Калушев.
Едва ли щяха да го криптират и скрият до степен, да рискуват никога да не бъде разкрито, ако с тях се случи нещо.
Ако са леснодостъпни данните за доверения човек, ще са лесно достъпни и за тези, които ги търсят.
Отделно, че така директно застрашават живота му.
Има достатъчно сигурни начини, да защитят подобна информация и да гарантират, че ще бъде разкрита, ако са решили.
Хижата не е със случайна локация. Ако хижата беше в полето -по средата на нищото, откъде ще имат някакви данни?
Данните идват от локацията и са пряко свързани с нея. А техните локации не изглеждат като случайни.

# 42 089
Скрит текст:
Хижата е на майната си, защото Калушев е имал налудна параноя. Окопал си е  култа добре, далеч от външни погледи, та да си прави каквото иска. То не, че е нямало от какво да се крие.

Направи ми впечатление на мен това, което Изолде написа вчера за децата, че те са били роби на един човек. Те и тримата възрастни също, просто са били по-долу спрямо децата.

В Бивол много добре е описана технологията за постигане на подчинение. А и Валери разказва как е бил наказан с 6 месеца карцер, пардон - ритрийт, по калушевата система. Децата, оставени на Калушев, без семейство, без закрила от никого, просто не са имали шанс за спасение.

Общи условия

Активация на акаунт