Отговори
# 46 290
Какви 500 човека, водещи това разследване, то толкова следователи няма в цялата страна.
Имаме един екип полицаи, претърсвал къщата в Българи. Един екип в Петрохан - няколко от спец частите с калашниците и 2-3 експерта. До кемпера пък дори не са пуснали екип на линейка и врачанската полиция.
Така че колко хора имаме... двадесет всичко на всичко?
Всеки си е свършил работата, написал си е експертизите и толкова. Докато не приключи разследването, никой от всички тези хора няма право да дрънка, ако не иска да си загуби работата завинаги.
А и самата екзекуция е толкова показна, че и да им се иска, няма да приказват, защото светът е малък, а животът единствен.

# 46 291
  • Варна
Имат,разбира се. На записа от сутринта на 2-ри се вижда как Деян сякаш изниква от нищото като се връща за втори път в къщата,тоест влязъл е от друго място. Като нямаме записите от “изгорялата” камера …. Записи прескачат, изрязан половин мас имаше от 01.02 ,както и секунди и минути. Сутринта като тръгва по тъмни Ники с джипа точно там около движението му около джипа и предполагаемото момиче специално има изрязани моменти. При тези обстоятелства а не мога да повярвам на тази стъкмистика. Не ми показват последните 2 седмици ,ами записи от преди Нова година,хайде ,де….
Не мисля ,че Диеян е бил кой знае колко уплашен сутринта като отива за първи път ако е знаел “нещо”. Щеше да носи я оръжие ,а нямаше да припари още като види пожара.

# 46 292
За мен е бил уплашен и според собсвените му показания притеснен. Звъннал е на баща си, за да му каже, че се качва нагоре, за да има някой, който да е наясно къде отиват, в случай на нужда.
Казва на Лола да се заключи в колата и да не отваря на никого. В този момент всъщност ми изглежда точно като уплашен човек.
Въпреки това не търси помощ, а взима жена си към хижата.
Вече е сутринта на 02.02, можел е да събере още 2ма-3ма мъже или да помоли кмета за съдействие.
После вижда дима, усеща че нещо не е наред,  но реално не подава сигнал до последно, докато финално не вижда телата. Защо?

# 46 293
Но ако каже, че с него има 15 годишно момче, ще е друга история. Ама как да подаде такъв сигнал, като е била много наясно, че Алекс е бил там под някакви странни обстоятелства.
Това е меко казано отвратително. Някак не го бях осмислила. Нейното бездействие също има отношение към случилото се.
Това е, меко казано, инсинуация. Много осмислена.
Жената е на 80, синът ѝ на 50, какво бездействие? Добре, че изобщо има мобилен телефон и го е чула, може и слухов апарат да носи.

# 46 294
Гледах по брифингите и още на 18 февруари не беше вече и в страната Деян. Още не беше приключила съдебно-медицинската на Калушев...

# 46 295
Момичето е присъствало на всичките им разговори, вероятно планове, виждало е каква е  била атмосферата, имало ли е стрес, ако да кога е започнал, свързан ли е бил със телефонен разговор, със среща....но щом нищо не излиза от там значи не е удобно за главната версия.
А и това спешно прибиране на момичето току преди убийството е много съмнително. Много искам да знам кой е баща и.

Вероятно и той е бил изненадан, че са я довели така набързо... Помислете и в тази посока.

# 46 296
  • при Arctic Monkeys
Като за 80 е доста активна и умее да съска на жулналистите и никак не изглежда немощна и безпомощна. Нейното поведение е съмнително и се отрече от думите си, че сина и в последно време е говорил при всеки техен разговор за смъртта. След това се отметна, което, за човек на възраст и положение, никак не и прави чест. Както и цялото и поведение.

# 46 297
Всички тия петстотин души имат ли поглед над цялата картина? Хората, които разполагат с цялата информация и са компетентни да я анализират не.са ли сравнително малък екип?

Само хората, които изземваха камерите от хижата и ги има на записите, ми изглежда да са като 3-4ма.
После предполагам са тези, които следва да прегледат самите устройства, да кажем, че са поне 2ма.
Дотук имаме поне 6ма души, които например са наясно какво всъщност е състоянието на предната камера. Реално според мен са много повече.
Това е само един пример.

А колко са тези, които са ги редактирали в този си вид? Защото не са пълните(виждаме, че има месеци назад, справка поклоните).. изглеждат на моменти орязани(уж се включват само при движение а как късат на моменти при явно движение..) изглеждат на моменти замъглени.. със сигурност са селектирани. Та колко ли хора са го правили това? В друга връзка, в сравнително анонимен форум.. колко ли хора могат да са свързани и/или роднини на мъртвите и колко хора могат да бъдат от разследващите, прокурорите, разни поемни лица и политици примерно и да имат отношение? Малко е стряскащо, нали?

# 46 298
Ако тези изрезки от показанията на Деян са достоверни, то прави впечатление, че се качва към втория етаж от централния вход да търси Калушев и извиква името му. Как така го търси там, след като уж мисли, че е на морето? И в показанията си само Калушев търси. А Ники и детето защо не търси?
Това с втория етаж и Калушев съвпада с твърденията на Майсторова, която каза, че полицаите са ѝ казали, че вероятно сина ѝ ще го намерят изгорял на втория етаж в хижата.
Уж го е страх, но домъкнал жена си с него? Страх го е било явно само от кучето. Откъде знае, че няма никой друг там освен групата?
Твърди, че са убити според него, но не се държи като човек, който се притеснява от присъствие на външни хора в хижата.
Иначе нямаше така смело да влиза и да се разглежда без оръжие и без да е звъннал за подкрепление, след като е видял вече жертвите.
Много са му странни показанията.
Всеки може да се увери като ги погледне в линка:
https://plovdivdaily.bg/ivo-kalushev-ne-iskal-da-se-prerazhda-ot … -sled-smartta-si/

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 00:30 от anonymiss

# 46 299
Много зависи как са записвани показанията, на какви въпроси са дадени отговорите (често не се записват въпросите, даже масово, а за мен е важно, ама май само за мен и още неколцина, не се отбелязва извънвербалното поведение на свидетели - също важно) и ред други особености при снемане на показания. 
Пък и от непълни показания аз самата се въздържам да правя каквито и да било изводи, още повече - без да мога да съпоставя с други доказателства. Отделен въпрос е за достоверността в случая.

# 46 300
Като за 80 е доста активна и умее да съска на жулналистите и никак не изглежда немощна и безпомощна. Нейното поведение е съмнително и се отрече от думите си, че сина и в последно време е говорил при всеки техен разговор за смъртта. След това се отметна, което, за човек на възраст и положение, никак не и прави чест. Както и цялото и поведение.
Поведението е нормално. Да, при тези обстоятелства и в тази възраст всичко е нормално. Ненормално е журналисти да изискват от близките странични факти, а е същото време да не задават никакви въпроси на разследващите.
С пресконференция без право на въпроси се примирявате, а от осемдесетгодишна жена изискват последователност и липса на противоречия.
Никак не Ви прави чест.

# 46 301
И в показанията си само Калушев търси. А Ники и детето защо не търси?

Не е вярно!

# 46 302
Все още ми е нелогично.

Защо Деян ще взима Лола, ако мисли че в хижата има нещо  нередно ?

Някой беше написал за да не остава сама.
Защо, да си сам у дома в българско село през деня е опасно ли ?

Поведението на Деян ми се струва нелогично.

А откъде знаем, че Деян не е бил в хижата предната вечер, и че казва че има много патрони, за да отклони вниманието към някакви външни хора ?

Относно Майсторова, тя също лъже, но пък нейният син е обвинен в две убийства, та това е донякъде разбираемо.

Най- странното е , че не събужда съпруга си, което ме кара да мисля че Калушев и Майсторов може би не са били в най- прекрасните отношения, знам ли....

ПС: Благодаря за линковете

# 46 303
Как Деян ще инсинуира, че има много патрони? Нали разследващите ще видят има ли.
Лицето на Деян идва в камерата няколко пъти. Вижте го.
И походката, когато върви с брадвата около хижата, е много показателна.

# 46 304
Как Деян ще инсинуира, че има много патрони? Нали разследващите ще видят има ли.
Лицето на Деян идва в камерата няколко пъти. Вижте го.
И походката, когато върви с брадвата около хижата, е много показателна.

А ние знаем ли дали многото патрони са в протокола за оглед на полицията ?

Според мен е взел Лола за алиби.

Общи условия

Активация на акаунт