Отговори
# 46 470

При лошо време-сухопътните до 90 мин. Включително екипировка, заповеди и т.н.

От къде до къде?

# 46 471
София-Петрохан...

# 46 472
При тройното убийство в Угърчин първа май дори отива спешната помощ, а после полицията. Нямало ли е риск лудият да ги нападне. Случаят с хижата се третира от самото начало различно...

# 46 473
friends, аз съм го разписала ориентировъчно по часове.
Кажи според теб къде например може да се добави време?
Няма как да знаем какви са процедутите и по коя са действали. В случая има 3 тела и няма обявена някаква заложническа ситуация от никой - нито от Деян, нито от Макулеви или Майсторова, нито от 3ти (външни) лица.

Предвид специализирания отряд, който се сформира и се чака от София сигурно няма как да се спести много време, но ..нали се опитват да ни внушат, че кротки будисти са сложили край на живота си ритуално да идат на по-добро място. Деян нали е можело да каже приятелите ми будисти са се самоубили...Само че реакциите и на Деян и на полицията хич не внушават това...

# 46 474
Скрит текст:
Не вярвам, че такъв пожар може да "лумне" за 5мин, дори да се използва взривна течност. За да се разгори всичко е нужно време.
Ако ще говорим за видеиото, реално някъде след 21:00 нататък (точен час не помня, но беше след 4те единични пукота) започват да се чуват пукоти, които някой беше казал, че може да са от възпланеняането на куршумите. Чуват си се ясно.
За снимката, по описанието на Деян, Дечо е по средата, между другите 2ма по очи. Което прави още по-малко вероятно снимката да е от намирането на телата. Аз затова питам, по протокол кой и как има право да обследва телата на терен. Но ме съмнява, че в групата имаме човек, който да знае. Но това е важно уточнение като цяло.

Съвсем накратко, огледът на труп се прави от разследващ полицай, задължително с участието на съдебен лекар и в присъствието на поемни лица. Първо се прави статичен оглед - оглежда се в състоянието, в което е намерен, като се описва общ вид, състояние, дрехи, разположение, наранявания и т.н., изследват се всички възможни детайли, без да се пипа и мести нищо. После се пристъпва към динамичен оглед, при който вече трупът се обръща на различни страни и се описват подробно състояние, дрехи, следи, петна, проверяват се джобове за наличие на вещи и т.н. По време на целия процес се правят снимки, които после се прилагат към протокола за оглед.
Иначе (Рокет, това не е към теб) скоро не сме коментирали с каква скорост са взели разстоянията от хижата до Околчица с кемпера и как са ползвали телепорта във Враца, да отделим и на тая тема още 200-300 страници отново?

# 46 475
Осемдесетгодишната майка на Калушев е реагирала на съобщението по най-логичния начин. Обадила се е на приятеля му, който може да отиде на място и да провери. И аз така бих направила. Не си представям да събудя възрастния си мъж и да тръгнем в снежната буря от София към Петрохан. Ама тука си ги приказваме едни, колкото да се намираме на лаф мохабет.

Абе не знам, ама на мен фактът, че никой не е реагирал вечерта, въпреки пожар, изстрели, смс-си и прочие, ми говори че всички са очаквали някой ден да се случи нещо подобно.
Ако и да не са знаели напълно какво става в хижата, поне са се досещали, че нещата може да свършат зле.
Детето ти пише, че ще се самоубие, а ти няма да събудил баща му? Ще ви спре снежна буря? Майките, по принцип, могат да изгонят тунел до другата страна на Земята, заради децата си. Но не и в този случай, тук нито една майка не е нормална майка.
Сега гледам из групите някаква откачалка, която първо помислих за мъж, обикаля и пише как е правила секс с Калушев. Тя даже не го нарича така, а казва, че я бил иб.л. Просто нямам думи, какво дъно се стига вече.

# 46 476
Обясни само защо Ивайло Иванов не може да падне така, както е паднал, според теб
Много просто – заради чистата логика и физика. Когато човек бъде застрелян в главата, смъртта е моментална и тялото му омеква като парцал за една секунда.
Може ли да чуя и твоята версия, как точно и кога си е пъхнал ръцете под тялото?
Харесва ми категоричността Ви. Експерт сте, предполагам, или поне имате образование в някоя от областите.
Извинявам се за късния отговор! Нямам такова образование, просто чета и мисля логично. Вие като какъв експерт се включвате – по будизъм, психология, криминалистика? Или на хората от отбор „Черешка“ ви е разрешено да сте специалисти по всяка сфера и детайл тук, а ние нямаме право на собствена логика?

# 46 477
  • my own world....
Обяснение защо не може не получих. И откъде се знае как точно са ръцете също...

# 46 478
Майсторов не му е баща.Това първо.Второ Калушев е 50 годишен чичак ,доста самостоятелен от малък ,каквото реши ще го направи ,тя няма как да го спаси.
Имам.80 годишна майка не виждам как ще тръгне през нощта на спасителна мисия каквото и да се случи.Не е помислила нито за децата ,нито за другите достатъчно за да вдигне тревога на 112 ....дали не го е осмислила или от страх нямам идея .
Всеки реагира различно под силен стрес .

# 46 479
Реакцията на СМ на съобщението от Калушев, а и на ДИ, ме навежда на мисълта, че изобщо не му е било първото такова включване. Никой от роднините и близките му не се е разбързал прекомерно. Напр. СМ, която знае, че синнът ѝ е обграден от... нейни "внуци", изобщо не се и сеща да се обади на майките на тези "внуци", да чуе дали те нямат някаква информация, така, по "роднинска" линия. Снахите разбират последни.

# 46 480
Никой не се е интересувал особено от детето и младежа, ни майки, ни "баба им", ни институции и общество. На Майсторова най-важно и е било да си запази репутацията. А и едва ли си е мислела, че би изтрещял чак толкова, че да повлече и останалите.

Последна редакция: пн, 29 юни 2026, 09:20 от alia7

# 46 481
  • Варна
Ровейки се назад в темата попаднах  на това мнение на Изолде #30 384”
А конкретно по случая.
На тапицерията зад главата на Николай няма и едно петънце от кръв, което е невъзможно при стрелба от упор с такъв калибър.
В протокола от огледа наистина липсват вещите от гаражното отделение, Старлинк терминала, намерените бутилки с вода и отпадъците от храна.
Александър не е бил нито дехидратиран, нито гладен, имал е , според СМЕ, обичайното стомашно съдържимо.

През цялото време групата е била наблюдавана от ДАНС. Данс са първи и в хижата, и на кемпера.
Според Бузов, и други хора, дансаджия е влязъл първи в кемпера и е пипал телефони и лаптопа, и е претърсил целия кемпер.

Ивайло е на предната дясна седалка, с тяло наведено напред и встрани някакси, като до прага на вратата има чифт гумени ботуши, до които се е допряла главата му.
Александър в в коридорчето между масичката и мивката, в поза за утрешна молитва, с ръце в мудра ( преплетени пръсти), сгънат на две ( главата напред), убит от разстояние от лявото слепоочие, с изходна рана в областта на дясното.
Целият кемпер, като место на престъпление, е компрометиран.
Вещи са местени, не са описани, телата са местени, вадени, вкарвани.

Предвид тези фактори няма как да се приеме версията на и.д. и Апелативната прокуратура.
Относно РА.
Тя де факто няма адвокат.
Лулчева или е отказала, или таксата й е непосилна за РА.

От друга страна, адвокат от кантората на Лулчева е бил на разпита на Деян.

РА се държи странно, още повече че именно за НЗ повторната аутопсия беше важна, предвид двата проектила от различен метал.

Завещание, и да е имало, то не е било с нотариална заверка, тоест било е лесно оспоримо.
Сейфът, в който се е намирало завещанието, също не е в описа на полицията“

И да се самоцитирам и да питам Изолде, последно Лулчева адвокат ли е на РА или не, защото преди няколко страници /не ми се търси/вие твърдяхте, че точно Лулчева се грижи нищо да не излезе на яве или да излезе това, което Ралица иска /перефразирам/.

# 46 482
Скрит текст:
[author=desi_slava07 link=topic=1853871.msg51294575#msg51294575 date=1782708041]
Обясни само защо Ивайло Иванов не може да падне така, както е паднал, според теб
Много просто – заради чистата логика и физика.
Може ли да чуя и твоята версия, как точно и кога си е пъхнал ръцете под тялото?
Харесва ми категоричността Ви. Експерт сте, предполагам, или поне имате образование в някоя от областите.
Извинявам се за късния отговор! Нямам такова образование, просто чета и мисля логично. Вие като какъв експерт се включвате – по будизъм, психология, криминалистика? Или на хората от отбор „Черешка“ ви е разрешено да сте специалисти по всяка сфера и детайл тук, а ние нямаме право на собствена логика?
[/quote]
Вие имате право на всякаква логика, когато не се опитвате да я налагате с категоричност. Защото твърдите, че физиката не позволява ръцете да отидат под тялото, както и че "Когато човек бъде застрелян в главата, смъртта е моментална и тялото му омеква като парцал за една секунда.". Последното е невярно, според това, което аз знам, а имам доста близко образование и занимание. Та ми беше интересно като какъв точно експерт се изказвате и дали тези категорични твърдения са подплатени с някакви специализирани знания, опит или поне дали сте прочели нещо допълнително. Защото когато един логически извод стъпва на грешни предположения, то и той е грешен.

# 46 483
  • Варна
Обяснение защо не може не получих. И откъде се знае как точно са ръцете също...
Специално вашите включвания в темата в последно време се състоят в контравъпроси и критики. Поровете се малко, дайте някаква информация да коментираме…

# 46 484
Майсторов не му е баща.Това първо.Второ Калушев е 50 годишен чичак ,доста самостоятелен от малък ,каквото реши ще го направи ,тя няма как да го спаси.
Имам.80 годишна майка не виждам как ще тръгне през нощта на спасителна мисия каквото и да се случи.Не е помислила нито за децата ,нито за другите достатъчно за да вдигне тревога на 112 ....дали не го е осмислила или от страх нямам идея .
Всеки реагира различно под силен стрес .
Имам 80 годишен баща, миналата зима, в сняг и студ, търси часове наред наравно с нас, майка ми в цяла София, защото е с деменция и беше избягала. Та до тук с оправданията. Или си нормален човек или търсиш оправдания.

Общи условия

Активация на акаунт