Не мисля, че родителите на всички тези деца са били просто лековерни. Според мен е друга причината да си оставят децата при Калушев. По-склонна съм да мисля, че самите родители са били сектанти и той им е обещавал нещо, ако децата живеят с него. Нали самият Калушев е публикувал отдавна какво очаква от неговите последователи-за първата отдаденост и отказване от всичко говоря.
Няма как нормален родител,да даде детето си на някой
било то наркоман или напикаващ се първокласник ...Абсурдно е ,как още няма самосвзиране на институциите!
Надявам се, че институциите още в началото са разпитали и приложили натиск над родителите, за да узнаят какво е била точната причина да се оставят децата там.
Тук идва и нещо друго обаче. Ако родителите са членували в сектата, за тях по-важно ли ще бъде в този момент, когато са загубили децата си, да пазят името на гуруто им и сектата в тайна, отколкото да кажат истината? Това са само хипотези, но се опитвам да вниква в същината на проблема. Хижарите са си хижари, рейнджърите са си рейнджъри, но защо винаги през годините Калушев е бил в компанията на малки момченца, оставени за постоянно от родителите си. Наблягам на думата “постоянно”.
Сякаш това е било нещо като еднопосочен билет!