Отговори
# 45 480
Не само майка му казва, а и самия Валери казва, че е употребявал наркотици към онзи момент.

# 45 481
А на мен ми е интересно в стройната версия на Ваннето как така тежковъоръжени наемници живеят в опасаната с видеонаблюдение хижа, близко до Гинци, в което както видяхме, хората любопитстват доста (и хижарите определено са предизвиквали интерес, заради действията си) и няма следа от тях. Нито някой от селото ги е виждал, нито на камерите ги има.
А, да, сетих се, сега ще стигнем пак до "записите са манипулирани", "десетки разследващи прикриват" и "аз на полицаите не вярвам".
Тежковъоръжени наемници си го измисли ти!
В хижата са работели доброволци! Кои са те и къде са сега? Постоянно са посещавали хижата външни хора. Мислиш, че в Гинци са ги водили на отчет ли? Гинци виж на картата къде е, на 15 минути с кола от хижата. Викаш, баба Пена клюкарката от Гинци няма начин да не е виждала наемници, ако е имало.
Те родителите им не са виждали оръжията, ама наемниците са ходили препасани с тях, нали.
А на камерата ги има, но вие оплюхте mata hari като ви ги показа.

# 45 482
Не само майка му казва, а и самия Валери казва, че е употребявал наркотици към онзи момент.
Пушил е трева. Тука половината, дето пишат в тая тема са го правили, ама не са наркомани.

# 45 483

И пак самият Валери казва, че Калушев е злоупотребявал сексуално с него. Или пак вярваме избирателно? И не само на Валери явно. И самият Леон казва, че е спал в едно легло с Калушев. И самият Николай е казал, че Макулев е пияница, който не може да гледа сина си. Защо не вярваме на тези деца?

# 45 484
Ами Валери е злоупотребявал с наркотици и е лъжел и манипулирал майка си и баща си.

Глупости, дори майка му каза, че само е пушил трева. Наркотици не е употребявал. Но то с такава майка ...

# 45 485
Да внесем малко ред защото тук твъде се изопачават фактите. София не е казвала, че "Калушев се е изстрелвал през фонтанелата", а че той и другите са запознати с метод при който можеш да се самоубиеш по такъв начин, че душата ти/енергията ти или там каквото излиза от тялото ти при смъртта да излезе през фонтанелата. Защото темата за начина на умиране при будистите е изключително застъпена. Естествено защото от това как си умрял и през къде ти излиза духа зависи прераждането ти. Та София казваше, че ако са искали да се самоубиват ще го направят по този начин, а не по варварския с разстрел.
Относно Валери дали е бил наркоман. След като майка му е обикаляла по психолози значи той не просто си е попушвал трева...ами е имал сериозни последствия от това и изменения на поведението. И това Валери не го отрече. И ако ви направи впечатление Валери нито веднъж не каза, че майка му за нещо лъже, дори напротив. по-скоро потвърди всичко.

# 45 486
Това за "тревата" е малко тинтири-минтири, мека форма да не се злепоставяме според мен. Каза първо, че е бил "наркозависим", като се има в предвид какво може да се пуши днес, синтетични мизерии, бонзай и незнам си още какво, с което хората стоят като зомбита в полузаспала стойка на улицата. Аз лично познавам няколко бивши за момента наркомани, повечето от които ако ги питат родителите какво са взимали, им казват "ами пуших много трева".

# 45 487
Скрит текст:
А на мен ми е интересно в стройната версия на Ваннето как така тежковъоръжени наемници живеят в опасаната с видеонаблюдение хижа, близко до Гинци, в което както видяхме, хората любопитстват доста (и хижарите определено са предизвиквали интерес, заради действията си) и няма следа от тях. Нито някой от селото ги е виждал, нито на камерите ги има.
А, да, сетих се, сега ще стигнем пак до "записите са манипулирани", "десетки разследващи прикриват" и "аз на полицаите не вярвам".
Тежковъоръжени наемници си го измисли ти!
В хижата са работели доброволци! Кои са те и къде са сега? Постоянно са посещавали хижата външни хора. Мислиш, че в Гинци са ги водили на отчет ли? Гинци виж на картата къде е, на 15 минути с кола от хижата. Викаш, баба Пена клюкарката от Гинци няма начин да не е виждала наемници, ако е имало.
Те родителите им не са виждали оръжията, ама наемниците са ходили препасани с тях, нали.
А на камерата ги има, но вие оплюхте mata hari като ви ги показа.
Е, чакай сега, нали тези, допълнителните мъже в хижата, са им взели оръжията, контролирали са ги и са ги убили. Значи трябва те самите да са били добре въоръжени, за да могат да го направят това.
Това за доброволците сега откъде дойде? Ако е имало такива, те как са били заплаха за групата, нали би трябвало да са там да им помагат?
А за Гинци, да смятам, че хората са следили кой отива към хижата. Едно, че групата им е пречела да ходят в гората, т.е. дразнили са им се, второ, че имаше изказвания и от кмета и от други хора, че ги познават както тях, така и колите им.
А, сега пък, РА не е знаела за оръжията. Само дето надупченият варел и гилзите около него не вярвам да са ги крили, когато тя е ходила там.
И последно, това че на камерите не се вижда кой е точно, не значи че не е някой от тях шестимата. Аз лично, не се наемам да твърдя, че не са си те, толкова е тъмен и лош образа.

# 45 488
Каквото и да е пушил важното е че е имало проблем. Това го каза София, имало е оплакване от училище, че е тормозил съученици, не го отрече и самият Валери и майка му е търсела начин да го спасява. Какво и било и на нея само тя си знае - дъщеря с шизофрения самоубила са, син първо със сериозен здравословен проблем, сепсис ако се не лъжа и по болници, после с промени от наркотици и баща...странна птица бих казала. Защото имам чувството, че тази жена през цялото време се е борила сама. Този баща ми е призрачен. Явно е купувал отсъствието си като бащина фигура като е давал пари. Така, че изглежда на София не и е било никак лесно и не се учудвам, че може и да има някакви последствия за психиката и тя.

# 45 489
  • Варна
Да, чудовище, сигурно даже не осъзнаваш колко си прав/а. Направете си труда да прегледате записите, като следите секундите и минутите. В доста от случаите започва разговор межди обитателите на хижата, записа “прескача”, липсват 30-40 секунди и така. На едното място беше прекъснат разговор започващ с “ще ходим в…”. И това са само единични примери. На друго място след прекъсване пак , ИК “изскача” по средата на картината. Също в един запис от последния ден се чува как смятат да купуват играчка за правене на топки за сняг. Наистина на едно място се вожда замазана човешка фигура, която отива наляво . Ако това е да са “манипулирани”значи са такива.
В хижата постоянно да идвали доста хора, така се оказа. До момента не направиха обществено достояние подобен запис, но показаха “поклони към ИК”. Съмнение будят и реплики, които се чуват ясно като “ще излизаме още няколко пъти”, “няма да останат” и други. Бях пуснала линкове на човек, който прослушва записите с програма,прегледайте ги.

Последна редакция: пн, 22 юни 2026, 19:12 от Ivka_smile

# 45 490

В хижата са работели доброволци!
]

Е какво са работели тези доброволци...

# 45 491
Ивка, те записи не гледат и снежинки не броят.
На тях прокурорът им каза, че има секта, педофилия и самоубийства и това им е напълно достатъчно.

# 45 492
Да, не-търсенето на кемпера и най-вече откъслечните записи(те имат с месеци назад, справка поклоните.) които прекъсват много удобно навсякъде, а те са със сензори на движение, някъде при видимо абсолютно движение просто се местят с десетки секунди напред.. тези две нещат крещят, че се крие нещо.

# 45 493

В хижата са работели доброволци!
Е какво са работели тези доброволци...
И аз това се чудя...
Но това са думи на Пламен при проверка в хижата. Очевидно не са били само шестимата в хижата, той казва.. общо към 20 човека.

# 45 494
Е, стига, де. Сега пък СА майка-героиня я изкарахме. Да, грижила се е за 2-те деца, едното с шизофрения, но не е работила и не е имала финансови затруднения никакви. Има жени, които се грижат за 2 деца, едно с увреждания и работят, защото нали...
Иначе, че бащата само е развивал бизнеса и не се е интересувал от семейството много - много, съм съгласна.
Както и че СА има проблеми и е била в доста уязвимо положение, когато ИК я е манипулирал. Ама тя е основния виновник за случилото се с ВА, не мога да я оправдая, колкото и да й е било трудно.
Каквото и да е пушил важното е че е имало проблем. Това го каза София, имало е оплакване от училище, че е тормозил съученици, не го отрече и самият Валери и майка му е търсела начин да го спасява. Какво и било и на нея само тя си знае - дъщеря с шизофрения самоубила са, син първо със сериозен здравословен проблем, сепсис ако се не лъжа и по болници, после с промени от наркотици и баща...странна птица бих казала. Защото имам чувството, че тази жена през цялото време се е борила сама. Този баща ми е призрачен. Явно е купувал отсъствието си като бащина фигура като е давал пари. Така, че изглежда на София не и е било никак лесно и не се учудвам, че може и да има някакви последствия за психиката и тя.

Общи условия

Активация на акаунт